Witam wszystkich!
Od kilku tygodni przeczesuje to forum i w końcu się zarejestrowałem.
Trafiłem tu kiedyś szukając info o mapkach gmin ale to było kilka minut, niedawno już zaciekawiony tematem wypraw zobaczyłem banner na czyimś bikestatsie.
Jak większość z nas zacząłem jeździć rowerem jako małe dziecko ale tak na poważnie dopiero w roku 2010.
Nie mam na swoim koncie jeszcze żadnej wielodniowej wyprawy. Jak dotąd jeździłem lokalnie + jednodniowy wyjazd do Augustowa i kilkudniowy nad Solinę (nocowanie w pensjonacie).
Najdłuższe moje jednodniowe wycieczki to 150 km do granicy Białoruskiej samotnie oraz 163 nad Jezioro Siemianówka już w towarzystwie.
A do większych wypraw rowerowych pierwsza natchnęła mnie relacja z wyprawy na Bałkany vanhelsinga z bikestats (tutaj nick van) - dzięki za inspirację.
Ponadto mam 25 lat i mieszkam aktualnie w Białymstoku, pochodzę z Lubartowa i tam też czasami jeżdżę. Jeśli ktoś nie kojaży tego miasteczka to lezy obok Lublina i co roku odbywa się tam Święto Roweru - podobno największa taka impreza w Polsce (nie wyścigowa).
Pracuję jako grafik 3d wiec rowerem muszę jeździć żebym nie zamienił się w warzywo od ciągłego siedzenia przed komputerem :)
Inne zainteresowania poza grafiką, rowerem i podróżami to fotografia, motoryzacja i mechanika, elektronika, sprzęt foto, audio i komputerowy.
Posiadam dwa rowery: stary kross hexagon v2 jako zimówka, i tuningowany kellys swing (full suspension) który nie bardzo nadaje się pod sakwy.
Muszę więc złożyć trzeci rower wyprawowy i mam nadzieję że mi w tym pomożecie :)
Co do wypraw które chciałbym odbyć to tak:
- Bałkany (koniecznie z trasą Tranfogarską),
- Przylądek Nordkapp,
- Przylądek zachodni i południowy Europy,
- Alpy
- ... i zapewne więcej w przyszłości.
Ze względu na pracę myślę że jedną taką wyprawą rocznie się zadowolę. Pierwsza w lato 2012 ale jeszcze nie wiem która :)
Mój blog na bikestats:
http://javor.bikestats.pl/