Autor Wątek: Ortlieb seria pomarańczowa - z Globetrotter.de  (Przeczytany 5275 razy)

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
W Niemczech jest mniejszy VAT niż w Polsce i musisz to wyrównać ;)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
na pierwszej fakturze napisali mi 23% vatu. na ostatniej, nadal jest 23% vatu, tylko od większej początkowej ceny sakw...

i jw, robiąc zamówienia z innych krajów UE (m.in. Niemiec) nigdy mi nic nie doliczali...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Na forum od: 21.01.2011
No to nie mam pojęcia ;)

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
ok, już się wyjaśniło

Prices/Country-specific VAT rates

With the publication of the catalogue all previous prices become invalid. The prices of the Globetrotter Handbuch Winter 2012/13 and the Jack Wolfskin catalogue Sommer 2010 are valid until the releases of the Sommer 2013 editions. Exceptions can be made in case of any unusual price increases by our suppliers. You will be informed after you have placed your order if any of the articles you ordered is subject to this kind of price increase. The prices in our catalogue are final prices incl. VAT. Prices and products are subject to change without notice.

Generally the VAT rate is based on the member country of the supplier. However, if the sales exceed a certain limit in a EU member country, the supplier is liable to charge the current VAT and draw it off in the land of destination . In the following countries Globetrotter exceeds the delivery limit and therefore calculates the VAT according to the rates in the land of destination Country

http://www.globetrotter.de/de/shop/liefer_service_eu_com.php#09
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
Coś Ci dodatkowo trzeba przelać?

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
zapłacę, zobaczę po ile mi ojro policzą i dam znać ;)

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Dawaj znać jak coś.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna Rolf

• Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
  • Na forum od: 12.07.2011
Nie mogę przeboleć, że się nie załapałem... Ale tak to jest, jak nie sprawdza się forum codzienie ;-) Jeśli promocja kiedyś znów się pojawi, to ja jestem jak najbardziej chętny ;-)

P.s. jakby ktoś się rozmyślił, to chętnie odkupię ;-)
« Ostatnia zmiana: 18 Gru 2012, 15:32 Rolf »

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
nadal można kupić za te ~360zł. Zamówienie jeszcze trochę poczeka, bo boję się teraz zamawiać, szczególnie że sam wyjeżdżam, także finalizować transakcję będę dopiero w okolicach Świąt.
Także można się dołączać.

Panowie, dopłata będzie rzędu 8-10zł. Zgaduję, że cena nadal jest tak atrakcyjna, że nikt się z zamówienia nie wycofa ;)

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna przemo3642

• Na forum od: 12.12.2012
nadal można kupić za te ~360zł. Zamówienie jeszcze trochę poczeka, bo boję się teraz zamawiać, szczególnie że sam wyjeżdżam, także finalizować transakcję będę dopiero w okolicach Świąt.
Także można się dołączać.

Panowie, dopłata będzie rzędu 8-10zł. Zgaduję, że cena nadal jest tak atrakcyjna, że nikt się z zamówienia nie wycofa ;)

Coś mi się Waxu wydaje, że dobrze zgadujesz (ku rozczarowaniu Rolfa oraz innych, którzy się nie załapali) :P
« Ostatnia zmiana: 18 Gru 2012, 16:35 przemo3642 »

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
Hehe - jak ja kupowałem pomarańczowe sakwy, to płaciłem jeszcze VAT niemiecki.

Offline Mężczyzna arcco

• Miasto: opolskie
  • Na forum od: 07.08.2012
Dotarły do was te Ortlieb-y ? Jak wrażenia ?
Coś zniknęły z globtrotter.de, pewnie mieli jakąś krótką serię. Może za jakiś czas powtórzą promocję.

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
docierają. póki co 2 pary dotarły z zamówionych 8, do tego tona maili i 3 listy pocztą... i gdzie tu ten niemiecki ład i porządek? ;)

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
Strasznie musiałeś im ćwieka zabić tymi zamówieniami ;-)
Do mnie jak zamawiałem kiedyś, to dotarła jedna paczka z towarem i za jakiś czas paczuszka z katalogiem.

Offline Mężczyzna arcco

• Miasto: opolskie
  • Na forum od: 07.08.2012
No to rzeczywiście strasznie długo im zeszło.

Ja się nie załapałem na pierwsze zamówienie w najniższej cenie, ale w kraju zakupiłem Back Roller-y City za 199 zł w Cykloturze. Paczka przyszła po kilku dniach (mieli 1 szt. na stanie).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum