Autor Wątek: Kraków - Casablanca  (Przeczytany 2216 razy)

Offline Mężczyzna korrado

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.12.2011
Kraków - Casablanca
« 9 Sty 2012, 13:05 »
Witam

Mam na imię Konrad, lat 25 lat ,
Co do informacji wyprawy:
http://screenshooter.net/6071899/mpikbpo
• maj-czerwiec , lub wrzesień-październik
• dystans dzienny: 150-200km przy podjazdach w miare możliwości :)
• całkowity hmm około 4500km powrót do Malagi a potem preferowałbym autokar z Malagi ewentualnie do Madrytu i stamtąd do Polski. Wiadomo do trasy jestem nastawiony elastycznie żeby jak najwięcej ciekawych miejsc zobaczyć i jak najmniej w to wysiłku włożyć :)
• noclegi: na dziko ,namiot oczywiście, jeśli się uda zagadać to i u gospodarza :P  / kemping / kwatery / schroniska/ etc...)
• sposób wyżywienia (gotowanie we własnym zakresie/ zakupy w molochach / uprzejmość obcokrajowców), czasem powędkujemy, albo coś z procy upolujemy :D
• przybliżony budżet wyprawy na jedną osobę: bilet autokarowy około 750zł ewentualnie lotniczy którego cena jak wiadomo się waha. No i troche euro na miesięczne zakupy.
• pochłanianie przestrzeni i widoków, zwiedzanie miast,
• podejście do deszczu: padać raczej nie będzie jeśli już ja mogę jechać, ewentualnie przeczekać (dłużej niż 1 dzień napewno nie )

Moje doświadczenie:  priv

Mam już jednego partnera, liczę na jeszcze jednego sakwiarza którym możesz być Ty :)

gg:2330383
« Ostatnia zmiana: 12 Sty 2012, 02:08 korrado »

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Odp: Kraków - Cassablanca
« 9 Sty 2012, 14:34 »

Sportowo czy planujecie coś zwiedzać też. W zasadzie pytanie nie na miejscu bo przy dwustu kilometrach dziennie to się tylko jedzie:>

Z Malagi macie loty do Polski, są chyba nawet to Krakowa. Jak patrzyłem to wychodziło jakieś 400zł w jedną ( wliczająć 130 za rower-+)

A plan fajny, tylko dla mnie zdecydowanie za mało samego Maroka. Powodzenia!

Jedna mała uwaga- CaSablanca ;)

Odp: Kraków - Cassablanca
« 9 Sty 2012, 16:39 »
Hej:)
Plan się ciągle rozwija, przejdzie jeszcze wiele korekt.

Sportowo czy planujecie coś zwiedzać też. W zasadzie pytanie nie na miejscu bo przy dwustu kilometrach dziennie to się tylko jedzie:>

Mówiąc 200 miałem na myśli żeby w niektóre dni podgonić ,żeby w inne zrobić tylko 50-100 km i pozwiedzać. Wiadomo średni dystans dzienny z ~4500 km na ~30 dni wychodzi ~150 km,  podchodzę do tego elastycznie czyli +- kilka dni które poświęcimy tylko na zwiedzanie np Barcelony czy Casablanci. Wiele kwesti jak wiadomo zawsze wychodzi w "praniu"

Powiem tak czekam tylko na 3 osobe aby coś konstruktywnego i ostatecznego sporządzić :) a potem to już zobaczycie tylko relacje z wyprawy  :lol:
« Ostatnia zmiana: 9 Sty 2012, 17:20 korrado »

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
Odp: Kraków - Casablanca
« 9 Sty 2012, 18:13 »
W Casablance nie ma prawie nic do zwiedzania, poza meczetem, jest za to dużo slumsów. Polecam skończyć wycieczkę w Fezie lub Marrakeszu

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
« 9 Sty 2012, 20:02 »
W Casablance nie ma prawie nic do zwiedzania, poza meczetem, jest za to dużo slumsów. Polecam skończyć wycieczkę w Fezie lub Marrakeszu

Potwierdzam, specjalnie do Casablanki sie nie opłaca jechać. Jak będziecie ruszać z Tangieru to polecam zachaczyć o Chefchaouen, z Ceuty to już nie pod drodze.

« 11 Sty 2012, 00:37 »
Ceuta niesamowicie sie prezentuje, znacie jeszcze jakies ciekawe miejsca jesli tak, proszę Was o delikatną sugestie "co gdzie jak":)
« Ostatnia zmiana: 12 Sty 2012, 01:37 korrado »

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 12 Sty 2012, 23:31 »
Moje doświadczenie:  priv

Dlaczego?
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline vooy.maciej

« 13 Sty 2012, 09:13 »
Ceuta niesamowicie sie prezentuje, znacie jeszcze jakies ciekawe miejsca jesli tak, proszę Was o delikatną sugestie "co gdzie jak":)
tka na szybko to zobacz sobie naszą np galerię. Może zdecydujesz się wydłużyć wycieczkę dalej na południe

http://www.bajkers.com/wyprawy/maroko/galerie.html

« 17 Sty 2012, 23:12 »
Już obczaiłem wcześniej robi wrażenie, dzieki :)

« 25 Sty 2012, 01:42 »
temat do zamkniecia skład już jest - 5os wstępnie

Offline vooy.maciej

« 25 Sty 2012, 09:11 »
nie zamykaj tak szybko do maja z 5 mogą zostać 2 lub 1 ;)

« 26 Sty 2012, 01:58 »
tak, wiem ale nienawidze robić komukolwiek nadziei), tudzież casting trwa dla desperatów :) chętnie pojechał bym z wszystkimi ale jeśli słowo dadzą.. ok Bawmy sie :) jeśli nie ,sory, jedziemy dalej, dla Ciebie -  bus autobus samolotos :/  (ile możemy wspomóc, wspomożemy napewno:)

btw. co do maroka: obkręcimy marakesz, ceute & cassablance taki mały trójkąt bermudzki ( oby nas nie zgubił :P )

ale głównie trasa opiera się na: Kraków(start)- Słowacja - Budapeszt - Balaton - Zagreb - Ljubljana - Venezia - Genova - Saint-Tropez ( tutaj muszę pogrubić ze względu na sympatie do tego miasta mojego towarzysza) - Toulon - Marsesslie - Mountpellier - Barcelona - Tarragona - Valencia - Alicante - Cartagena - potem już tylko Malaga i giblartar oczy wpatrzone w Afryke :) w Maroku jak na początku pisałem :) i powrót do PL <3

nie zamykaj tak szybko do maja z 5 mogą zostać 2 lub 1 ;)
mówisz że aż tak miętko bywa :/ ? Druha (Druhów - zaważą finanse i chęci ;/)  mam on ma mnie tyle mi wystarczy :)

Potwierdzam, specjalnie do Casablanki sie nie opłaca jechać. Jak będziecie ruszać z Tangieru to polecam zachaczyć o Chefchaouen, z Ceuty to już nie pod drodze.
a moja powyższa wypowiedź co do tego że w Casablance nic nie ma, 1.  ekspedycja się nie opiera na Casablance 2. owszem nic nie ma, nic nie ma gdy Nas tam "nie ma" :)))

« Ostatnia zmiana: 26 Sty 2012, 02:20 korrado »

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 29 Sty 2012, 11:02 »
Korrado, mógłbyś jednak wyjaśnić, dlaczego "doświadczenie - priv"? Ciekawość mnie zżera.
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline ciulabula

• Miasto: Dublin/Gliwice
  • Na forum od: 27.05.2011
« 1 Lut 2012, 23:33 »
mały trójkąt bermudzki ( oby nas nie zgubił  )

KORRADO wiedz, że o zgubienie się własnie tutaj chodzi (Rak)  ;D

« 2 Lut 2012, 12:47 »
ciulabula powiem Ci że wiem coś o tym :)))

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum