Autor Wątek: Poradnik "Jak wybrać sakwy rowerowe i bagażnik"  (Przeczytany 192554 razy)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
czy to znaczy ze Crosso sa takie fajne?
Crosso Dry ma świetny stosunek jakości do ceny. Swoje kupiłem w 2008 r. za 170/180zł, a przejechały 3 wyprawy, multum kilku- i jednodniówek i targałem je po mieście.

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Tak, ceny sa faktycznie atrakcyjne (sprawdzalam wczoraj na alledrogo ;) )

Przez kilka ostatnich miesiecy jezdzilam po miescie rowerem z sakwami i to jest naprawde super sprawa, moge jechac na zakupy i wiem ze wszystko mi sie zmiesci, wozilam w nim takze czesc rowerowych bambetli, dzieki czemu mialam lekki plecak. Teraz jezdze innym rowerem, przy ktorym nie mam bagaznika, wszytko woze na grzbiecie i musze sie pilnowac, gdy robie zakupy  ;D
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
Mam jakies stare sakwy, o ktorych kiedys pisalam, na 2-3 dniowa wycieczke powinny dac rade (mam nadzieje), najwyzej bedzie maly obciach, ale co tam;)
e tam obciach, trochę Ci poobcierają, na zlotach  tak już jest :D

Offline Mężczyzna WIESIEK

• Miasto: BARTOSZYCE
  • Na forum od: 12.01.2012
  Zamówiłem dzisiaj w sklepie www.sakwy rowerowe.pl po obniżonej cenie 303,50zł, bez kosztów dostawy ORTLIEB CITY na tył 40l. Warto dodać, że jak 'ortlieby' podają, że poj. 40l, to  tyle jest, a u ;crossa; niestety zawyżają. Rozważałem MSX, ale te większe, też zawyżona poj. dostępne są po 299,-zł plus 20,-zł przesyłka, więc wybrałem Ortlieb.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Jak bardzo Crosso zawyża? Wiadome jest, że są znacznie większe od Ortlieb. :)

Offline senes54

• Miasto: Nowy Żmigród
  • Na forum od: 31.01.2011
Zamówiłem dzisiaj w sklepie www.sakwy rowerowe.pl po obniżonej cenie 303,50zł
coś ten link nie działa

Offline Mężczyzna maciekkk

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 29.05.2011
pewnie o tą stronę chodziło: http://www.sakwyrowerowe.com.pl/

Offline Mężczyzna WIESIEK

• Miasto: BARTOSZYCE
  • Na forum od: 12.01.2012
   Np. ORTLIEB na tył 40l, to jest dokładnie tyle, a np. CROSSO classic big 46l, to po przeliczeniu wychodzi 32l !!! Wystarczy przemnożyć wymiary uśredniając szerokość na dole i u góry.

Offline Mężczyzna PrzemekR

• Miasto: Legionowo
  • Na forum od: 29.01.2012
    • Mój Bikestats.
Wczoraj właśnie odebrałem Crosso Dry Big i okazuje się że boki są wykonane z innego materiału niż te "stare" modele które były w całości z niego wykonane. Pierwsze testy pewnie dopiero w okolicach kwietnia, wcześniej nei będzie potrzeby z nich korzystać bo lokalnie to z mała sakwą też DRY.
Turysta rowerzysta na Unibike Crossfire.

Offline Kobieta Marta

No ale czy to dobrze czy zle? jaki jest ten inny material? moze jakies foto?
:)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

• Mój Bikestats.
Fotki sa na stronie Crosso i z nich tak naprawdę nie wynika że to inny materiał. Kolorowe wstawki są nadal "plastikowe" tak jak poprzednio całe sakwy. A czy dobrze czy źle to sie okaże w czasie użytkowania, wygląda solidnie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Są też dwie taśmy do rolowania zamiast jednej ale to może już wcześniej wprowadzili.

• Mój Bikestats.
Potwierdzam, tego nie zauważyłem przy pierwszych oględzinach sakw. I odblaski boczne są inaczej robione, w tej wersji najnowszej są zaprasowywane w materiał (lub jakoś tak). Mam małe niebieskie są jakby wprasowywane w ten plastikowy materiał, chyba z wcześniejszej wersji mam czerwone małe są po prostu "chamskie" naklejki które się odklejają.
« Ostatnia zmiana: 9 Lut 2012, 21:22 PrzemekR »

Offline Kobieta Marta

mam takie pytanie, byc moze niektorym wyda sie glupie, ale laik ze mnie jeszcze w tych kwestiach  :icon_confused:
Z tego co wyczytalam rozumiem ze np. do sakw Crosso musi byc specjalny bagaznik Crosso pod te sakwy? czy da sie je przymocowac do jakiesgos zwyklego tradycyjnego bagaznika?
Jak jest z innymi sakwami?

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Spokojnie je zamocujesz do większości bagażników dostępnych na rynku.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum