Autor Wątek: Interpretacje "przepisów" zdobywania gmin  (Przeczytany 53454 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Również można zaliczać gminy tylko w dzień, lub pod wiatr.

Dla miłošników zaliczonych wszystkich gmin proponuję sgworzyć stronę Odlicz Gminę.

zaliczgminenapoziomce.pl ?
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Cymmes

• Miasto: Bytom
  • Na forum od: 10.11.2011
Ja też robię jak darekw - foto pod urzędem gminy. Fajna sprawa - jak dla mnie. Jest potem kilka fotek do zobaczenia. Przyjąłem jeszcze taką zasadę dla siebie, że wszystkie, które dodaję sobie i uznaję za "zaliczone" są wtedy jak dojadę do gminy i wrócę rowerem bez użycia innych środków transportu. Trudno - być może będzie trwało to 30 lat, ale plan fajny. Dlatego do setki mam jeszcze daleko :-)
Zdrowa rywalizacja i fair play!

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
A ja zaliczam sobie gminę po zrobieniu zdjęcia na tle budynku urzędu gminy lub miasta. Dla co po niektórych może to dziecinada ale mi sprawia satysfakcję.Jeszcze nie miałem takiego problemu. Znam tylko przypadek Nowosolnej pod Łodzią. Ale jeszcze tam nie byłem. Jak znajdę się w takiej sytuacji to zastanowię się :)
Zupełnie inne przypadki stanowią gminy miejsko-wiejskie. Wtedy zaliczam część wiejską przez zwykłe przejechanie.

Mam identyczne zasady, gratuluję ;) Jeśli uda się kiedyś dokończyć przedsięwzięcie to będzie niezła kolekcja zdjęć, będzie można prześledzić ewolucję rowerów, sprzętu, ubrań, samego siebie. Od siebie dodam, urzędy fotografuję tylko w jak już naprawdę niczego ciekawszego nie ma, normalnie jadę na rynek albo inne centrum.

Szkoda tylko, że zeszłym roku nie udało mi się zaliczyć żadnej gminy :icon_neutral: Broni oczywiście nie składam ;D

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
zaliczgminenapoziomce.pl ?

Oprócz trzech gmin wszystkie zaliczyłem leżąc brzuchem do góry.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Zawsze można założyć kolejne konta: "gminy ze zdjęciem", "gminy na poziomce", "gminy zaliczone nocą", itp.

RDK

• Gość
Jak jadę skrajem dwóch gmin to nie zaliczam sobie żadnej bo to tak jakby skoczyć 5m za przejście graniczne i stwierdzić, że ma się zaliczone nowe państwo.

Jakbyś granicę przekraczał nielegalnie, strażnikom nie byłoby różnicy czy to 5 metrów czy 5 kilometrów  ;)

Przyjąłem jeszcze taką zasadę dla siebie, że wszystkie, które dodaję sobie i uznaję za "zaliczone" są wtedy jak dojadę do gminy i wrócę rowerem bez użycia innych środków transportu.

Ja sobie robię mapy z wieloma kategoriami.
Zaliczona:
- z domu
- do domu
- z i do domu
- wersje powyższe przejechanych w ciągu 24 h
- w pełni na wyjeździe
- na zawodach itp.
- zdobyte z Warszawy (gdzie miałem przez jakiś czas bazę wypadową.)
- oddzielnie zaliczone w kolejnych latach

oraz jedną zbiorową mapą ukazującą "jakość zaliczenia" uwzględniającą to, z czym macie największy problem - od którego "miejsca" gmina jest zaliczona :P

Miałem gdzieś kiedyś wersję gmin nocnych, dziennych i zmierzch/świtu, ale mi plik zginął i muszę raz jeszcze ja zrobić  ;)
« Ostatnia zmiana: 4 Maj 2015, 12:54 RDK »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum