Autor Wątek: Poradnik "Jak wybrać sakwy rowerowe i bagażnik"  (Przeczytany 192553 razy)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
aha, ok dzieki;) bo juz myslalam ze trzeba do nich jakis specjalny bagaznik;)
Mam nadzieje ze beda sie trzymaly na tym bagazniku, ktory mam i nie bede musiala kombinowac jak niektorzy w innym watku;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Kobieta Marta

Dobra znowu wraca sprawa sakw;)

Przeczytalam caly watek o sakwach Crosso i watek o Ortliebach i nie wiem na co sie zdecydowac, za Crosso przemawia cena, aOrtlieby wydaja sie byc pozadniejsze.

Ponadto wychodzi na to ze bardziej oplaca sie kupic w PL (Ortlieby), bo wychodzi taniej niz tu u mnie;/
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Przeczytalam caly watek o sakwach Crosso i watek o Ortliebach i nie wiem na co sie zdecydowac, za Crosso przemawia cena, aOrtlieby wydaja sie byc pozadniejsze.
Nie pozostaje Ci nic innego jak kupić MSX-y  ;D

Offline Kobieta Marta

nawet nie wiem jak to wyglada;)

Poza tym juz nie wprowadzaj zamieszania i nie podsuwaj nic nowego  :P

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Vaude chyba tez istnieją?
Marta, dla mnie to proste - kupujesz to, na co się stać  ;)

Offline Kobieta Marta

nad Vaude tez sie zastanaiwalam, ale wydaja mi sie jakies takie male i na dodatek aktualnie nie ma takich, ktore mi sie kiedys podobaly;(

Wlasciwie mysle ze byloby mnie stac na Ortlieby, jednak zastanawiam sie czy konieczny jest taki wydatek skoro mozna kupic  o wiele tansze Crosso, a zaoszczedzone pieniadze wydac na cos innego:) np na torbe na kierownice;)

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
Jeżeli stać Cię na Ortlieby to nie ma się co zastanawiać. Crosso faktycznie ma dobry stosunek ceny do jakości ale do Ortliebów jeszcze im daleko w szczególności jeśli chodzi o system mocowania. Ja z tyłu mam Ortlieby a z przodu Crosso i jeśli tylko kasa pozwoli wymienię je bez zastanowienia.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010

Offline Kobieta Marta

No chyba sie jednak na nie zdecyduje:) tym bardziej ze z ebaya mozna je kupic ponizej 300PLN !!  :)
czyli nieco ponad 50 zl drozej niz Crosso!

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
No i dobrze Weź ale tylne Z przednimi jest jakaś lipa - zdarza się że spadają. Wprawdzie firma dorzuca w zestawie "pająka" - skrzyżowane taśm ale jego użycie powoduje że ciężko dostać się do wnętrza sakw

Offline Kobieta Marta

Na razie zmierzam tylk otylne kupi, to powinno mi wystarczy:)

Offline Mężczyzna Popiel

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 01.06.2011
    • Amatorska Grupa Rowerowa Dzięcioły
Sakwy MSX są naprawdę niezłe. U mnie wytrzymały przeciągnięcie po asfalcie przez samochód.
Powinny dobrze i długo służyć.
Jako uzupełnienie polecam wór MSX. Też wytrzymał.
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.

Offline Mężczyzna ralfbutton

• Na forum od: 28.03.2012
Co myślicie o takim bagażniku:
http://www.szumgum.com/bagaznik-aluminiowy-atran-velo-elite-26-lub-28.html

Od razu zaznaczam, że nie szukam niczego na długie wyprawy czyli nie będzie mocno obciążony

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Ten bagażnik nie wydaje mi się zbyt dobrym wyborem.

Moje przemyślenia:
1. Po bokach ma pręty zabezpieczające przed wejściem sakw w koła, jeśli nie masz zamiaru ich używać to po co wozić zbędne gramy.
2. Jeśli być miał zamiar jednak wykorzystać sakwy to bagażnik nie będzie całkiem sztywny bo jest skręcany.
3. Jest mocowany na jeden pręt - spodziewałbym się bujania.
4. Jeśli nie będziesz używał sakw to właściwie nic na nim nie położysz bo jest dosyć wąski.

Poleciłbym raczej Crosso (choć strasznie podrożało) lub Massload (właściwie to samo tyle, że można taniej upolować)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Jest mocowany na jeden pręt - spodziewałbym się bujania
Sądzę, że to tylko zdjęcie. Po prostu nie widać drugiego pręta.
Ale poza tym nie wygląda zbyt solidnie. Nie piszą też jakie sakwy daje się na nim powiesić.

Marek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum