Autor Wątek: Raleigh Royal - prośba o opinię  (Przeczytany 890 razy)

Offline andrzej.brandt

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.06.2010
Raleigh Royal - prośba o opinię
« 8 Lis 2011, 14:47 »

Interesuje mnie poniższy model: http://www.raleigh.co.uk/ProductType/ProductRange/Product/Default.aspx?pc=1&pt=14&pg=7536

W tej cenie myślę, że to jeden z ciekawszy wyborów spośród ram chromoly. niestety ciężko odnaleźć opinie o tym rowerze. Czy ktoś z was użytkował ten model [niezależnie od rocznika produkcji]?

Specyfikacja na stronie jest... lekko mówiąc uboga. Nie wiem nawet jak szerokie opony zmieszczą się w ramę i widelec.

Docelowo rower ma służyć na przyszłorocznej wyprawie w pamir i karakorum.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: Raleigh Royal - prośba o opinię
« 8 Lis 2011, 15:24 »
a masz gdzieś dokładniejszą specyfikację? Tu za wiele nie piszą... a z tego co piszą wydaje mi się trochę drogi :P 3/8 sora, nonamowe obręcze, nic o piastach... w sumie to zmieniłbym koła i będzie śmigać :P

a raleigh cieszy się ogólnie dobrą opinią, więc o ile osprzęt nie siądzie, to podejrzewam że narzekać nie będziesz na niego :wink:

Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline andrzej.brandt

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.06.2010
« 8 Lis 2011, 23:30 »
czeszę internet bez powodzenia. nawet na ebay'owych aukcjach kopiują pseudo specyfikacje ze strony producenta. rzeczywiście wygląda na to, że 95% ceny to rama, reszta opakowana no-name'ami.
za to znalazłem kilka forów [for?] z opiniami. niektórzy mocno katują go również na cyclocrossie i śmiga bez przeszkód.

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 9 Lis 2011, 08:10 »
Z innych fotek (google's your friend) wynika, że to typowy cienias. Chyba Royal'e w ogóle były zawsze City..
Raczej oponki w to wejdą niż porządne lacze. Prosty tylny widelec, wąski support, rurki mocno wycieniowane (531).

Rury Reynold'a zawsze były w cenie :( Ale ta cena sama zgina nogi w kolanach, w sumie nie wiadomo za co..
Ja osobiście bym się w to nie pakował, coś z tańszej stajni (ostatnio spodobał mi się Checker Pig: Chromo 2) albo rama i składanie we własnym zakresie (Surly? Orłowski?).
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum