Autor Wątek: Baza promów - informacje praktyczne  (Przeczytany 140904 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
O cholera. A to fajna wiadomość.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna mique

• Miasto: Kędzierzyn Koźle
  • Na forum od: 05.11.2012
Tutaj jest wynik postępowania przetargowego:
http://www.bip.gminaladek.pl/?bip=2&cid=101&id=1716

Firma życzy sobie trochę ponad 0,5 mln zł. Mają termin realizacji do końca października.
Inna sprawa, że jak gmina planuje włożyć w te dwie stare krypy pół miliona , to mogliby pomyśleć o turystycznym wykorzystaniu promów i uruchomić kursy w wakacyjne soboty i niedziele.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
No, mimo iż mam kontakt do p. Floriana, zajmującego się przeprawą istniejąca obecnie, to i tak odbiłem się od promu 3 tygodnie temu, właśnie w sobotę. Z jednej strony szkoda, bośmy musieli odpuścić sobie wizytę w Ciążeniu, ale z drugiej fajnie, bo na Szlak Jakubowy nad Wartą wjechaliśmy w Lądzie i podobało nam się.

Pewnie, że weekendy i sezon letni to powinien być priorytet gminy. Bo - mimo iż po drugiej stronie jedzie się drogami polnymi i łąkami, to jest to ciekawa trasa do Pyzdr.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna mique

Odp: Baza promów - informacje praktyczne
« 22 Paź 2019, 00:56 »
Przyziemne skutki zmian klimatycznych: Odra - prom Ciechowice- Grzegorzowice nie kursuje do odwołania z powodu niskiego stanu wody w rzece.
Kolega, który sporządził mapkę z bazą promów: możesz dopisać do tego promu numer do firmy prowadzącej prom: 792 330 563.

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
Odp: Baza promów - informacje praktyczne
« 23 Paź 2019, 00:58 »
Przyziemne skutki zmian klimatycznych: Odra - prom Ciechowice- Grzegorzowice nie kursuje do odwołania z powodu niskiego stanu wody w rzece.
Kolega, który sporządził mapkę z bazą promów: możesz dopisać do tego promu numer do firmy prowadzącej prom: 792 330 563.

A nie jest czasem tak że przepływy są zmniejszone napełnianiem zbiornika Nieborowice?

Offline Mężczyzna mique

Cześć wszystkim.
Szukałem w necie mapy przepraw promowych i nic nie znalazłem. Dlatego też postanowiłem sam taką stworzyć. :)
Link do mapy  -->  https://www.google.com/maps/d/viewer?hl=pl&mid=1FTplqGfmjbMECV0GiDIOSNl4-EMoFzDR&ll=51.96795498116308%2C18.714845200000013&z=7

Jeżeli macie uwagi, uzupełnienia lub sprostowania to piszcie.

Prom Księże Młyny/Łęg Piekarski (Warta) jest nieczynny i niesprawny technicznie.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum