Autor Wątek: Tour de Pologne Amatorów 2012  (Przeczytany 2266 razy)

Offline Mężczyzna Cymmes

• Miasto: Bytom
  • Na forum od: 10.11.2011
Tour de Pologne Amatorów 2012
« 28 Lis 2011, 23:48 »
Znany jest już termin i miejsce TDP Amatorów w 2012 :-)
Trasa dokładnie ta sama jak w tym roku. Udało mi się wystartować i ukończyć w tym roku. Jeżeli możliwości czasowo - finansowe pozwolą będę w 2012r startował również.
Był ktoś na tej imprezie w poprzednich edycjach lub planuje ktoś start w 2012?
Termin: 15.07.2012
Miejsce: Pętla wokół Bukowiny Tatrzańskiej
Więcej info tutaj: http://www.tourdepologneamatorow.pl
Zdrowa rywalizacja i fair play!

Offline Mężczyzna feliks123

• Miasto: Nowy Targ
  • Na forum od: 17.01.2009
Odp: Tour de Pologne Amatorów 2012
« 1 Gru 2011, 20:34 »
Trasa dokładnie ta sama jak w tym roku. Udało mi się wystartować i ukończyć w tym roku.

Ukończenie wyścigu na 55 km to jakaś filozofia chyba nie jest  :P
Jak dla mnie straszna komercha, organizuje to Lang - jeden z największych polskich mistrzów od autopromocji, więc reklamują to jak 8 cud świata (do tego wpisowe 100zł, sporo większe niż w maratonach MTB); miarą tego jest  pierwszy sektor startowy zarezerwowany dla VIP-ów (sic!) :wink: . Jechanie tak krótkiej trasy w takim tłumie - jak dla mnie żadna przyjemność; to samo co maraton MTB - tylko na szosie i jednak sporo łatwiejszy (bo na górskich maratonach MTB robi się często większe dystanse i przewyższenia w terenie).
         W sumie masz raję co do reklamy komercjalizacji itd... tylko z ceną będę polemizował,  bo zasila kato fundacji "a kogo", nie wiem w jakich proporcjach :( .....a trasa jest stosunkowo trudna( choć są bardziej sztywne niedaleko Bukowiny) pozdrawiam
feliks123

Offline Mężczyzna Cymmes

• Miasto: Bytom
  • Na forum od: 10.11.2011
« 2 Gru 2011, 01:07 »
Każdy może traktować te 55km wg własnej oceny. Uważam, że najbardziej kompetentne i wiarygodne oceny organizacji, trudności i trasy mogą mówić ludzie biorący w tym udział. Z tego co słyszałem od innych uczestników na mecie, byli usatysfakcjonowani i to bardzo z ukończenia w wymaganym limicie. Trudności wg oceny startujących były jednak powiedziałbym znaczne. Nawet Organizator i wspomniane VIP'y twierdzili, że trudny temat. Ja tak jak i Vip'y pewnie podobnie spędzam tyle czasu na rowerze. Nie wiem wiele na ten temat bo rowerem z licznikiem jeżdżę od sierpnia 2010 i w roku 2010 zrobiłem zaledwie 299km a w roku 2011 do tej pory 3100km. Pierwszy raz brałem w takiej imprezie udział. 100zł zgodzę się - dużo kasy. Zrobili "bufet" na Sierockim i jedzenie po zakończeniu. Dodatkowo jak wspomnieliście cześć kasy poszła na Fundację. Po wyścigu był również wstęp na baseny dla uczestników. Fajna organizacja i pierwszy raz w życiu mogłem poczuć "od środka" atmosferę kolarskiej rywalizacji. Od tego czasu doceniam dużo bardziej zawodowców i całe sztaby ludzi pracujących na nich i dla nich.
Piękna sprawa "wskoczyć" na rower w Katowicach, pojechać na Nordkapp i wrócić, ale od czasu do czasu poczuć się jak Pan Alberto Contador też robi wrażenie i daje niezłe przeżycia!
Zdrowa rywalizacja i fair play!

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
« 2 Gru 2011, 07:10 »
Mój znajomy jechał rok temu i koledzy zrobili mu niespodziankę. Przed metą stali z transparentem i głośno mu kibicowali. Wtedy to można się poczuć jak pan Contador :)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 2 Gru 2011, 17:30 »
jakby Tour dla amatorów szedł dokładnie tą samą trasą co właściwy tour, przy wstrzymanym ruchu itp to byłaby zabawa i okazja do porównania się z zawodowcami. a tak, to jest to po prostu zwykły i to do tego krótki i drogi maraton, w którym biorą udział tłumy ludzi a później różne bajki opowiadają co to nie oni....

(spotkaliśmy kiedyś w pociągu z Wilkiem, Aardem i Danielem takiego typka jednego co opowiadał o 35% nachyleniu w gliczarowie trzymającym przez kilometr :wink:)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 2 Gru 2011, 17:34 »
(spotkaliśmy kiedyś w pociągu z Wilkiem, Aardem i Danielem takiego typka jednego co opowiadał o 35% nachyleniu w gliczarowie trzymającym przez kilometr :wink:)
  ;D
Biedaczek, miał pecha że trafił na was!

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 3 Gru 2011, 00:11 »
jakby Tour dla amatorów szedł dokładnie tą samą trasą co właściwy tour, przy wstrzymanym ruchu itp to byłaby zabawa i okazja do porównania się z zawodowcami

Amen :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 4 Gru 2011, 16:20 »
Wilku, z dopingiem to akurat trochę śmiech na sali jest. Cała sprawa przypomina mi sklepy z dopalaczami zamknięte przez jego ekscelencję premiera... :wink:
Zawodowi kolarze wcinają wszystko czego nie ma na listach, śpią w komorach barycznych, dokonują transfuzji krwi (na taką z większą zawartością bodajże tlenu). To cały przemysł, a że akurat któryś wpadnie bo wziął czegoś za dużo jest śmieszne... :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 12 Sty 2012, 09:59 »
a co Wilku myslisz o przypadku Cancellary? :P

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
« 12 Sty 2012, 14:46 »
Odgrzewasz stare kotlety :P
http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=2434.25

Inna sprawa, że Wilk Ci prędko nie odpowie ;)

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 12 Sty 2012, 14:55 »
Czyżby trzecia próba podbicia Laponii?  :)

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
« 12 Sty 2012, 15:32 »
A facet tłumaczy się komicznie - podobno zjadł jakieś zatrute mięso (w procesie zeznaje bodajże rzeźnik który je miał sprzedawać i chyba jeszcze kucharz).
:)Kolo Toure, jak wykryli w jego organizmie doping, to tłumaczył się tym, iż zażył jakiś suplement diety swojej żony ;).
W takich sytuacjach warto zapytać, gdzie był sztab medyczny?......

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 12 Sty 2012, 19:08 »
Laponia nie, powiedziałbym, że "zimno, zimno" ;)
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 15 Sty 2012, 22:30 »
Znalazłem coś takiego...

;)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 15 Sty 2012, 22:51 »
To może Wilk zmieni nicka na Kangur? :D
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum