Autor Wątek: Wyprawa dookoła Polski ( wersja zminimalizowana )  (Przeczytany 639 razy)

Opis: Wyprawa dookoła Polski ( wersja mini )

Offline Mężczyzna marcin791992

• Miasto: Gorlice
  • Na forum od: 10.01.2012
Witam serdecznie. Poszukuje ochotników /ochotniczek  do wspólnej wyprawy która odbyła by się   na początku wakacji 2012 . Trasa przewidywana  to Gorlice-Hel-Gorlice , około 1800 km .  Poszukuję  chętnych  najlepiej z okolic powiatu Gorlickiego ( ogólnie z małopolski )  poszukiwany przedział wiekowy to 19-21 lat  . Wszelki kontakt i szczegółowe informacje  pod numerem gg 11589235 lub pisać  na e-mail: marcin791992@wp.pl 
Mile widziani pozytywnie nakręceni fani dwóch kółek, którzy kochają jazdę z sakwami. :)
« Ostatnia zmiana: 10 Sty 2012, 19:56 marcin791992 »

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna marcin791992

• Miasto: Gorlice
  • Na forum od: 10.01.2012
Dziękuję za cenną wskazówkę .Już wszystko wyjaśniam i opisuję .

1. Pochodzę z małopolski, a dokładniej z okolic Gorlic. Mam 19 lat i  obecnie przygotowuje się do matury. Już od małego szkuta fascynowała mnie jazda na rowerze .Nie przynależę do żadnej grupy rowerowej. Jeżdżę amatorsko rekreacyjnie w  obrębie najczęściej mojego województwa . Jeżdżę rowerkiem Merida 20-V . Moje, jak na razie największe osiągnięcia to przejechanie w ciągu doby 380 km z sakwami z Gorlic na przejście graniczne Medyke (Ukraina) i z powrotem  wliczając  jakieś tam  zwiedzanie .  Nie posiadam  zbyt dużej wiedzy na temat długo dniowych   wyjazdów, ale  szybko się uczę .
Chciałbym  zorganizować w składzie 2-4 osobowym  wyprawę trwającą 13-15 dni z Gorlic –na Hel i z powrotem  w linii prostej  było by to około 1900 km  . Codzienny planowany dystans  zakładam 120-150 km   . Rodzaj noclegów: raczej namiot  lub postój  w mniejszych miejscowościach  u  miłych gospodarzy ( hotele odpadają ) , gotowanie polowe,
Planowany budżet  : ( trudno oszacować ) – jak najmniejszy  Moje priorytety : osiągnąć cel a przy okazji zwiedzić ciekawe miejsca, nie koniecznie duże aglomeracje typu Warszawa .  Preferuję jazdę tylko po asfalcie,  po drogach jak najmniej zatłoczonych .  Dokładny przebieg trasy nie podaję  ( chciałbym wspólnie szczegóły ustalić) . Jakich ludzi szukam ? Muszą być to ludzie z werwą i z jak największym doświadczeniem ( miło widziani ) Nie poszukuję ludzi którzy jeżdżą sporadycznie na rowerze , a roczny ich przebieg nie przekracza 2 k . Miło  widziani ludzie z kreatywnym podejściem do sprawy   Mniej więcej o wszystkim wspomniałem  oprócz terminu.  Bardzo bym chciał ,aby odbyło się to w połowie lipca 

Wiem że na tym forum rowerowym jestem   świeżak  i z góry przepraszam za wszelkie niedociągnięcia i nieścisłości.   (peszek )

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum