Autor Wątek: obręcz Alexrims Bontrager Camino  (Przeczytany 864 razy)

Opis: Bontrager Camino

Offline Mężczyzna feliks123

• Miasto: Nowy Targ
  • Na forum od: 17.01.2009
obręcz Alexrims Bontrager Camino
« 29 Paź 2011, 15:24 »
Witam wszystkich !!
Chciałem zaciągnąć opinii i porady odnośnie obręczy do koła tylnego mianowicie zawsze myślałem i takie opinie czytałem, że koło jest tym sztywniejsze im więcej ma szprych konkretnie spór toczy się o 32 i 36, poprostu mam nową obręcz Bontrager Camino Alexrims krótki opis :  http://pro-bike.pl/produkty/item_3101_obrecz_28_alexrims_tn21.html     jak zapewnia producent jest to mocna i sztywna w swojej kategorii oczywiście obręcz , kolega który nie jedno koło już złożył namawia mnie , do kupna nowej mającej  36 otworów np Remerx Dragon oczkowana jednostronnie
lub podobne ale 36 otworów że będzie lepsza? ??? Ma być koło do bicykla którym śmiga żonka , czyli miasto i trochę wycieczek z lekkim obciążeniem resztę wiozę ja  :( im więcej czytam opinii konsultuje się z kolegami uzyskuje różne informację, nigdy jeszcze nie jeździłem na kole które ma mniej niż 36 szprych więc doświadczeń zero!!!!może ktoś doradzi???pozdrawiamMinimalizm moderatorski - yoshko
« Ostatnia zmiana: 30 Paź 2011, 08:42 feliks123 »
feliks123

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Odp: obręcz Alexrims Bontrager Camino
« 29 Paź 2011, 15:34 »
Zmniejsz czcionkę, co ;>?

Teoretycznie bardziej wytrzymałe koło będzie to, które jest zbudowane z wykorzystaniem 36 szprych, ale w praktyce nie ma raczej różnicy. A już na pewno nie będzie jej przy takim wykorzystaniu, jakie zakładasz. Jak dla mnie bez sensu byłoby zmieniać obręcz, skoro już taką kupiłeś. Pamiętaj tylko, żeby mieć odpowiednią piastę.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Odp: obręcz Alexrims Bontrager Camino
« 29 Paź 2011, 15:37 »
po pierwsze po co powiększona czcionka posta? Zbyt wygodnie się tego nie czyta.

Ilość otworów w obręczy determinuje ilość otworów w piaście (lub też na odwrót). Różnica między 32 a 36 jest dość marginalna. Brak oczkowania jest bardziej drażliwym tematem, zwłaszcza, że obręcz do jakoś specjalnie ciężkich i pancernych nie należy.

Osobiście jeżdżę na jednokomorowych wąskich obręczach bez oczkowania, ale jestem dość lekki (65kg).

My home is where my bike is.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum