Autor Wątek: Kaukaz Wielki  (Przeczytany 3857 razy)

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Odp: Kaukaz Wielki
« 13 Lis 2011, 14:01 »
na Śnieżkę nie jeżdżą "auta" tylko obsługa restauracji i obserwatorium :-)

Patrząc na zdjęcia chłopaków w jaki sposób jeździli po górach śmiem twierdzić, że gdyby wszystkim rowerzystom pozwolić jeździć po polskich parkach narodowych i to w podobnym stylu to by jednak te szlaki zniszczyli :-)
A tak, to co zrobili jest niszowe i nikomu nie szkodzi.

Co innego asfaltowe szlaki po czeskiej stronie Karkonoszy .. tam - proszę bardzo - jeździć wolno i jeździ wielu. Grzecznie i w zgodzie z pieszymi.
… why so serious ?

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
« 13 Lis 2011, 16:39 »
To czyste wygodnictwo panów z parku narodowego.

To panowie z restauracji i Obserwatorium IMGW :-)
nie plujmy na panów z parku .. przynajmniej nie za to ;-)
… why so serious ?

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
« 13 Lis 2011, 17:13 »
wygodnictwo panów z parku, że nikt na rowerach im się nie pałęta ... teraz kumam ;-)
myślałem o jeżdżeniu samochodami
… why so serious ?

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 19 Lis 2011, 17:29 »
dwa wymienione przez Ciebie szlaki akurat nie reprezentują praktycznie żadnego poziomu trudności.

Zdan, "ten który pojechał Danielowi" :lol:
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Elwood

• Gość
« 20 Lis 2011, 12:36 »
Podzielam zdanie Borafu.
Z drugiej manierki mało kto docenia w Polsce pracę leśników (nie jestem, ale doceniam). To dzięki ich pracy areał leśny powiększa się i nie jest tylko obszarem przemysłowym i jest tam co oglądać.
Drogi zrywkowe są konieczne dla ZUL-i i ich sprzętu. To jak rusztowanie na budowie. Ale czy to znaczy, że każdy może śmigać po rusztowaniu?
Hasanie rowerów po szlakach o ile będzie niszowym, wielkich szkód nie narobi. Czasami za pewne chodzi o bezpieczeństwo pieszych (w przypadku dołnhila).

Lasy i Parki narodowe bronią się przed szkodliwym wpływem masowego ludzkiego "parcia" ograniczeniami i zakazami. Niektóre f-cznie sa z czterech liter czasami, ale dzięki temu mamy to co mamy i powinniśmy to szanować.
Poza tym jest coś takiego, jak społeczna inicjatywa danego środowiska, która daje spore możliwości i to legislacyjne.

To, że zaopatrzenie wozi się na Śnieżkę (czy do innych schronisk w obrębie parków) również jest koniecznościa, która ostatecznie służy turystom.

Roob, znowu popadasz w klasyczną manierę, tym razem gościa, któremu wydaje się, że rozumy pozjadał w fotografii.
Fotki Zdana oddają klimat, podobają się, czego więcej? Lubisz wbijać szpilę w tyłek... Niepotrzebnie.

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
« 20 Lis 2011, 12:45 »
Darek .. no co Ty ?

My się chyba nigdy online nie zrozumiemy :-)
Lepiej nam wychodziło na źywo :-)

Pewnie, źe świetnie oddają klimat ich podróźy. Napisałem tylko, źe szkoda źe na większości są oni a nie Gruzja .. i tyle :-)
peace ... Elwoodzie drogi :-)
I nie pisz proszę, źe ja w czymkolwiek pozjadałem rozumy.. Ani ja nie pozjadałem, ani Tobie nie wypada tak pisać.

Zawsze jak zwrócę komuś uwagę na jego ego to dla niektórych wychodzę na mądralę :-) i wszystko co najgorsze :-)

Ach te ego ....

R
« Ostatnia zmiana: 20 Lis 2011, 13:00 robb »
… why so serious ?

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
« 20 Lis 2011, 12:51 »
@jedenkg, dzięki! Szkoda, życia na jeżdżenie z sakwami - pakuj się w góry na specu :)

@Borafu, bredzisz. Albo nigdy nie siedziałeś na siodełku, albo nie widziałeś Tatr i BG na oczy
8 listopada

i tyle go widzieli :-)
pewnie zaraz będzie, że się czepiam ;-)
… why so serious ?

Elwood

• Gość
« 20 Lis 2011, 13:10 »
I nie pisz proszę, źe ja w czymkolwiek pozjadałem rozumy.. Ani ja nie pozjadałem, ani Tobie nie wypada tak pisać.

Zawsze jak zwrócę komuś uwagę na jego ego to dla niektórych wychodzę na mądralę :-) i wszystko co najgorsze :-)

Ach te ego ....

R

Boś tu ojciec dyrektor i musisz brać na klatę.
Raduj się!

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 20 Lis 2011, 21:46 »
8 listopada

i tyle go widzieli :-)

Jak wielu innych jemu podobnych  :)

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 21 Lis 2011, 11:55 »
Cały ten temat i posty jego autora to typowe zachowanie tego człowieka. W krakowskim środowisku rowerowy Zdan jest znany   z dość "oryginalnych" wypowiedzi na przeróżnych forach. Jak widać nie stało się przypadkiem.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 21 Lis 2011, 23:05 »
Fajne dzikie góry, fajne fotki, szkoda, że praktycznie wszystkie obliczone na efekt "jacy jesteśmy zajebiści, cały czas się kurzy na szlaku za nami, adrenalina kapie z bidonów".

Elwood, Lasy Państwowe, to żadnej zasługi nie mają, respektują zapisy ustawy, która mówi, że co roku ma 10% więcej drewna przyrosnąć niż się wytnie i tyle.

A kolega Zdan zadanie wypełnił: pochwalił się na kolejnym forum i zniknął :-)

Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 22 Lis 2011, 14:11 »
Każdy widzi co chce. Mi się za pierwszym oglądaniem rzuciły w oczy przestrzenie, teraz spojżałem jeszcze raz i znów "na pierwszym planie" je widzę. Nic tam nie ocieka.
A że nowy Kolega małomówny. To nie zawsze wada.

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Tagi: gruzja kaukaz 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum