Ankieta

Czy jestes za wkroczeniem pozdrozerowerowe.info do otchłani FB?

Tak
7 (10.9%)
Tak - ale tylko jako tajna grupa już zarejestrowanych tam użytkowników
3 (4.7%)
Nie
31 (48.4%)
Emes i tak nie dojedzie
23 (35.9%)

Głosów w sumie: 63

Głosowanie skończone: 13 Gru 2011, 16:21

Autor Wątek: Podrozerowerowe.info na Facebook.com - zagrożenie czy szansa?  (Przeczytany 3284 razy)

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Jakbyśmy żyli z reklam, to większa ilość użytkowników byłaby wskazana. Ale z reklam nie żyjemy :) A i tak mamy ponad 1000 unikatowych odwiedzin dziennie, czyli codziennie odwiedza nas 1000 różnych osób. Po co więcej?

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
ze swojego doświadczenia podpowiem, że powyższe obawy na szczęście nie sprawdziły się przy RetroMTB.pl na FB
Profil żyje sobie leniwie oferując zdawkowe informacje o nowościach na stronie czy forum A jak ktoś chce zgłębić jeden z zasygnalizowanych tematów to czyta forum/stronę

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Profil żyje sobie leniwie oferując zdawkowe informacje o nowościach na stronie czy forum A jak ktoś chce zgłębić jeden z zasygnalizowanych tematów to czyta forum/stronę
Co i ja czynie i na razie nie rejestruje się na forum bo bym całe zaspamował ;)

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Sam chętnie zaglądam. Pierwszorzędne emerytowane rumaki się przewijają. Reszta to już czysta techniczno-estetyczna perwersja :P

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Nie, Dudi najlepiej to opisał dlaczego nie. Secundo kto by ten profil prowadził?
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Profil już jest ale umarł, zatem tak zapewne tak samo wyglądała by przyszłość nowego ;)

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
Szczerze Wam powiem że ja też nie byłem przekonany... i nawet specjalnie po to żeby prowadzić profil rMTB.pl założyłem konto na FB - bo wcześniej nie miałem

Ale przekonał mnie jeden taki co powiedział że dla niektórych internet = facebook
Są tacy którzy zakupy w sieci utożsamiają z allegro, są i tacy dla których informacje to FB Takim eż trzeba się IMO pokazać.... (oczywiście nie znaczy to żeby przenosić forum i dyskusje na FB, a jedynie zaakcentować w tym medium obecność takiego forum)

Ale to tylko moje zdanie ;)

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
bez jaj
To ocena furmana, czy wątpliwość co do prawdziwości jego posta?
^źle zdefiniowana przestrzeń adresatów- to była odpowiedź do ankiety :)

Offline Mężczyzna chmurat

• Miasto: Czechowice-Dziedzice
  • Na forum od: 26.10.2011
To co w tej chwili jest na FB to grupa, a chyba lepiej by się nadawał fanpage? Gdyby już do czegoś miało dość ;) Ale chyba się nie zanosi, nawet na 'okres próbny' ;P
Daleko jeszcze?

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Zagrożenie czy szansa? Bezsens po prostu. Mam poczucie przynależności do grupy elitarnej. Mamy dużo indywidualności, bardzo różnego typu zresztą. Megazbiegowiska typu FB, to dla mnie papka, popkorn, nijakość. Nie jest dla mnie ważne, czy na naszym forum będzie 100, 200, czy 1000 osób. To mają być osobowości jakieś. Żebym miał chęć jeździć z nimi i chętnie ich słuchał przy ognisku.         O liczbę zer to dbajmy w przypadku rachunków bankowych.

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
Ale tam, bez jaj.
Jestem absolutnie przeciw FB czy innym takim idiotyzmom.
Mam się zastanawiać co odpisać milionowi ludzi?  Wolę kilka słów powiedzieć tym którym znam, których widziało się.
Kurna, nooo.  Poza tym wyobrażacie sobie zlot 100 tys ziomów na rowerach w takiej Radocynie dajmy na to.
Masakra. 
Ja tam wole kilku pijaków przy ognisku  ;D
Kleine Fiech ach Scheiße machen.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
To co w tej chwili jest na FB to grupa, a chyba lepiej by się nadawał fanpage? Gdyby już do czegoś miało dość ;) Ale chyba się nie zanosi, nawet na 'okres próbny' ;P

Grupa była, umarła, zamknąłem ;]

Powiedz mi, co byś tam chciał wrzucać? Kto by tam coś wrzucał? Kto by się tym zajmował? Od tego jest forum!

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Jestem całkowicie przeciw, choć obawy o dzikie tłumy nowych użytkowników uważam za mocno przesadzone. Popieram argument, że przecież nie jesteśmy tu dla reklam, a chyba tylko w takim wypadku - lub organizacji jakiejś masowej imprezy - miałoby to rację bytu. Co do trudności w zalogowaniu się/ odnalezieniu (się i forum w sieci) - to jakiś absurd. Kto chce to znajdzie.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna chmurat

• Miasto: Czechowice-Dziedzice
  • Na forum od: 26.10.2011
Powiedz mi, co byś tam chciał wrzucać? Kto by tam coś wrzucał? Kto by się tym zajmował? Od tego jest forum!

Żeby nie było, ja sam nie jestem wielkim fanem portali społecznościowych, chociaż mam konto na tym FB.. Mam do tego podobne podejście jak skolioza. Milionów użytkowników po prędku nie nazbieramy, a nawet jeśli to forum by wiele straciło na takiej masówie. Zawsze i wszędzie tak jest że ludzie przychodzą, napiszą 5, może 15 postów i tyle ich widzieli. Inni zostają, jedni zaczynają jeździć dopiero, pozostali mają już za sobą tysiace km w siodle ale nie każdy z nich trafił już w nasze progi :wink:

Co tam wrzucać? Na przykład info że odbył się zlot albo wyprawka, czasami jakieś zdjęcie z odległej krainy, czasami jakiś filmik (chociaż przy niekomercyjnym forum to się może się wydawać bez sensu, forum i tak rośnie w siłę, przybywa użytkowników i w ogóle rowerzystów) :) Na pewno by się ktoś znalazł do prowadzenia tego, w ostateczności ja bym mógł tam coś od czasu do czasu ogarnąć. Wiele jest ludzi "dla których internet=FB".

Ja nie namawiam przecież nikogo i to tylko takie luźne pytanie było (na shoutboxie) czy forum ma swój profil na FB, a wygląda to tak jakby się zrobiła z tego jakaś afera :wink:
Daleko jeszcze?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum