Autor Wątek: III Śląski Maraton Rowerowy - 150/300/450/550km w 24h  (Przeczytany 22577 razy)

Offline Mężczyzna szczepan

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 27.12.2011
Mierzę siły na zamiary i wpisałem się na 300km. Mój życiowy dystans to 222km więc 300km i tak będzie wyczynem.

Nie wiecie jak puszczają na starcie? Czy dzielą na grupy pod względem planowanego dystansu, kolejności zgłoszeń czy jakiejś innej sobie tylko znanej arytmetyki?

Wybiera się ktoś ze Śląska, Tychów?
pesymista to ten, który z dwojga złego wybiera oba...

www.halawojtowicz.pl

Offline Mężczyzna Endriunh

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 16.02.2012
Widze ze nam wzrasta grupa maratonczykow :D w takim  razie kazdy na 550 bedzie szedl .

Jak mi w tuych dniach wyjda wolbe dni to bym sie raczej zapisal  na 300km.

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Mierzę siły na zamiary i wpisałem się na 300km. Mój życiowy dystans to 222km więc 300km i tak będzie wyczynem.
Jak padły trzy dwójki to 300km padłoby pewnie lekko. Mogłeś sobie nieco podbić poprzeczkę ;)

Szkoda ze w Krakowie wladze nie moga zrobic takiego maratonu  :D  a napewno wiecej amatorow by sie zjawilo
Odleglosc niektorych wyklucza z tej imprezy ::)

Racja jak by to miasto organizowalo to ulice by byly zamkniete z ruchu a tak to cza sie przeciskac przez ten gaszcz aut :-[    Ale nie zupelnie bo przed startem zjawiaja sie wladze miasta Radlin oprocz rowerzystow sa jeszcze jacys tam organizatorzy  .

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Szkoda ze w Krakowie wladze nie moga zrobic takiego maratonu
Wilk ma rację. Takie imprezy robią entuzjaści, to wszystko jest praca społeczna grupki zapaleńców. Władze jeżeli nie przeszkadzają to już jest sukces. O wstrzymaniu ruchu to mowy nie ma. Nikt na to nie pójdzie. W imprezach typowo kolarskich peleton jest w miarę zwarty i największe wyścigi mają taką szansę. W imprezach amatorskich stawka rozciągnięta jest na wiele godzin - wstrzymanie ruchu jest bez szans.

Nie wszystkie maratony amatorskie odbywaja sie przy zamknietym ruchu   Jest jeden wyjatek  gdzie sie odbywa wyscig amatorski przy zamknietym ruchu  a jest to Tour de pologne amatorow  :)   ciekawa sprawa z tym.

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Zdarzają się i amatorskie maratony rozgrywane na drodze czasowo zamkniętej dla ruchu publicznego.Pierwszy raz nasza impreza będzie rozgrywana w ten sposób.Trochę straciła dla niektórych kolarzy bo wypadła z ogólnej punktacji,ale  policja uparła się i koniec.
http://www.bikefun-leszno.com/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=20:6lmr-informacje-organizacyjne&catid=6:vii-lmr
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

A jednak jakis maraton amatorski sie znalazl kiedy musze na takim wystartowac  :roll:

A w sprawie tego maratonu chiaklbym sie dowidziec jak sprawa wyglada po przejechaniu trasy kazdy dostaje puchar?  i 3 pierwsze miejsca z kazdej kategori sa nagradzane ? czy tylko za powiedzmy najszybszego co pzrejechal najwiecej km w ciagu doby :icon_exclaim:

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
Przeczytaj regulamin, tam wszystko jest, o dyplomach, "certyfikatach ukończenia" itp...

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Kto finalnie jedzie na maraton? Kilka osób deklarowało, ale teraz dobrze byłoby wiedzieć, że będą samo swoi :)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Patrz na bieżąco,, kto zapłacił wpisowe ;)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Żebym to ja jeszcze znał imiona i nazwiska ;)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Ja jade na 100 procent   ;D    ide na 300km 

w sobote zapisywalem sie i nie pojawilem sie na liscie do tej pory znowu sie zapisze na stronie i postaram sie wplacic

Jeszcze raz sie pytam jedzie ktos z Malopolski zeby sie zgadac?

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Lista:

wax, yoshko, symfonian, Robert!, Miki150, szczepan, Endriunh

Freud (?), Księgowy (?). Ktoś jeszcze?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum