Autor Wątek: Darmowe noclegi u podróżników  (Przeczytany 2844 razy)

Offline Mężczyzna DamianD

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 08.12.2009
    • http://www.DamianDrobyk.pl
Odp: Darmowe noclegi u podróżników
« 16 Sty 2012, 12:31 »
no to czas zorganizować wyprawę po noclegach forumowiczów Pozdróżerowerowe.info  ;D
trasa od noclegu do noclegu?
i gdzie tu start i meta?

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 16 Sty 2012, 21:32 »
no to czas zorganizować wyprawę po noclegach forumowiczów Pozdróżerowerowe.info

Mało masz jeszcze planów na ten rok? :P
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna DamianD

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 08.12.2009
    • http://www.DamianDrobyk.pl
« 17 Sty 2012, 10:46 »
Mało masz jeszcze planów na ten rok? :P
No ok, to może 2013r, koniec świata przesuną o rok i baza się powiększy  ;)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 21 Sty 2012, 23:06 »
Damian, a tak z innej beczki: na BS naprawdę Cię nie ma czy jesteś pod innym nickiem?
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 4 Mar 2012, 17:40 »
Ostatnio trafiłem na takie coś:

http://www.bicycletouringhub.com/

Serwis chyba dopiero zaczął raczkować i zbyt dużo obiektów nie ma, ale może w przyszłości...

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
« 5 Mar 2012, 00:21 »
jest jeszcze Couchsurfing.
http://www.couchsurfing.org/

Offline Maciej Mężyński

• Miasto: Kołobrzeg
  • Na forum od: 15.02.2011
    • http://www.rowerowewakacje.pl
« 10 Kwi 2012, 22:58 »
Ale.. po prostu trafiliśmy na rodzinną kłótnię, pan mąż wrócił z pracy zdenerwowany, nic z tego nie wyszło. Darmowy nocleg znaleźliśmy zaraz obok na jakimś opuszczonym poddaszu, gdzie o mało nie zabiła mnie cegłówko-dachówka, spadając pół metra od mojej głowy, gdy spałem
No trochę to było inaczej ale w celu uniknięcia detronizacji, musiałem tak to wam przedstawić.
Cała wina za zamieszanie leży po mojej stronie. Ale nigdy się do tego publicznie nie przyznam!!!!!!
A było to tak. Pan Domu, nie odpisał mi na maila, więc napisałem do tej studentki co mieszkała obok i miała to poddasze. I ona mi odpisała, że możemy przyjechać (w 10 osób, z rowerami!!!!). A Żaba pomyliła adresy i zapukała pod adres z którego nie dostaliśmy potwierdzenia, i wmówiła żonie że byliśmy umówieni. Sympatyczna Pani nas wpuściła (myśląc, że może jednak mąż się z nami umówił), ekipa się zainstalowała, a tu wpada Pan Domu i od razu z krzykiem. Rozumiem jego gniew, ale jako człowiek podróży powinien się zapytać co się stało (przecież na przykład mogłem mieć wypadek jednego z uczestników). Jak mu wytłumaczyłem, że przecież odpisał mi że mogę nocować, to on mi wtedy że nic nie pisał. W końcu w salonie doszliśmy do ładu, że pomyliłem adresy i dał mi zadzwonić do tej studentki. Więc zwinąłem ekipę, i pojechaliśmy do studentki. Cegłówkę rzuciłem ja, w obawie, że dojdziesz do prawdy, wcześniej czy później.

Nadal uważam, że Dachgeber jest najlpeszym rozwiązaniem na Niemcy i kraje mówiące po niemiecku. We Francji super sprawdził się Warmshowers. W Couchsurfingu nowe opcje wyszukiwania dają możliwość szukania noclegu u ludzi z korbą w głowie. I to jest fajne. Należy jednak pamiętać, że takie noclegi to raz na tydzień wskazane. Inaczej marskość wątroby murowana. Ja już myślę o przeszczepie po roku podróży w trybie nocowania z Warmshowers, Couchsurfing i Dachgeber.

Podczas naszego majowego etapu Drogi Świętego Jakuba będziemy nocować na śluzie, znaczy obok śluzy u pana "śluzowego" "śluzownika" "śluzaża" jak to jest po polsku?
« Ostatnia zmiana: 10 Kwi 2012, 23:07 Maciej Mężyński »
www.rowerowewakacje.pl
Rowerowe wyprawy z małymi dziećmi, grupami młodych ludzi i w ogóle o wakacjach na rowerze.

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 11 Kwi 2012, 07:08 »
O noclegach w śluzach proponuję porozmawiać z Waldemarem. On ma bogate doświadczenia z nocnych rozmów ze śluzowymi. Mówił, że jego wątroba też ;D
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
« 11 Kwi 2012, 07:37 »
Macieju... A my przez 5 lat w to wierzyliśmy...  A ubrania z tamtego niedokończonego prania nie wyschły do końca tej wyprawy... JAK MOŻNA POMYLIĆ ADRESY!!!
No nic, za rok wychodzi na to, że dowiem się o czymś ciekawym z Rumunii. Może jakieś pikanterie z Mołdawii?
Do zobaczenia :D

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 11 Kwi 2012, 08:29 »
Może ktoś polecić gospodarzy na mojej trasie na Zlot przez Hochtor?

Offline Kobieta dewunska

• Miasto: Kołobrzeg | Wrocław
  • Na forum od: 11.04.2011
« 11 Kwi 2012, 08:52 »
No trochę to było inaczej ale w celu uniknięcia detronizacji, musiałem tak to wam przedstawić.
Nieeeeeeee......nie wierzę.....! !! DETRONIZACJA NATYCHMIASTOWA! nie dość, że fatalny błąd  to jeszcze kłamstwo przez tyle lat....przejmujemy stery! ! ! oddawać koronę!!!
ech, żaba...kolejny raz widzę, że Zaba nie jest normalny, ale nigdy publicznie tego nie przyznam!!! :D :D :D
Tourists don\'t know where they were yesterday, travellers don\'t know where they will be tomorrow.

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
« 11 Kwi 2012, 21:20 »
Yoshko - na trasie z Hochtoru spaliśmy "na gospodarza" przy domu podanym w linku. Mili gospodarze pozwolili nam się rozbić w ich ogrodzie a właściwie na trawniku. Na mapie zaznaczona jest droga od domu do miejsca noclegu wskazanego przez gospodarza.
http://maps.google.com/maps?t=h&output=embed&q=http://www.gpsies.com/files/kmz/b/byrcnaywlklkfaqc.kmz
Pozdrawiamy :)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 11 Kwi 2012, 21:22 »
Akurat jego będziemy mieć po zaliczeniu przełęczy. Może się tam zatrzymamy :D

Tagi:

Organizujemy