Autor Wątek: stuprocentowo kobiecy ekwipunek  (Przeczytany 16291 razy)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Odp: stuprocentowo kobiecy ekwipunek
« 15 Paź 2012, 23:44 »
Mi tylko butelka nie pasuje :)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 15 Paź 2012, 23:50 »
jaka butelka?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 16 Paź 2012, 00:28 »
"Janus, mój gust estetyczny został porażony!"

Chyba tyko kobieta mogłaby to napisać, bo ja też nie widzę żadnych dziwactw ;)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 16 Paź 2012, 01:03 »
jaka butelka?

słaby wzrok?
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 16 Paź 2012, 09:12 »
spostrzegawczość... butelka.

Księgowy. O ile mi się wydaje dobrze, to jeździsz z kimś z partnerką.
Nawet nie wiesz (chyba) jak bardzo niektórzy nasi koledzy chcieliby mieć partnerki swoje obok siebie na rowerze, rowerach, wyprawach itp.
Szanuj i dziękuj, że masz tak dobrze. Ja też tak dobrze mam, że moja żona jeździ ze mną, chce i planuje ze mną wyjazdy a nawet cieszy się, że zabieram dziecko na rower.
Tak więc zmierzam do tego, że nawet jeżeli jest to jakaś dla Ciebie niezdarna kobieta na rowerze, "odstawiona", jeżdżąca słabiej niż Ty lub nawet MY, to dla kogoś może być "szczęściem z nieba" że jeździ na rowerze.
A jest taka a nie inna ta niezdara i ma taki rower a nie inny, bo nie ma np. takiego fajnego chłopa który by jej to pokazał, doradził, zmienił itp.
Tak więc bronię bardzo kobiety na każdych rowerach, bo cieszę się że jest ich więcej i chciałbym jeszcze więcej, a w szpilkach to już w ogóle zjawisko u nas, na zachodzie norma.

na razie tyle na ten temat bo nie chcę rozpisywać.

pozdrawiam 

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 16 Paź 2012, 10:18 »
mi się całkiem podoba, fajnie dziewczyny wyglądają takie wyelegantowane...
Dokładnie,całkiem miłe i ładne dla oka.
Tak trzymać :)
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 16 Paź 2012, 13:17 »
słaby wzrok?

ok, widzę ;) ale nie widzę w czym ona przeszkadza :p
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 16 Paź 2012, 14:58 »
Ok, przyznaje rację. Muszę wyważyć moje poglądy tu przedstawione.

Samo to, że kobieta siada na rower próbuje, decyduje się na dojazd do pracy/szkoły itd nie jest z natury rzeczy wg mnie złe.

Mnie po prostu się nie podobają ani takie rowery(holenderskie), ani takie stroje a`la kobiece na rowerze( spódnice kapelusze wielkie pomponiaste swetry i jakieś inne workowate portki itd).

Samej kobiecości nie neguje i nie jestem przeciwnikiem wszelkich spódnic czy innych tego typu atrybutów.

Ciężko to mi wyrazić, bo to tak, jakbym starał sie komuś wyjaśnić dosadnie dlaczego podoba mi się kolor niebieski a nie czerwony.
Dyskusja jest o stuprocentowym kobiecym ekwipunku, więc wyraziłem swoje zdanie. Jest ono inne odmienne, być może co nie zmienia faktu, że jest moje i wszystkim wyprawowym dziewczynom życzę wszystkiego naj!

żeby nei było, że tylko Janus promuje:

Nie wiem tylko czy to mądrze zadzierać z adminem:P
« Ostatnia zmiana: 16 Paź 2012, 15:03 Księgowy »
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 16 Paź 2012, 15:00 »
Nie wiem tylko czy to mądrze zadzierać z adminem:P

to sie okaze  ;D
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 16 Paź 2012, 15:12 »
Cytat: Księgowy
Samo to, że kobieta siada na rower próbuje, decyduje się na dojazd do pracy/szkoły itd nie jest z natury rzeczy wg mnie złe.
Och, Ty łaskawco.  ::)

I uwierzcie, one wcale nie jeżdżą dobrze. Nie sygnalizują  manewrów, nie mają wyczucia roweru. Zanim wyjadą na "prostą" z bocznej uliczki rower im faluje jakby żyroskopy im się dopiero rozgrzewały!
O masz. To Ty chyba faceta jadącego na holendrze nie wyprzedzałeś. Sygnalizowanie manewrów? Falowanie roweru?
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 16 Paź 2012, 15:14 »
To zabrzmiało jakby kobiety były jakieś niedorozwinięte...

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 16 Paź 2012, 15:16 »
Nie zrozumiałaś. Księgowy miał na myśli, że to dobrze, jeśli kobieta znajdzie sobie jakieś hobby, czasem oderwie się od zmywania, dzieci podrzuci mamie i na chwilę wyjdzie na rower się przewietrzyć. Bo dzięki takiemu relaksowi i łykowi świeżego powietrza lepszy obiad mężowi ugotuje.  ::)
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 16 Paź 2012, 15:17 »
więc wyraziłem swoje zdanie. Jest ono inne odmienne, być może co nie zmienia faktu, że jest moje

Księgowy, bijesz Freuda, złote usta mu
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 16 Paź 2012, 15:22 »
ja na dzień kobiet zawsze kupuję mopa

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 16 Paź 2012, 15:25 »
Takie twierdzenie, że to dobrze, ze w ogóle jeździmy, już bez różnicy jak ślamazarnie, przypomina mi czas, kiedy w Polsce rozpoczął się boom na Harlequiny. Wszystkie panie, gardzące do tej pory książkami, zaczęły sobie z rąk wyrywać kolejne różowe tomiki i powstało pytanie, czy to dobrze, że w ogóle czytają czy jednak poziom tej pseudo-literatury jest tak haniebny, że lepiej aby wróciły przed telewizor? To tak w kwestii miejskiego lansu, bo będę zawsze bronic prawa do wolnego wyboru ubrania, ale uczucia ambiwalentne oczywiście miewam...
Co do zdania easyridera, to bardzo mi się podoba. Daje to dziewczynie prawo do wiecznego nafochowania i stawia faceta w pozycji, kiedy musi byc wdzięczny za każdy przejechany kilometr. Z sumdetectivem to nie przejdzie (niestety... ;D) ale znam związki, gdzie do wszelkich działań outdoorowych mężczyzna przygotowuje się długo przed i dziękuje z kwiatami długo po.
« Ostatnia zmiana: 16 Paź 2012, 17:30 hindiana »
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum