Autor Wątek: Malowanie roweru  (Przeczytany 34335 razy)

Offline Mężczyzna Madridista

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 27.04.2011
Odp: Malowanie roweru
« 20 Lis 2011, 15:40 »
chmurat do Pszczyny mam dosyć blisko, dlatego bardzo by mi to pasowało  :wink: , będę czekał na info od Ciebie, z góry dzięki  :D
« Ostatnia zmiana: 20 Lis 2011, 15:42 hokeista6 »

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 20 Lis 2011, 17:24 »
Najprościej piaskowanie + proszek (są szanse na zmieszczenie się w 200-300zł)
Ile?! Ja zrobiłem to wszystko w okolicach Kielc za 60 zł (?): 20 zł piaskowanie, 40 (chyba, już nie pamiętam ile dokładnie) malowanie proszkowe. Na Zlotach i Wyprawkach można było zobaczyć że efekt nie jest odrzucający ;)
No chyba, że piszesz o jakaś super-specjalistyczna lakiernia w której malują płomienie ;)
Bo zakład z którego usług korzystałem zajmował się raczej mało wyszukanymi rzeczami: jakieś ogrodzenia itp ;)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 20 Lis 2011, 18:31 »
daj Robercie jakieś namiary na ten zakład... :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 20 Lis 2011, 19:25 »
Proszę Piotrze:
http://www.pkt.pl/s/dabrowa/1437208/wojton.html;jsessionid=6711E9B0AB0CD43F7CABFF83D861E793
;)

Ciężko było mi znaleźć namiary na nich.

Ed: eee... rower lakierowali mi w Dąbrowie k. Kielc, ale CHYBA nie w tej lakierni :P
Być może za kilka dni będę w Kielcach, więc jeśli komuś zależy, mogę dokładnie sprawdzić gdzie oddałem swoją ramę i podrzucić tu namiary.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 20 Lis 2011, 19:32 »
byłbym wdzięczny :wink: w Kielcach bywasz? hmmm....  ::)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna chmurat

• Miasto: Czechowice-Dziedzice
  • Na forum od: 26.10.2011
« 20 Lis 2011, 21:16 »
hokeista6 tutaj są dane teleadresowe http://www.favore.pl/257768_malowanie-proszkowe-piaskowanie-renowacja-felg-pszczyna-cwiklice-slaskie.html
niestety za 2 rowery się nie zmieścili w 100zł, pocyganiłem trochę, ale nie zapłacili wiele więcej, +/- tyle co Robert! wspominał :)
w Tychach, u Ciebie  pod nosem też jest dobra lakiernia http://www.lakiernia.tychy.pl/ ale nie wiem ile sobie liczą za taką usługę, na pewno się tym zajmują :) Woziłem tam płoty ;P

daj znać co i jak bo też planuję w niedługim czasie przywrócić młodość mojemu prezentowi z komunii :)
Daleko jeszcze?

Offline Mężczyzna Madridista

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 27.04.2011
« 20 Lis 2011, 22:03 »
chmurat dzięki za te informacje  :D chętnie powiedziałbym Ci ile sobie życzą za takie usługi, ale niestety jestem teraz trochę unieruchomiony, naderwałem sobie więzadło poboczne w kolanie i muszę chodzić o kulach, to strasznie irytuje ;/ może udać mi się tam zajrzeć, w ten czas dam Ci znać  :D . Aż wstyd się przyznać, że nie wiedziałem o tej lakierni  :P i jeszcze raz dzięki za te info

Offline Mężczyzna pz.zg

• Przemo
  • Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 03.08.2010
« 21 Lis 2011, 19:19 »
Dzisiaj byłem po towar w proszkarnii i z ciekawości zapytałem o cenę, 30złm2  ;D
ale małe elementy cena ustalana indywidualnie

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 22 Lis 2011, 17:55 »
W czerwcu malowaliśmy oba nasze rowery. Pomagał nam kolega, który pasjonuje się samochodami i sam umie ze starego grata zrobić błyszczące cudo. Najpierw sprzet został rozłożony na części pierwsze (nie miała pojęcia, że w rowerze jest tyle elementów :D), potem dokładnie oczyszczony ze starej farby, potem wypolerowany papierem ściernym namaczanym w wodzie (im dalej  wszczeŋóły, tym bardziej się boję, że napiszę cos głupiego...). Kiedy już oba rowery wyglądały jak złom kolega położył na nie pierwsza warstwę. Drobne elementy malował małym pędzelkiem (nie zpaomniał o żadnej śrubce, pedant), całość zaś potraktował specjalnym sprzetem do lakierowania samochodów. Potem sie to całe wieki suszyło, szarpane podmuchami irlandzkiego wiatru i atakowane przez psa, któremu nie podobało się, że na sznurku do bielizny dyndają jakieś rupiecie. Następnie kolega położył kolejną warstwę. Gdzieś miedzy tym wszystkim zaproponował abyśmy sobie coś napisali lub wkleili, w ramach personalizacji rowerów, ale jakoś nie było czasu ani weny, więc ostatecznie jest jednolity kolor. Nie jest to malowanie idealne, bo dość szybko trochę farby odprysnęło. Niewiele, ale irytująco (biorac pod uwagę, że mi nieodwracalnie zaciapało podczas wakacji Brooksa, naprawde mam bardzo nietypowy sprzet). Mimo to malowanie uważam za sukces, bo rowery są piękne, miodowe (według niektórych sraczkowate, ale ludzie się nie znają na sztuce). Mamy kilka fotek z malowania w realcji z naszej wyprawy do Rumunii tego roku. Pozdrawiam i powodzenia!
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 23 Lis 2011, 18:47 »
Byłem dziś w krakowskiej firmie Colorex i rozmawiałem z malarzem. Malowanie z usuwaniem starej farby 100 zł netto, za kolejny kolor +30 zł netto. Czas wykonania - 7 dni. W piątek powiozę do malowania :)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 24 Lis 2011, 22:29 »
Drobne elementy malował małym pędzelkiem (nie zpaomniał o żadnej śrubce, pedant)

Polakierował śrubki  ??? :icon_exclaim: :o
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Kobieta hindiana

« 26 Lis 2011, 10:49 »
polakierował wszystko co ma zewnętrzną powierzchnię :D
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 26 Lis 2011, 11:10 »
polakierował wszystko co ma zewnętrzną powierzchnię :D
Zagadka geometryczna się nam narodziła - jaka bryła nie ma zewnętrznej powierzchni?  ;D

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 26 Lis 2011, 11:19 »
Borafu na matematyce uczono mnie o czymś takim:http://pl.wikipedia.org/wiki/Wst%C4%99ga_M%C3%B6biusa  :D

Edit: Coś ten link jakiś niewyraźny, chodzi o tzw. Wstęgę Möbiusa. Mamy więc twór
trójwymiarowy z jedną powierzchnią. Można długo dyskutować, czy ona jest wewnętrzna czy też zewnętrzna. Najlepiej przy piwie - zapraszam :D
« Ostatnia zmiana: 26 Lis 2011, 11:28 transatlantyk »

Offline Kobieta hindiana

« 26 Lis 2011, 11:23 »
HA, Borafu, twoje pytanie mimo ze złośliwe, ma sens. Bo on pomalował wszystko. I kropka  :icon_twisted:
www.plscout.com

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum