Autor Wątek: Witam serdecznie  (Przeczytany 671 razy)

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
  • Na forum od: 11.10.2011
    • rowerkiem.eu
Witam serdecznie
« 11 Paź 2011, 12:10 »
Witam serdecznie Wszystkich,

Przygoda z rowerem zaczęła się od szkoły podstawowej na składaku Uniwersal. Sporo lat minęło a pasja jazdy na rowerze pozostała nadal.
Mój rower: polskiej produkcji "góral" TORNADO (koła 26 cali) z Elbląskich Zakładów Metalowych. Rowerem tym po malutkich modyfikacjach jeżdżę już 14 lat. 
Od sierpnia br. roku zbieram punkty w kole PTTK-u (w którym należę od 1999 roku) do odznaki KOT (Kolarskiej Odznaki Turystycznej) brązowej i srebrnej. Pisząc ten tekst pozostało mi jeszcze zdobycie 20 punktów na odznakę srebrną KOT (w sumie wyjdzie coś około 3000 km). Weryfikacja książeczki w przyszłym tygodniu. Niestety jeszcze nie wyjeżdżałem na żadną "poważną" wyprawę rowerową, jak spora większość Was forumowiczów, ale może w przyszłym roku ruszę gdzieś dalej niż ziemia warmińsko-mazurska.
Mam nadzieję, że Wasze opisy przygotowań do dłuższych podróży rowerowych, opis sprzętu i dobre rady - wykorzystam planując swoje wjazdy.

Od września prowadzę swoją stronkę internetową http://rowerkiem.eu (jest jeszcze w fazie początkowej)  poświęconą trasom rowerowym w moim rejonie zamieszkania, do którego odwiedzenia wszystkich serdecznie gorąco zapraszam.

Pozdrawiam i zapraszam czasem na moją stronkę internetową

http://rowerkiem.eu

AdamS

Offline Mężczyzna salek

• Miasto: Górki
  • Na forum od: 29.08.2011
Odp: Witam serdecznie
« 11 Paź 2011, 12:23 »
Witaj Adamie,
zajrzałem na stronkę, bardzo fajnie to już wygląda. Być może i my nauczymy się coś o "Twoich" okolicach i zachęci nas to do wycieczki w tamte strony.
pozdrawiam.

Offline Mężczyzna mario409

• Miasto: sosnowiec
  • Na forum od: 10.10.2011
« 11 Paź 2011, 16:01 »
witam :) ,fajna stronka wybieram sie wlasnie w twoje rejony ale w maju na wiosne

Offline Mężczyzna Popiel

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 01.06.2011
    • Amatorska Grupa Rowerowa Dzięcioły
« 11 Paź 2011, 16:08 »
Hejka.
Stronka zapowiada się ciekawie. Powodzenia w jej rozwijaniu.
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 14 Paź 2011, 10:00 »
Witam Cię AdamS. Masz fajne tereny do wycieczek rowerowych, wiem coś o tym, bo pochodzę z Wydmin :-). Pozdrawiam.

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
    • rowerkiem.eu
« 14 Paź 2011, 16:26 »
Rzeczywiście, ścieżek rowerowych nie oznakowanych oficjalnie pod szyldem PTTK-u to tutaj jest bardzo dużo, a i teren też zróżnicowany, trochę po płaskim, trochę górek, po asfalcie, po piachu. Ogólnie wszystkiego po trochu i dlatego uwielbiam tu jeździć.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 18 Paź 2011, 18:17 »
AdamS, ale co najważniejsze, to można "odświeżyć się" po drodze w jakimś jeziorku :-), a jak przypniesz rower do drzewa to i sobie pobiegasz - od razu będzie triatlon. Sam kiedyś tak robiłem (czasy ogólniaka, czyli zamierzchłe...) : jechałem nad jezioro do lasu, przypinałem rower do drzewa, biegłem parę km wkoło jeziora, potem pływanie i powrót rowerem. Cud, miód i malina  ;D

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna Waldemar

• Miasto: Reszel
  • Na forum od: 20.01.2010
« 19 Paź 2011, 13:06 »
Witaj ziomalu! ;D Powodzenia w planowaniu i realizacji kilkudniowych lub dłuższych wypraw z sakwami i namiotem. :lol: Zapraszam w przyszłym roku na wycieczkę  rowerową  do Pilca, gdzie mam "letnie zameldowanie" w przyczepce campingowej.  ;) Pozdrawiam :)/tel.w postach/
   Nie ocze­kuj wzlotów, lecz tre­nuj upadki !

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
    • rowerkiem.eu
« 19 Paź 2011, 13:44 »
Witam, kolegę z Reszla.
Jakże miło , że jest ktoś na forum z pobliskich okolic.
Oczywiście, Waldemarze z zaproszenia skorzystam bardzo chętnie.
Pilec - teren dobrze mi znany, biwakowałem często pod namiotem w pobliskim Pastarzewie i Staniewie nad jeziorem Dejnowa.
Może kiedyś gdzieś na trasie razem się spotkamy, albo razem gdzieś pojedziemy. Kto wie.
Na pewno zacieśnimy kontakty z racji bliskości miejscowości w których mieszkamy.
Ciekawi mnie ilu jeszcze jest forumowiczów z Mazur/Warmii.?
Fajnie by było jakąś grupę na Mazurach utworzyć do wspólnych wyjazdów/spotkań, wycieczek czy wypraw.

Offline Mężczyzna feliks123

• Miasto: Nowy Targ
  • Na forum od: 17.01.2009
« 26 Paź 2011, 18:49 »
Witam serdecznie stronka rzeczywiście fajna oby tak dalej, jak się nie mylę to kolega zabierał głos na forum w sprawie podróżowania rowerkiem w bezpośredniej bliskości granicy Państwa, a  jeżeli się nie mylę :wink: ..... to witam na forum kolegę po fachu.
feliks123

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
    • rowerkiem.eu
« 26 Paź 2011, 19:29 »
Dziękuję za miłe słowa i witam również kolegę "po fachu".
Tak stronka powstała pod koniec września, od tamtego momentu była rozbudowywana, teraz tylko brakuje czasu aby wszystkie trasy z dyktafonu przepisać na papier i uzupełnić tabelki z trasami. Ale przed nami wkrótce długie zimowe wieczory, więc czas na uzupełnianie się znajdzie. Póki co jak pogoda pozwoli to na rowerek ....

« 26 Paź 2011, 19:58 »
"Po fachu" mam na myśli wykonywany zawód :)
feliks123

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
    • rowerkiem.eu
« 26 Paź 2011, 20:33 »
Tak, też to miałem na myśli. Pozdrowienia z Kętrzyna z CSSG.

« 26 Paź 2011, 21:05 »
Ok pozdrawiam z CWPiC
feliks123

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: