Autor Wątek: Witam i o drogę pytam :)  (Przeczytany 604 razy)

Offline Mężczyzna remi

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2011
Witam i o drogę pytam :)
« 13 Gru 2011, 23:24 »
Witam forumowe koleżanki i kolegów  :)

Moja przygoda z pedałowaniem zaczęła się gdzieś w średniej szkole, kiedy odkryłem że starą niemiecką stalową kolarzówką z lat 70 można zrobić ponad 100km dziennie.
Robiłem wtedy tylko jednodniowe wycieczki (bo nie miałem wtedy pojęcia co można z rowerem wyczyniać :wink: ), jednak za bardzo lubiłem rowerem jeździć po górach i polno-leśnych drogach w odróżnieniu od mojej kolarki i która połamała się na znak protestu...tak zakończyła się moja przygoda z turystyką rowerową.

Przerwa trwała długo, w międzyczasie zajmowałem się wspinaczką, grotołarzeniem i innymi formami około turystycznymi; jednak rower ciągle był gdzieś "z tyłu głowy"...
W końcu nabyliśmy z dziewczyną  dwa przecudnej urody crossy HERCULES JUMP,
którymi zjeździliśmy już trochę Jury i Beskidów i mamy apetyt na więcej ! :icon_twisted:

Teraz rowerem jeżdżę codzienni do pracy poza wyjątkami kiedy spadnie świeży kopny śnieg.

Po przejrzeniu morza różnych forów rowerowych znalazłem wreszcie jedyne słuszne "podrozerowerowe" :) ilość ciekawych i przydatnych informacji jest zdumiewająca i bardzo jest sympatycznie w ogóle :D .
Jest to pierwsze forum na jakie wstąpiłem-mam nadzieję wybaczycie drobne faux pasy :D
Największym rowerzystą jest ten, któremu rowerowanie sprawia największą przyjemność!

Offline Mężczyzna remi

• Miasto:
Odp: Witam i o drogę pytam :)
« 14 Gru 2011, 00:02 »
Ten ze zdjęcia wygląda na niezły hitech, ta moja ważyła co najmniej z 16kg po wymianie korby na aluminiową :) .
Górala używam tylko na dojazd do pracy(dziury), dlatego wybrałem crossa jako złoty środek i jak na razie nie żałuję-dał radę wkulać się do schroniska pod Baranią Górą i na Halę Lipowską.
Choć rower idealny nie istnieje raczej, dla każdego coś innego miłego :)

Największym rowerzystą jest ten, któremu rowerowanie sprawia największą przyjemność!

Offline Mężczyzna Cymmes

• Miasto: Bytom
  • Na forum od: 10.11.2011
« 14 Gru 2011, 02:38 »
Cześć Remi!
Pozdrawiam po sąsiedzku z Bytomia ;-)
Zdrowa rywalizacja i fair play!

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
« 14 Gru 2011, 07:35 »
Witaj :)  i o drogę pytaj - chętnie odpowiemy.
Pozdrawiamy

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 14 Gru 2011, 08:56 »
Cześć remi :) Fajny avatar ;)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Online Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 14 Gru 2011, 21:37 »
znalazłem wreszcie jedyne słuszne "podrozerowerowe" :)
święta prawda  :)

Jak byś pytał o drogę w okolicy Zawiercia to może uda się coś doradzić  :wink:

Witaj!

Offline Mężczyzna aanndrzej

• Miasto:
  • Na forum od: 20.11.2011
« 14 Gru 2011, 21:49 »
Cześć ;) Znów ktoś z moich okolic.

Offline Mężczyzna remi

• Miasto:
« 15 Gru 2011, 10:28 »
Dziękuję za ciepłe powitanie  :D
Mam nadzieję, że wykręcimy mnóstwo kilometrów!

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
  • Na forum od: 11.10.2011
    • rowerkiem.eu
« 15 Gru 2011, 13:22 »
Witaj :)  Pozdrawiam z Mazur.

Offline Mężczyzna remi

• Miasto:
« 19 Gru 2011, 12:07 »
Zawsze zazdroszczę tym, co są tak blisko gór, a ja biedny z Poznania mam 7 godzin pociągiem do Katowic :P skąd dopiero jest przesiadka na pociąg do Bielska albo do Suchej przez Płaszów  :cry:

Pocieszę cię!
W październiku byłem w okolicy Sierakowa (niestety bez roweru) i ilość pięknych miejsc, sieć szlaków i dobre drogi podziałały mi ostro na wyobraźnię. Kombinuję teraz kiedy by się tam wybrać-zresztą w drodze ze śląska były jeszcze jakieś doliny i rezerwaty na pewno też warte włączenie do trasy.
Chyba wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a wiadomo im dalej od domu tym bardziej egzotycznie :wink:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum