Autor Wątek: Interpretacje "przepisów" zdobywania gmin  (Przeczytany 53459 razy)

Offline Mężczyzna TomiliDżons

• Miasto: okolice Żyradowa
  • Na forum od: 09.07.2012
Dzięki za zrzut! Yoshko
Jehchałem z Grybowa przez Florynkę do Krynicy i dalej do Muszyny. Według Twojej wstawionej mapy (granica gminy jest na czarno) to "delikatnie zaliczyłem" gminę Łabowa, ale pojawia się tu mała nieścisłość z granicami w Google Maps - wrzuciłem mapkę od wójka  googla, granica przebiega mininimalnie inaczej....tak czy siak dzięki za odpowiedz :-)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Geoportal jest w kwestii gminnej bardziej odpowiedzialny.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Mam pytanie. Czy poniższa trasa będzie gminnym nadużyciem? :)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Twoje gminy - Twoje reguły.
Ja bym sobie zaliczył.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Podpierając się geoportalem jadąc drogą, która biegnie wzdłuż granicy gminy Drezdenko bym nie zaliczył ale taka przecinka przez las jak Twoja  dawałaby mi gminę.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Twoje gminy - Twoje reguły.
Ja bym sobie zaliczył.

ja też ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna uszaty99

• Na forum od: 30.05.2011
A ja kategorycznie nie :P

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek

A ja kategorycznie nie :P

Podbijasz pieczątki w każdym urzędzie gminy? ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna uszaty99

• Na forum od: 30.05.2011
Nie aż tak. Ale muszę odwiedzić siedzibę gminy lub przynajmniej przejechać przez jej znaczną część (kwestia względna, wiem). Jak jadę skrajem dwóch gmin to nie zaliczam sobie żadnej bo to tak jakby skoczyć 5m za przejście graniczne i stwierdzić, że ma się zaliczone nowe państwo.

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
Może warto zaliczać tą gminę która odsnieża i utrzymuje drogę ;)

Offline Mężczyzna darekw

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 26.03.2013
Nie aż tak. Ale muszę odwiedzić siedzibę gminy lub przynajmniej przejechać przez jej znaczną część (kwestia względna, wiem). Jak jadę skrajem dwóch gmin to nie zaliczam sobie żadnej bo to tak jakby skoczyć 5m za przejście graniczne i stwierdzić, że ma się zaliczone nowe państwo.

A ja zaliczam sobie gminę po zrobieniu zdjęcia na tle budynku urzędu gminy lub miasta. Dla co po niektórych może to dziecinada ale mi sprawia satysfakcję.

Offline Bartek

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 15.11.2010
A ja zaliczam sobie gminę po zrobieniu zdjęcia na tle budynku urzędu gminy lub miasta. Dla co po niektórych może to dziecinada ale mi sprawia satysfakcję.
A co w sytuacji jak siedziba gminy nie znajduje się na jej terenie? Pod niektóre takie urzędy da się podjechać nie wjeżdżając nawet na centymetr na teren gminy którą taki urząd zarządza.
Najwspanialsza mądrość – to poznanie samego siebie.

Offline Mężczyzna darekw

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 26.03.2013
A co w sytuacji jak siedziba gminy nie znajduje się na jej terenie? Pod niektóre takie urzędy da się podjechać nie wjeżdżając nawet na centymetr na teren gminy którą taki urząd zarządza.
Jeszcze nie miałem takiego problemu. Znam tylko przypadek Nowosolnej pod Łodzią. Ale jeszcze tam nie byłem. Jak znajdę się w takiej sytuacji to zastanowię się :)
Zupełnie inne przypadki stanowią gminy miejsko-wiejskie. Wtedy zaliczam część wiejską przez zwykłe przejechanie.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
Nie wiem jak w innych województwach, ale w łódzkiem z takich przypadków znam jeszcze gminy wiejskie: Zduńska Wola, Sieradz, Tomaszów Mazowiecki, Radomsko, Łowicz, Skierniewice i Zgierz.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
Również można zaliczać gminy tylko w dzień, lub pod wiatr.

Dla miłošników zaliczonych wszystkich gmin proponuję sgworzyć stronę Odlicz Gminę.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum