Autor Wątek: Skierniewice - Warszawa - Ostrowiec Św, którędy?  (Przeczytany 725 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Za tydzień chciałbym przejechać trochę przez Warszawę i tereny podwarszawskie, częściowo po zmroku, więc chętnie skorzystam z porad którędy pojechać najlepiej.

W piątek po 17-tej wyjadę ze Skierniewic do W-wy, czyli większość trasy będzie po ciemku (szkic trasy).

W sobotę z Warszawy do Ostrowca Świętokrzyskiego, najchętniej przez Puławy, Kazimierz, Janowiec (szkic trasy).
No, chyba żeby się w Warszawie przeciągnęło i forma w sobotę była nie bardzo to bardziej na wprost (szkic trasy).

Tu może ciemności mnie ominą, ale wolałbym nie pakować się ani w teren, ani wąskie trasy z masą samochodów. Już wolę krajówki, jeśli mają asfaltowe pobocze.

Byłbym wdzięczny za wszelkie porady/korekty dotyczące trasy.
Po Warszawie ani okolicach jeszcze nawet kilometra na rowerze nie przejechałem, a samochodem to jednak co innego.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
pakujesz się najbardziej "zabudowaną trasą" - w dodatku obok jest fatalna ścieżka od Grodziska i dużo znaków zakazu ruchu rowerów do zignorowania :P
Jeśli nie zależy ci na gminach to pojechałbym 8'ką, potem odbił na lesznowolę i do miasta wjechał od południa.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
Ten pierwszy odcinek bym przejechał tak - 100% asfalty, a trasa jednak dużo przyjemniejsza od 719 i Łopuszańskiej w Warszawie.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010

Moje doświadczenia z jazdy nocnej są mniej więcej żadne i się zastanawiałem czy po ciemku nie wybrać terenu bardziej zabudowanego, gdzie będzie jakieś oświetlenie ulic.
Jak widzę obaj uważacie, że lepiej nie.
No to wezmę to pod uwagę.

A jak trasa z Warszawy na południe?
Bo na odcinku Warszawa - Puławy to nie byłem nawet samochodem.

• blog podróżniczy
prawa strona Wisły na odcinku Góra Kalwaria jest zbudowana z płyt, miejscami z "tarki", zalety to mały ruch i obecność lasów.
Lewa strona nieco bardziej tłoczna, ale droga lepsza.

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
Bez przesady, tych płyt to jest tylko krótki kawałek, w większości jest średniej jakości asfalt.
Po lewej stronie ruch większy, ale bez przesady. Dużo mniejszy niż na 719, którą chciałeś jechać ;)

• blog podróżniczy
osobiście to ta tarka i asfalt położony plackami był bardziej denerwujący ;) Ogólnie odcinek od krajowej 50 do Wilgi jest w żałosnym stanie, dalej jest ok.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Popieram Globalbusa - te płyty są fatalne i z cała pewnością w przyszłości będę unikał tego odcinka jak ognia, chyba że akurat pojadę na fullu :P
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum