Autor Wątek: Przepisy prawa dotyczące podróżowania rowerem  (Przeczytany 1638 razy)

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
Hmmm. Co prawda przy innej granicy.. ale zaoszczędziłem chyba sporo kasy :) W nocy, przy samym Bugu (nawet wspomnianych 150m nie jestem pewien..), z noktowizorem, w krzakach.. Przeprawiać się na szczęście nie próbowaliśmy.
Jakbym wiedział, kto nas poprosił o "opuszczenie" okolicy, to piwo bym postawił :)
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Poza tym jak planujemy jakieś wyprawy czy wycieczki w rejonie granicy, zawsze lepiej zadzwonić do kierownika zmiany Placówki Straży Granicznej w tym rejonie i poinformować, że będziemy przebywać w pobliżu granicy.

Ot takie to dobre rady dla wszystkich turystów, nie tylko rowerowych.

Adamie rozumiem Twoją dobrą wolę, ale nie dajmy się zwariować. To instytucje państwowe mają służyć obywatelowi, a nie na odwrót. Powiem kolokwialnie,  mam gdzieś spokojny sen pograniczników.
To wy żyjecie z moich podatków, to wy macie emerytury mundurowe, więc popracujcie chociaż ciężko przez te 15 lat dla tego kraju, skoro troszczy się on o was bardziej niż o niepełnosprawnych.

Nie są to uwagi skierowane personalnie do Ciebie, tylko do instytucji, która wygodę swojego działania przedkłada nad obywatela.
Pozdrawiam i do zobaczenia nad granicą :-)
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum