Autor Wątek: III Śląski Maraton Rowerowy - 150/300/450/550km w 24h  (Przeczytany 22557 razy)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Każda motywacja jest dobra Robercie
Nie rozumiem do czego się odnosisz.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Do całości argumentów, które wymieniłeś.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Robert

Jednak wolę mierzyć siły (których uważam że, brakuje mi na włocławski maraton) na zamiary, niż wpadać w huraoptymizm.

Offline Mężczyzna Freud

Robert - czuję, że chyba źle mnie odebrałeś.
Ja nie mam ani trochę złych intencji. To co napisałem, napisałem w pozytywnym sensie.
Wymieniłeś wiele argumentów, które są ważne i które powodują, że można mieć sporo motywacji do takiego dystansu. Taka motywacja na tak długim dystansie jest potrzebna.

Każdy ma swoje powody.
Dla mnie to jest zierzenie się z samym sobą. Dla mnie motywujące jest, że trasa jest ciekawa i że na koniec będę mógł zobaczyć morze :D

Robercie. Ja nie z tych :P Ja nie z loży szyderców ;)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna anu

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.05.2009
Z tego co doczytałem na innym forum - szosowym - to z tym Włocławkiem wydaje się być tak, choć nie są to potwierdzone gdziekolwiek informacje:
- raczej jest to coś znacznie bardziej kameralnego niż Radlin, pewnie będą zadowoleni z ludzi z zewnątrz, ale chyba nie zakładają
setek uczestników, bo ich po prostu logistycznie nie obsłużą;
- pójdzie grupa wyścigowa i wycieczkowa;
- jedynym zapleczem będzie samochód towarzyszący.

Wątek, gdzie wypowiada się organizator:
http://www.forumszosowe.org/viewtopic.php?t=13712

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
start o północy z piątku na sobotę

jak dla mnie, to zdecydowanie utrudnia przejazd.... wolę startować rano i jechać cały dzień wyspany, niż od początku zarywać nockę i później jeszcze cały dzień jechać jak zombie :P

btw, to chyba najdłuższy wątek teoretyczny na temat jakiegoś wyjazdu :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Robert

średnie odpowiednio: 35 i 27 km/h? ;)

Offline Mężczyzna anu

Cytat: anu w Dzisiaj o 10:36
średnie odpowiednio: 35 i 27 km/h?

Dosłownie to jest napisane: "Prawdopodobnie pójdą dwie grupy - ściganci i rajdowa",
czyli trzymając się faktów średnia będzie 45 i 35 km/h:), a jak niżej to dyskwalifikacja, a tak na poważnie, to ludzie się pewnie znają i znają swoje temperamenty i możliwości. To też jakaś wada tego maratonu - w Radlinie towarzystwo będzie przemieszane, choć z przewagą szosówek zapewne, we Włocławku będą zapewne sami szosowcy i to w sporek większości być może regularnie trenujący.

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
we Włocławku będą zapewne sami szosowcy i to w sporek większości być może regularnie trenujący.

a ja kocham swój rower takim jakim jest :)

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
niż od początku zarywać nockę i później jeszcze cały dzień jechać jak zombie
Musisz Wax pójść to woja, tam Cię nauczą spać na rozkaz. Potem, przed takim wyścigiem, będziesz kładł się o 16 i bez problemu wstawał o północy.
to chyba najdłuższy wątek teoretyczny na temat jakiegoś wyjazdu
Musicie strasznie bać się tego dystansu  ;D

Marek

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
btw, to chyba najdłuższy wątek teoretyczny na temat jakiegoś wyjazdu :P
Nie doceniasz Freuda: http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=4715.msg81153#msg81153
 ;D

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
racja, zapomniałem :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
W przeliczeniu post/kilometr lepiej wypada "Wycieczka rowerowa "Wiosna" Stargard 29 kwietnia" ;)

http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=6280.msg118253#msg118253
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Freud

Cytat: anu w Dzisiaj o 10:36
średnie odpowiednio: 35 i 27 km/h?

Dosłownie to jest napisane: "Prawdopodobnie pójdą dwie grupy - ściganci i rajdowa",
czyli trzymając się faktów średnia będzie 45 i 35 km/h:), a jak niżej to dyskwalifikacja, a tak na poważnie, to ludzie się pewnie znają i znają swoje temperamenty i możliwości. To też jakaś wada tego maratonu - w Radlinie towarzystwo będzie przemieszane, choć z przewagą szosówek zapewne, we Włocławku będą zapewne sami szosowcy i to w sporek większości być może regularnie trenujący.
A jakie to ma znaczenie ? ;)

Offline Mężczyzna anu

A jakie to ma znaczenie ?

Takie znaczenie, że z góry będzie wiadomo, kto będzie bohaterem nowej edycji filmu "Autobus z napisem koniec":)

Tak a propos, niedawno znalazłem ten film na YouTube, a teraz gdzieś mi zginął. Film dokumentalny z 1971 o duńskim kolarzu amatorze (studencie), który z etapu na etap Wyścigu Pokoju walczy o zmieszczenie się w limicie czasu i dzielnie okupuje ostanie miejsce w klasyfikacji - może nie był mistrzem, ale ostatecznie dojechał do końca, a spora grupa kolarzy rezygnowała na poszczególnych etapach i wchodziła jednak do tytułowego autobusu.

« Ostatnia zmiana: 31 Maj 2012, 15:02 anu »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum