Autor Wątek: daleko na wschód  (Przeczytany 2327 razy)

Offline żydełek

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2011
daleko na wschód
« 8 Gru 2011, 15:29 »
Witam.

Nie wiem czy temat pasuje do forum, ale zaryzykuje.
Chcialbym na wiosne pojechac gdzies daleko na wschod. Problem w tym, ze nie wiem nic o dalekich wyprawach rowerowych, ale umiem jezdzic na rowerze, niczego sie nie boje i bardzo chce (wszystko co najwazniejsze).Nie wiem od czego zaczac. Nawet nie wiem dokladnie dokad chce jechac. Czy to bardzo istotne?
Moze ktos pomoze i podrzuci jakies linki do tematow z poradami doswiadczonych podroznikow rowerzystow? Moze jakies ksiazki? Jakiekolwiek wasze rady? Sam bede duzo szukal na ten temat, ale im wiecej tym lepiej.

dzięki!

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Odp: daleko na wschód
« 8 Gru 2011, 15:35 »
1. Konkretyzacja zapytania, Ukraina, czy Bangladesz?
2. Ogonki,tj. ą ó ż ź ę itp.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 8 Gru 2011, 15:52 »
Moze ktos pomoze i podrzuci jakies linki do tematow z poradami doswiadczonych podroznikow rowerzystow? Moze jakies ksiazki? Jakiekolwiek wasze rady? Sam bede duzo szukal na ten temat, ale im wiecej tym lepiej.
http://www.rewasz.com.pl/php/strony/dane_szczegolowe.php?do_kosza=pol1t_05&rozdzielczoscX=1152&rozdzielczoscY=864
:P

Offline żydełek

• Miasto:
« 8 Gru 2011, 15:59 »
1. Bardziej Bangladesz niż Ukraina. To pewnie za daleko na pierwszą taką wyprawę. Mi się wydaje, że wystarczy mieć zdrowie, sprawny rower+sprzęt, jakieś pieniądze i jechać przed siebie. Pewnie się mylę, ale to dlatego, że nic nie wiem. Co mogłoby przeszkodzić w wykonaniu tego planu?
2. ok

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 8 Gru 2011, 16:03 »
Co mogłoby przeszkodzić w wykonaniu tego planu?
Pytasz poważnie? Miliard rzeczy, z szeroko pojętym pechem na czele. Albo nic. Nie dowiesz się, póki nie spróbujesz :)

Offline Mężczyzna chmurat

• Miasto: Czechowice-Dziedzice
  • Na forum od: 26.10.2011
« 8 Gru 2011, 16:16 »
Na pierwszą wyprawę rowerową nie wybrałbym się tak daleko, ale na drugą? (Jedziesz Emes! :D)
Nie wiem kiedy byś chciał jechać ale wybierz się chociaż na tydzień gdzieś, nie musi być daleko, jak połączysz zdobytą odrobinę doświadczenia z wiedzą wyczytaną tutaj to wszystko się uda ;)
Daleko jeszcze?

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 8 Gru 2011, 16:21 »
Sprawa świadomości. Przyjaciel jako pierwszy spory wypad zagraniczny dojechał nad Bajkał. Nie znając cyrylicy :) Nosce te ipsum na takim wyjeździe :)
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline żydełek

• Miasto:
« 8 Gru 2011, 16:25 »
Co mogłoby przeszkodzić w wykonaniu tego planu?
Pytasz poważnie? Miliard rzeczy, z szeroko pojętym pechem na czele. Albo nic. Nie dowiesz się, póki nie spróbujesz :)

Jasne, że poważnie. Nie mów, że nie było takiego co wsiadł na rower i po prostu pojechał? Chcę zwiększyć szanse na powodzenie i dowiedzieć się najwięcej jak się da. Czasu trochę mam.

Na pierwszą wyprawę rowerową nie wybrałbym się tak daleko, ale na drugą? (Jedziesz Emes! :D)
Nie wiem kiedy byś chciał jechać ale wybierz się chociaż na tydzień gdzieś, nie musi być daleko, jak połączysz zdobytą odrobinę doświadczenia z wiedzą wyczytaną tutaj to wszystko się uda ;)

Uda się? To jadę!  :D
A wcześniej prawdopodobnie zrobię tak jak mówisz.

Offline Mężczyzna aanndrzej

• Miasto:
  • Na forum od: 20.11.2011
« 8 Gru 2011, 17:06 »
1. Łaaaał, nie przedstawiłeś się w odpowiednim dziale i nikt Cię nie zjadł :)
2. Zauważyłem, że dużo ludzi po pierwszych wyprawach pisze, że za dużo rzeczy zabrali, pół domu itd. więc może zamiast rzucać się na głęboką wodę lepiej np. pojechać gdzieś na 2 tygodniowy wypad, zobaczyć co, jak, gdzie i ile?

Elwood

• Gość
« 8 Gru 2011, 17:29 »
... Mi się wydaje, że wystarczy mieć zdrowie, sprawny rower+sprzęt, jakieś pieniądze i jechać przed siebie. Pewnie się mylę, ale to dlatego, że nic nie wiem. Co mogłoby przeszkodzić w wykonaniu tego planu?

To bzdety. Najważniejszy jest czas. Potrzeba czasu. Duuużo czasu.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 8 Gru 2011, 18:45 »
Trzeba jeszcze mieć dużo motywacji i, że tak powiem, odpowiednią psychę. Jeśli dużo podróżowałeś i nadal chcesz to robić, to raczej masz jedno i drugie ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum