Autor Wątek: Na Lofoty - Norwegia i Szwecja, Lato 2012  (Przeczytany 2240 razy)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Na Nordkapp się nie wybieram bo nie wiem po co...

Jak to "po co"? To jest BIG! ;)

Lubię szukać i pokonywać podjazdy ale tylko "na lekko"

W Norwegii co prawda nie byłem, ale sądząc po mapie i relacjach bywałych, słabo widzę ten system ;)

A tak w ogólności, to powodzenia! Trasa dość ambitna kilometrowo, ale czasu masz multum, więc będzie dobrze :)

A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Cieciek

• Użytkownik forum
  • Miasto: okolice Poznania
  • Na forum od: 16.01.2012
Lubię szukać i pokonywać podjazdy ale tylko "na lekko"

W Norwegii co prawda nie byłem, ale sądząc po mapie i relacjach bywałych, słabo widzę ten system ;)

To zależy, co dla niego znaczy na lekko. Norwegia to nie Alpy, na 2000 m.n.pm. się nie wjedzie, najwyższe przewyższenie to "raptem" 1306 m,
a i to jest wyjątkiem.
Miałem przyjemność cisnąć przez kraj Wikingów, będąc zupełnym leszczem, więc jest to zrobienia dla każdego. Ważne, żeby umieć w pewnych
sytuacjach zagryźć zęby  :D

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Norwegia to nie Alpy, na 2000 m.n.pm. się nie wjedzie, najwyższe przewyższenie to "raptem" 1306 m,
Droga Sognefjellet wspina się na 1434 m. Poza tym są na pewno wyżej drogi nieutwardzone.
Zwroć też uwagę na to, że w Alpach chyba rzadziej startuje się z poziomu morza - w Norwegii prawie zawsze. Myślę, ze dzienne przewyzszenia mogą być podobne.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Przewyższeń na 100 km jest w Norwegii jednak zauważalnie mniej niż w Alpach. Ale nie o to chodzi. Ja miałem na myśli, że w Norwegii trzeba tamtędy jechać, chcąc jechać dalej. Więc na lekko się nie da, bo w dalszej trasie musisz mieć ze sobą bagaż :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum