Autor Wątek: Noclegi na kwaterach  (Przeczytany 10693 razy)

Offline Mężczyzna Zielkq

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.05.2010
    • http://mecenas-zielinski.pl
Odp: Noclegi na kwaterach
« 12 Sty 2012, 23:33 »
Przy czym warto pamiętać, że nie wszyscy chcą się godzić na to, że weźmiemy pokój bez pościeli...

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 13 Sty 2012, 01:58 »
Jak dla mnie najlepszą propozycją są schroniska młodzieżowe - najtańsze, dostęp do kuchni, z rowerem też zazwyczaj nie ma problemu.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 13 Sty 2012, 11:09 »
Ja jak tutaj jezdze rowerowo czy samochodowo, nigdy nie rezerwuje nic, bo po prostu nie wiem gdzie sie wycieczka skonczy;) Na szczescie jest tu mnostwo B&B i zawsze udaje sie cos znalesc, choc bywa tak ze trzeba troche poszukac, ale i to jest fajne;) Raz zdarzylo sie ze nie moglismy nic znalesc i trzeba bylo nocowac w drozszym hotelu, ale za to z widokiem na morze:)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 15 Sty 2012, 17:56 »
1. Schroniska młodzieżowe mają podstawową zaletę - są tanie. Jak dla mnie jest ich trochę za mało.
2. Jesienią raczej nie jeżdżę z namiotem. Dwie są istotne przyczyny:
a) mogą się już trafić bardzo chłodne noce
b) jeżdżę na ogół dość długie trasy, więc czas jest dla mnie cenny. Rozbicie namiotu, wcześniej znalezienie jakiegoś miejsca, zajmuje jednak czas i najlepiej dokonać tego za dnia, więc dajmy na to około 18.00 trzeba kończyć jazdę. Gdy mam natomiast umówiony nocleg na jakiejś kwaterze, mogę sobie spokojnie jechać do jakiejś 20.00, lub dłużej - i tak czeka na mnie prysznic i łóżko.
3. Noclegu szukam planując wyjazd. Szacuję, że danego dnia będę w stanie dojechać do np. Kuźni Raciborskiej, wpisuję więc w googla "noclegi Kuźnia Raciborska" i wyskakuje mi szereg propozycji. W tym konkretnym przypadku wybrałem agroturystykę w Nędzy, zadzwoniłem, uzgodniłem cenę, umówiłem się, byłem wieczorem o 21.00, jeszcze właściciel wyjechał po mnie autem kilka kilometrów, bo nie mogłem ich znaleźć w tej Nędzy :D 
Jadąc na wyprawkę w Rudawy Janowickie korzystałem z dwóch noclegów (agroturystyka), które wydawały mi się drogie (45 i 50 zł).
Akurat jednak w tych przypadkach byłem tak dobrze przyjęty przez gospodarzy i były tam świetne warunki - że już później po nabraniu dystansu do sprawy stwierdziłem, że warto było. Przeciętna cena to około 30-35 zł, najmniej udało mi się zapłacić 25 zł,
i to w agroturystyce znalezionej doraźnie w środku nocy.

Offline Mężczyzna manRo

• Miasto: Podlasie
  • Na forum od: 20.08.2011
    • moje rowerowanie ...
« 14 Lut 2012, 00:46 »
1. Schroniska młodzieżowe mają podstawową zaletę - są tanie.

Mają też wady. Często śpi się w dużej sali z innymi. A ci inni nie zawsze mają ochotę kłaść się o 23 najpóźniej. No i czasami bywa problem z miejscem dla kogoś kto młodzieżą przestał być kilkadziesiąt lat temu. Zwlaszcza w wakacje.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 14 Lut 2012, 07:17 »
Tanie miejscówki na ogół mają jakieś wady. Coś za coś. Z dużych zbiorowych sal po prostu nie korzystam, wolę dopłacić za za spokój i prywatność.

Offline Mężczyzna WIESIEK

• Miasto: BARTOSZYCE
  • Na forum od: 12.01.2012
« 11 Mar 2016, 08:06 »
Ustalam trasę ok.120 -130 km, patrzę jakies miasto w pobliżu, szukam w internecie ze trzy noclegi w AGRO , pokoje do wynajęcia, itp. ale nie rezezrwuję. Dojeżdżam do  miejscowości idę do pierwszego i z reguły jest jedno wolne miejsce, czasem do drugiego.. Jak jadę w pojedynkę / najczęściej /, to się nawet litują. Koło Siemianówki na Podlasiu właściciele odstąpili mi swój pokój gdy nie było wolnych miejsc. Nigdy nie spałem na przystanku PKS z braku miejsca lub sił na szukanie. :)

RDK

• Gość
« 11 Mar 2016, 13:59 »
Raz zdarzyło się nam indywidualnie rezerwować nocleg (w poprzednim roku). Inne przypadki to liczenie na łut szczęści, które zazwyczaj nie zawiodło ;)

Nigdy nie spałem na przystanku PKS z braku miejsca lub sił na szukanie.

Nie wiesz co tracisz  ;D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum