Autor Wątek: miesiąc w Gruzji - fotorelacja  (Przeczytany 5163 razy)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
miesiąc w Gruzji - fotorelacja
« 16 Paź 2011, 21:22 »
Mogę już podlinkować galerię gruzińską. Zdjęcia miały już swoją premierę (wyświetlanie w domu rzutnikiem na ścianę + moje gadanie jak z automatu). W sumie chyba nawet fajnie ta domowa imprezka wyszła (niewiele pamiętam, bo się bardzo zestresowałam faktem że opowiadam coś a około 20 osób tego słucha (mimo że to oczywiście przyjaciele)
Zdjęcia i opisy są Jackowe. Moje zdjęcia jeszcze nie są gotowe, a Jacka i tak są fajniejsze.
Zapraszam:

https://picasaweb.google.com/jack.nowaczyk/RowerWakacje2011Gruzja?authkey=Gv1sRgCKrf4cioxY3u0wE
« Ostatnia zmiana: 16 Paź 2011, 21:24 martwawiewiórka »
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
Odp: miesiąc w Gruzji - fotorelacja
« 16 Paź 2011, 22:04 »
Gratulujemy wyprawy. Po zdjęciach widać, że wyjazd udał się znakomicie. Nie ukrywamy, że zazdrościmy Wam :) Pozdrawiamy

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 16 Paź 2011, 22:12 »
Super zdjęcia! Dzięki wielkie za linka do galerii ;) Obejrzałam wszystko z wielką przyjemnością i zazdrością.

Podobały mi się zwłaszcza widoki z tej drogi na przełęcz Zagar, Wasza najlepsza miejscówka (boska!!!), oczywiście stada owiec, mały-wielki pies :D, cielaczkowóz oraz widoczki: 219, 294, 301. Trzeba będzie tam pojechać... i sprawdzić, jak Wata urośnie :)

• Użytkownik forum
« 16 Paź 2011, 22:18 »
Z Watą w ogóle niezła historia była. Jedziemy, nagle patrzę, wypada z domu niedźwiedź prosto na nas, łeb jak wiadro, myślę sobie: cholera, ale z domu biegnie to pewnie tresowany...
W nastepnęj sekundzie widzę - to jednak pies, uf, podbiega do mnie - buch łbem w brzuch, i dawaj się cieszyć. Z domu wyskakuje właściciel, biegnie do nas i krzyczy: Nie bójcie się! On jest jeszcze malutki!

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 16 Paź 2011, 22:20 »
Zdjęcia ekstra, ale opisy jeszcze lepsze :)
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

• Użytkownik forum
« 16 Paź 2011, 22:27 »
Dzięki w imieniu Jacka - starał się:)

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
« 16 Paź 2011, 22:31 »
W nastepnęj sekundzie widzę - to jednak pies, uf, podbiega do mnie - buch łbem w brzuch, i dawaj się cieszyć. Z domu wyskakuje właściciel, biegnie do nas i krzyczy: Nie bójcie się! On jest jeszcze malutki!
Brzmi to dokładnie jak opis mojego psa :D Cieszy się na widok każdego domownika - jak wracam z wakacji czy teraz ze Szwecji to często wita się tak samo gorąco ze mną, jak np. z moim bratem, który wyszedł na minutę, żeby wnieść mój bagaż... ehh, co za pies ;). Nie jest na szczęście aż tak wielki, ale i tak nieustannie przewraca mojego bratanka, który jest z tego powodu... przeszczęśliwy :) Nawet jak Sherlock przewraca go niechcący, nie zwracając na niego uwagi, on uśmiechnięty od ucha do ucha podnosi się z podłogi i mówi: - Janus, ale ten Sherlock mnie lubi ;D

A wracając do Waty (przepraszam za ten opis od rzeczy... to z tęsknoty ;)), fajnie, że nie taki zabiedzony jak te inne psy ze zdjęć :(

No i przekaż Jackowi gratulacje - wszystkie zdjęcia super, nie tylko te, które wymieniłam ;)

• Użytkownik forum
« 16 Paź 2011, 22:33 »
Psy pasterskie wyglądały na całkiem zadowolone z życia i najedzone, czego niestety nie da się powiedzieć o wszelkich bezdomnych, nieszczęśliwych biedakach, rzucających się na suchy chleb...

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
« 16 Paź 2011, 22:36 »
No pewnie, mają właścicieli i są im potrzebne, więc nie mogą być wygłodniałe. Żal tych bezdomnych...

• Użytkownik forum
« 16 Paź 2011, 22:40 »
...natomiast psy pasterskie często były pozbawione ogonów i uszu(to prawie zawsze, Wata też widać na fotce -obcięte tuz przy łbie)
wytłumaczenie brzmiało:
-obcina się psu ogon, żeby był zły
-obcina się psu ogon nie dlatego żeby był zły, tylko dlatego, żeby nie spał. Jak ma ogon, to przykrywa nim nos i zasypia, a nie pilnuje
-obcina się psu uszy, żeby w bójce z innym psem/niedźwiedziem/wilkiem nie zostało mu ucho wyrwane
« Ostatnia zmiana: 16 Paź 2011, 22:42 martwawiewiórka »

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
« 16 Paź 2011, 22:47 »
Super fotki i podpisy. Normalnie w tej Gruzji w tym roku prawie zlot forum był ;) Przypomniały mi się dobre czasy i żałuję, że byłem tam tak krótko. Trzeba wrócić.

Offline Ma_rysia

• eko groszek
  • Miasto: Golina
  • Na forum od: 05.04.2009
« 16 Paź 2011, 23:06 »
 :) Piękna trasa, zazdroszczę miesiąca wakacji, ja byłam tylko dwa tygodnie.

A w Tuszetii widać na zdjęciach jesień.

Offline Mężczyzna van

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 27.12.2009
    • http://vanhelsing.bikestats.pl/
« 16 Paź 2011, 23:16 »
Rzeczywiście - w tym roku forumowicze do Gruzji gromadni wybyli. Ja z racji tego, że jestem zawsze rok w plecy (  byłem teraz na Bałkanach, kiedy to większość była rok temu), to do Gruzji pojadę za rok  :) Świetna fotorelacja, będę mieć parę pytań do Was jak zacznę planować swoją podróż :)

• Użytkownik forum
« 16 Paź 2011, 23:23 »
nie ma sprawy Van, zadziwiająco dobrze pamiętam gdzie był asfalt a gdzie asfalt o 100% przewadze terenu;)

Rysiama  - byłam bardzo zadowolona że do Omalo pojechalismy pod koniec września, kiedy pasterze sprowadzali już stada do wiosek w dole i wszędzie te cudne kolory..

suchyy - a nam miesiąca było za mało i nie zdążyliśmy jeszcze do paru miejsc pojechać, gdzie chcieliśmy...
« Ostatnia zmiana: 16 Paź 2011, 23:26 martwawiewiórka »

Offline Mężczyzna mula53

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 29.01.2009
« 17 Paź 2011, 00:29 »
Bardzo sympatycznie ogląda się ciekawe zdjęcia w każdej ilości. A tu ilość i jakość idą ze sobą w parze. Wiele zdjęć to prawdziwe perełki. Będę do nich wracał.
Bardzo dziękuję za przybliżenie mi, niepoznanych regionów Gruzji. Tuszetia była dla nas ( 7 ) na wyciągnięcie ręki.
Gratulację i szacunek za wysiłek włożony w jadzę po wysokich górskich drogach. Aż czuje się chłód i wilgoć bijącą od skał.
A forsowanie rzek rowerem - fantastyczne. W tym roku forsowałem tylko jakiś strumyk w Krainie Wygasłych Wulkanów, no ale nie rwącą rzekę.
Pozdrawia
MM

Tagi: gruzja kaukaz 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum