Autor Wątek: obręcze firmy Exal tx 19  (Przeczytany 1249 razy)

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
obręcze firmy Exal tx 19
« 10 Sty 2012, 16:51 »
Witajcie
poruszyłem ten temat ponieważ jeżdżę na takich obręczach i mało jest opisu na ich temat. Przejechałem z sakwami  ok. 1000 km na oponach 37-622 schwalbe land cruiser? i stwierdziłem lekkie popękania obręczy przy szprychach. Obręcze aluminiowe dwuścienne (exal tx 19) przeczytałem ten symbol na obręczach. Mam pytanie czy w przyszłym sezonie przejade ok.2000 km z sakwami waże ok.96 kg plus sakwy ok.25 kg. Obręcz wycentrowana opona shwalbe 37-622 marathon dureme. Ponadto jeździłem i będę jeździc w 95% po asfalcie. Proszę o opinię
« Ostatnia zmiana: 10 Sty 2012, 17:17 arkadoo »

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Odp: obręcze firmy MACH1
« 10 Sty 2012, 17:06 »
Obręcze aluminiowe dwuścienne (exal tx 19) przeczytałem ten symbol na obręczach.
Jak przeczytałeś to na obręczach, to nie wiem co to ma wspólnego z mach1, Exal to inna firma.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 10 Sty 2012, 17:08 »
Jak popękała obręcz, to ją wymień. Pomyśl co by się stało gdy pęknie całkiem na zjeździe przy dużej prędkości.

Pod Twoją wagę szukałbym jakiejś bardziej pancernej obręczy. Na forum znajdziesz informacje o innych, polecanych obręczach. Wrzuć też koniecznie jakieś dobre i grubsze szprychy, np. DT.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
« 10 Sty 2012, 17:10 »
Na forum jest chyba może z jedna wzmianka o tych obręczach gdzieś w okazjach z allegro. Generalnie w internecie o nich cicho. Sam szukałem bo byłem ciekaw. Kumpel właśnie sobie kupił na nich dwa koła z mechanicznymi Novatecami i będę jak coś będę śledził ich poczynania na bieżąco :icon_twisted:

Ja pod sakwy bym kupował coś znanego i przetestowanego. Alexrims i spółka.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 10 Sty 2012, 17:15 »
zasugerowałem sie informacjami od producenta roweru natomiast defacto jest napisane exal na obręczy czyli wnioskuje że mam obręcze firmy exal a nie mach1

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum