Ankieta

Czy jestes za wkroczeniem pozdrozerowerowe.info do otchłani FB?

Tak
7 (10.9%)
Tak - ale tylko jako tajna grupa już zarejestrowanych tam użytkowników
3 (4.7%)
Nie
31 (48.4%)
Emes i tak nie dojedzie
23 (35.9%)

Głosów w sumie: 63

Głosowanie skończone: 13 Gru 2011, 16:21

Autor Wątek: Podrozerowerowe.info na Facebook.com - zagrożenie czy szansa?  (Przeczytany 3289 razy)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Hehe - w takim razie to samo lubimy na tym forum :D
Ja wcześniej nie definiowałem tego pod pojęciem elita, ale skoro tak to określacie to powiem, że lubię "elitarność" tego forum :D
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
Już to wypróbowaliśmy na FB. No i grupa nie zdała egzaminu. Raz na ruski rok pojawiło się jakieś JEDNO zdjęcie - a to ze zlotu, a to ze spotkania. Nikt nic nie pisał, nic się nie działo itd. itp. Od tego wszystkiego jest forum.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Po lekturze wątku i dłuższym zastanowieniu zmieniam swój głos na "Emes i tak nie dojedzie"  8)

Dopiero teraz?! Toż to odpowiedź, która automatycznie powinna się kliknąć po zobaczeniu pytania! ;D

Offline Ciosna

• Poszukiwacz
  • Miasto: Sam nie wiem gdzie
  • Na forum od: 04.11.2009
    • http://adlaczegonierowerem.blogspot.com/
Forum świetnie sobie radzi bez facebook'a i jest to zasługa ludzi, którzy je tworzą. Ostatnio usłyszałem od znajomej, że: "kto nie ma FB ten nie istnieje". Rozśmieszyło mnie to stwierdzenie. Nie mam nic do portali społecznościowych, ale szczerze mówiąc zaczyna mnie już denerwować pakowanie wszystkiego na facebook'a. Powielanie forum, czy też dawanie wstawek na FB moim skromnym zdaniem nie ma sensu. Forum żyje i jest klasą samą w sobie, otwartą dla każdego  :) .

A emes i tak nie dojedzie  :wink:

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Nie, nie i jeszcze raz nie. Precz z facebookiem! :P
« Ostatnia zmiana: 8 Gru 2011, 07:25 cinek »
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Mam pytanie z innej beczki: na czym polega wg. Was "elitarność" tego forum?
Na grupie ludzi, która spotyka się w świecie rzeczywistym, jeździ razem na wycieczki, wyprawy.
Na tym, że jedni do drugich przyjeżdżają na Sylwestra, że jedni tacy zapraszają po Żywiołach do siebie, na tym że gada się o życiu wracając po nocy krakowskimi ulicami, na tym że trzech gości spotyka się Wąbrzeźnie i jadą dalej razem, na tym, że jeden koleś jedzie całą noc i cały dzień na ognisko do bunkra...... i takie tam różne jeszcze :-)
Jest taka piosenka Michała Bajora "Popołudnie". Facet urywa się z pracy i plącze po nieznanych uliczkach. Przypdakowo w jednej kawiarni spotyka zakochaną parę. Wraca do domu i upija się podłym winem. Kiedy jego ukochana pojawia się po całym dniu, opowiada jej, że widział miłość jaka się nie trafia, nie chciał przeszkadzać tej parze, ale ich wzroku nigdy nie zapomni, też chciałby to przeżyć. Ona mu to kawkę proponuje, to zagaduje trochę, ale on ciągle o tym samym. W końcu okazuje się, że to własnie ona była ta zakochaną kobietą w kawiarni.
cinek, napisałeś pięknie i wzruszająco, powodując że niejedna osoba będzie dzisiaj miała powód do upicia sie tanim winem :)
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Zanim się tu zarejestrowałem, wchodziłem dziesiątki razy, jako gość. Przy przetrząsaniu wyszukiwarek w poszukiwaniu tematów rowerowych, to forum wraz z innym jeszcze rowerowym jest wiodącym, jeśli chodzi o ilość, jakość i przydatność wątków. Konto na facebooku to dobry sposób, żeby zaistnieć, rozpropagować się, zaprosić nowych ludzi. Tu, wydaje mi się, że nie ma potrzeby zapraszać ludzi przez FB, bo sami "zapraszają się" przez wyszukiwarki.

Poza tym, trzeba pamiętać, że konto na FB to koszty; oczywiście nie finansowe, ale w końcu czas też jest cenny. Ktoś musi o to dbać, aktualizować, wrzucać linki, żeby profil nie był martwy. Do tego już na wejściu trzeba zaktualizować skrypt forum o wtyczki Facebookowe, może wrzucić jakiś mechanizm autopublikujący - trochę pracy jest; pracy, która nie przyniesie wymiernych zysków.

Cytat: Ciosna
szczerze mówiąc zaczyna mnie już denerwować pakowanie wszystkiego na facebook'a
Mnie też to drażni. W telewizju już nikt nie podaje "więcej na: rowerowazima.pl", tylko "facebook.com/rowerowazima".
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Ja już wolę facebooka od telewizji  ;D

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
Ja już wolę facebooka od telewizji  ;D
A ja telewizor od facebooka. Przynajmniej filmy się nie urywają :)
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
A Berlinki mają stronę na facebooku :)

Są bardziej nowoczesne niż my.

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Są bardziej nowoczesne niż my.

I bardzo dobrze! Nie chciałbym, żeby forum było taką nowoczesną parówą, co to musi mieć wszędzie profile...

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Bardziej ukazuje to co tak na prawde znajduje się w parów... khm facebooku. ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum