Autor Wątek: Gdzie zimą jest ciepło...czyli gdzie na rower w styczniu/lutym/marcu  (Przeczytany 5860 razy)

Offline Ma_rysia

• eko groszek
  • Miasto: Golina
  • Na forum od: 05.04.2009

Remigiusz, uważaj!
Zgodzisz się, a Ma_rysia zrobi edit i zamieni doczepkę na...  :P

Czuję się już w ekipie :)
Nie będę edytowała posta, pozostanę tylko doczepką ;D

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Dla biedniejszych oraz zapracowanych zostaje chyba zakup trenażera ;)
Dla jeszcze biedniejszych za to zdeterminowanych pozostać na tzw. świeżym powietrzu jest jeszcze opcja bielizny termicznej. Przed ostatnim wyjściem w góry zakupiliśmy takową z sumdetectivem i jestem pewna, że obcisłe kalesonki i koszulka ściśle przylegająca do ciała dobrze ochronią przed wiatrem i niską temperaturą. Co do ciepłych krajów zimową pora - jeśli nie odstrasza kogoś deszcz w Turcji to równie dobrze można optymistycznie spojrzeć na Irlandie. Mokro i wietrznie, ale całkiem ciepło, Sezon trwa.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Dla biedniejszych oraz zapracowanych zostaje chyba zakup trenażera ;)[/quote]

Dla jeszcze biedniejszych za to zdeterminowanych pozostać na tzw. świeżym powietrzu jest jeszcze opcja bielizny termicznej.

Cholera, w tej waszej skali to ja chyba bezdomnym jestem, skoro jeżdżę codziennie na rowerze bez żadnych specjalnych ciuchów...

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Zależy ile na tym rowerze jeździsz, po mieście mniej więcej raz w tygodniu stukam 40km, w sumie wt-czw jakieś 90 km też bez specjalnych ciuchów. Ale na dłuższe jazdy dla mnie obowiązkowo rowerowe.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna marek kapron

• Miasto: Biłgoraj / Tewkesbury (UK)
  • Na forum od: 12.09.2011
Można też szukać lotów przez UK ale po tym co działo się rok temu nie ryzykowałbym
A co się działo?

Święta Bożego Narodzenia wielu ludzi spędziło na lotniskach zamiast z rodzinami, bo tamtejsze służby nie umiały sobie poradzić z zimą; w skrócie pokazali, że są na trudne warunki całkowicie nieprzygotowani - bo odmrożenie samolotów nawet w arktycznym klimacie to nie jest czynność specjalnie trudna do zrealizowania. Niby UK i Zachodnia Europa - a burdel to mieli tam wtedy taki, że i taki Tadżykistan czy Bangladesz by się nie powstydziły  :P

PS. Widzę, że się pojawił nowy nick  :wink:
A sa nieprzygotowani gdyz np. w regionie w ktorym mieszkam (poludniowo - zachodnia anglia) snieg jest rzadkoscia. Taka rzadkoscia ze niektorzy anglicy z ktorymi pracuje pierwszy raz w zyciu snieg  widzieli 3 lata temu. Tam spadnie 5 cm. sniegu i polowa osob z ktorymi pracuje nie pojawia sie w pracy. A w zeszlym roku popadalo uczciwie, zmrozilo i wszystko stanelo. Lotniska w Bristolu i Birmingham staraja sie jakos  zabezpieczyc i dlatego kupily kilkadziesiat plugow snieznych (dzieki czemu kryzys omija firme w ktorej tyram :D)

Offline Ma_rysia

• eko groszek
  • Miasto: Golina
  • Na forum od: 05.04.2009
Cypr wydaje się też ciekawym kierunkiem . Był ktoś z forum? Jakie wrażenia?

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Słyszałem głosy, że fajnie, ale szału nie ma ;)

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Kobieta Bu

• Określać znaczy ograniczać
  • Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 04.02.2012
Na Cyprze są dość ciekawe szlaki rowerowe. Najlepiej jest się tam wybrać coś około późnej zimy, wczesnej wiosny wtedy temperatura to ok. 20 stopni. Gdzieś ostatnio coś czytałam o jakiejś wyprawie na Cyprze... nie wiem chyba w rowertourze. Możesz zajrzeć tutaj:  http://www.wspinanienacyprze.eu
To tutaj można mnie znaleźć:

www.bukaczmarek.blogspot.com

Offline Mężczyzna PrzemekR

• Miasto: Legionowo
  • Na forum od: 29.01.2012
    • Mój Bikestats.
Zaciekawiliście mnie tym Cyprem  :icon_idea:
Turysta rowerzysta na Unibike Crossfire.

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
Dodam, że na Cypr (a także Kretę i Majorkę) od niedawna lata bezpośrednio z Polski (Kraków, Wrocław, Poznań) Ryanair.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum