Autor Wątek: Roztocze, Bieszczady i Beskidy  (Przeczytany 1309 razy)

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
Roztocze, Bieszczady i Beskidy
« 22 Gru 2011, 18:36 »
Witamy.
Dzisiaj przedstawiamy fotorelację z terenów Polski południowo-wschodniej. Wyprawa odbyła się latem 2005r i trwała 2 tygodnie. Pogoda była kapryśna i często padał deszcz. Z drugiej strony, dzięki temu doświadczyliśmy różnych metod z radzeniem sobie z nim podczas jazdy (począwszy od najprostszych - czyli folia i tym podobne). Po raz pierwszy byliśmy na dłuższej wyprawie i po raz pierwszy w tych rejonach Polski. Wróciliśmy oczarowani pięknem tych terenów. Wyprawę rozpoczęliśmy w Kraśniku do którego dojechaliśmy z domu pociągiem, a zakończyliśmy w Zakopanem. Jechaliśmy wzdłuż granicy z Ukrainą i Słowacją. Długość trasy wyniosła około 730 km.
Zapraszamy do obejrzenia fotogalerii (143 zdjęcia):
https://picasaweb.google.com/111095219344076457744/RoztoczeBieszczadyIBeskidyWyprawaRowerowa2005

Trasa przejazdu przedstawia się następująco:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=gktsjilqqycflsve

Pozdrawiamy i przy tej okazji życzymy Wesołych Świąt :)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Odp: Roztocze, Bieszczady i Beskidy
« 22 Gru 2011, 18:45 »
znajome miejsca, w tym roku przejechałem część trasy, jedną noc spędziłem nad Tanwią ;-)

jak zwykle fajna fotorelacja, brawo ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 22 Gru 2011, 18:51 »
Przecudny klimat :D

Offline Mężczyzna Freud

• Na forum od: 16.06.2011
« 22 Gru 2011, 19:32 »
Zielono mi.... :D
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 23 Gru 2011, 00:15 »
Zadziwia mnie za każdym razem spokój Waszych komentarzy. Żadnych negatywnych emocji. Szczerze zazdroszczę, bo ja ostatniego lata w Rumunii dałam radę wmówić sobie, że moje dziecko zostało uprowadzone po czym wyć w leśnej głuszy jak zarzynany zwierz, a to tylko dlatego że miałam dość błota i podjazdów. Potem się porządnie wyspałam i umyłam i znowu nie zamykałam się ani na chwilę, nawijając sumdetectivowi i Marysi strumieniem świadomości, a w chwilowych porywach euforii byłam w stanie nawet skumplować się z lokalnym pijaczkiem na jednym z postojów. Kiedy jednak znowu przypiekło mnie słońce a droga uparcie pięła się w górę, znowu dopadło mnie piekło i mogłabym pójść na pięści z mijającymi nas ciężarówkami. A u was cisza. Pada to fajnie, ciepło - też fajnie. Z górki znaczy super, pod górkę też nie najgorzej. Jeśli w życiu codziennym też macie taki niezmącony spokój ducha, to pozostaje mi tylko zagłębić się jeszcze bardziej  w Wasze wyprawy i nauczyć czegoś pożytecznego :)
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
« 23 Gru 2011, 01:23 »
Potem się porządnie wyspałam i umyłam i znowu nie zamykałam się ani na chwilę, nawijając sumdetectivowi i Marysi strumieniem świadomości, a w chwilowych porywach euforii byłam w stanie nawet skumplować się z lokalnym pijaczkiem na jednym z postojów. Kiedy jednak znowu przypiekło mnie słońce a droga uparcie pięła się w górę, znowu dopadło mnie piekło i mogłabym pójść na pięści z mijającymi nas ciężarówkami.
Strach z Tobą na wyprawę jechać ;P

Offline Mężczyzna salek

• Miasto: Górki
  • Na forum od: 29.08.2011
« 23 Gru 2011, 08:50 »
napiszę krótko: inspirujecie :)

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 23 Gru 2011, 13:22 »
witajcie
bardzo ładne zdjęcia,natomiast z tego co widac po zdjęciach to krótko byliście na Roztoczu i jeżeli byliście w Horyńcu Zdroju to powinniście zwiedzic cerkiew w Radrużu.

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline m+k

« 23 Gru 2011, 14:18 »
Dziękujemy za opinie.
Hindiano - to miłe co napisałaś:). Powiem tak, podczas wyjazdu nastawiamy się na przeżycie przygody, a wszystko to co nas spotyka, bez względu czy jest to deszcz czy drobne trudności traktujemy jako jeden z elementów wyprawy (choć czasami, gdy zimno, pada i na dodatek pod górkę, zadaję sobie pytanie - co ja tutaj robię?). Poza tym, ze względu na niewielką ilość dni urlopu staramy się wykorzystać go jak najlepiej. W naszym wieku, po wielu "przełomowych" doświadczeniach w życiu cieszymy się z każdego dnia jak dzieci. Mamy pracę, rodzina zdrowa i ... są chęci do jazdy rowerem - cóż chcieć więcej? I oby tak dalej:)
Pawle - faktycznie, nie byliśmy w miejscu o którym piszesz i w wielu innych ciekawych w tym rejonie. Mam nadzieję, że wrócimy w te rejony i będzie jeszcze okazja poznać bliżej te piękne tereny.
Zdjęcia nie są najlepszej jakości ale mam nadzieję, że nie jest to najważniejsze.
Pozdrawiamy :)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 24 Gru 2011, 11:26 »
choć czasami, gdy zimno, pada i na dodatek pod górkę, zadaję sobie pytanie - co ja tutaj robię?

Ale przecież jak jest zimno i pada, to pod górkę jest najlepszym kierunkiem! To z górki jest wtedy fatalnie :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline m+k

« 24 Gru 2011, 13:26 »
aard - coś w tym jest  ;)
Po kilku dniach deszczu jednak taka myśl czasami przychodzi mi do głowy.
Pozdrawiam

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 27 Gru 2011, 10:24 »
M+K bardzo fajna galeria, miło się ogląda i czyta. TJ. wspomniała wcześniej Hindiana bardzo pozytywnie chłoniecie świat i fajnie, tak ma być.

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum