Autor Wątek: Witajcie !  (Przeczytany 588 razy)

Offline Mężczyzna Riese

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.01.2012
Witajcie !
« 10 Sty 2012, 00:20 »
Witam Wszystkich,

forum poczytuję sobie od dawna , w końcu przyszedł jednak czas by się zarejestrować a nie tylko anonimowo czerpać wiedzę ;) Rowerek mam przyrośnięty do pewnej części ciała od bardzo dawna, od kilku lat w wersji zdecydowanie bardziej turystycznej niż "góralskiej".  Z latami spokojne pokonywanie dłuższych tras i delektowanie się widokami zaczęło mi dużo bardziej odpowiadać niż adrenalinka przy szybkiej jeździe... Trochę naszego kraju objechałem,  długie podróże w obce kraje dopiero przede mną (pierwsza w te wakacje -nareszcie!) . Póki co najczęściej jeżdżę po sąsiedniej Brandenburgii i Meklemburgii na jednodniowe wycieczki . Mam nadzieję że oprócz ciekawych informacji które tu czytam ,uda mi się czasem coś pomóc czy też podzielić skromnym doświadczeniem. 

Pozdrawiam wszystkich !

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
  • Na forum od: 11.10.2011
    • rowerkiem.eu
Odp: Witajcie !
« 10 Sty 2012, 08:06 »
Witam serdecznie i pozdrawiam z Mazur. :)

Offline Mężczyzna wiatr

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2012
« 10 Sty 2012, 08:16 »
Zawsze pełnych powietrza kół, od także weterana, ale nowicjusza na forum. Z tego widać, że masz "grence"miedzą. Ja we wrześniu 2011, zaliczałem górki między Kassel a Echwege, Bebra. Pełna kultura. U nas, cierpnie skóra ze strachu. Nigdy ograniczenia, zapisane w znakach, nie są respektowane przez automobilistów. Marzę o wyprawie przez Skandynawię, dookoła Zatoki Botnickiej. Powodzenia, w realizacji marzeń!

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 10 Sty 2012, 08:50 »
Pozdrowienia ze Szkocji;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Riese

« 10 Sty 2012, 17:16 »
Dzięki!

Wiatr: tu masz pełną rację co do traktowania rowerzysty za miedzą, dlatego zdecydowanie wolę jeździć po "ich" stronie, tam nie czuję się intruzem na drodze i mogę skupić się na zupełnie innych rzeczach niż uważanie czy ktoś mnie nie rozjedzie czy na dziurze nie pognę koła. Tym bardziej że tzw granicę i początek fajnych tras mam zaledwie 20 min pedałowania od domu ;)  A co do Skandynawii: to ja właśnie w tym roku ruszam w tym kierunku, ale niestety tylko po Szwecji, ponieważ ma być to wypad rodzinny to plany nie są strasznie ambitne , jednak  południe kraju oraz Olandię i mam nadzieję objechać ;)

Pozdrawiam!

Offline Mężczyzna remi

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2011
« 11 Sty 2012, 21:50 »
Witaj z drugiego końca Polski!
Największym rowerzystą jest ten, któremu rowerowanie sprawia największą przyjemność!

Offline Mężczyzna Riese

« 20 Sty 2012, 21:22 »
Witaj,

niestety nie podpowiem ci za dużo w tym temacie  , za blisko mam dom  by korzystać z ich usług noclegowych  ;)  No i z ZHP w ogóle jakoś mam nie po drodze... A dlaczego pytasz?

Offline Mężczyzna sparky

• Dobry asfalt... to: czerwony asfalt :-)
  • Miasto: Paryż Północy (metaforycznie)
  • Na forum od: 19.01.2012
    • bubiteam.blox.pl
« 13 Lut 2012, 23:19 »
Cześć !!

Na Olandię i Gotlandię, to i my ostrzymy sobie ząbki, ale to dość daleko, więc jeszcze się wstrzymujemy "ze względu na dzieci" :icon_cry:W tym roku Rugia  ;D
 Masz 20 minut do radweg-ów ? Zazdroszczę...

Offline Mężczyzna Riese

« 18 Lut 2012, 11:46 »
Masz 20 minut do radweg-ów ? Zazdroszczę...

Urok mieszkania w zachodniej części Paryża ;) Łatwiej i szybciej mi przejechać granicę niż dostać się na Prawobrzeże - czyli chyba w Wasze okolice ;)

U mnie dziecię na tyle już urosło że bez obaw możemy jechać na dalszą wycieczkę. A na Rugii też będziemy, tyle że pewnie w długi weekend majowy.

Pozdrawiam !

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum