Autor Wątek: SKŁADAK...  (Przeczytany 1101 razy)

Offline Mężczyzna IVAN VII

• Miasto: CZĘSTOCHOWA
  • Na forum od: 04.01.2012
    • Wyprawy rowerowe
SKŁADAK...
« 13 Sty 2012, 00:27 »
Składak na ramie Accent Shannon tak zaprojektowany aby bezawaryjnie wytrzymał długie wyjazdy obciążony właścicielem i sakwami.
sztywniak,waga~ 14 kg
napęd Sram
przerzutka tył Tiagra /8, krótki wózek/
koła 28", 2 kpl :
Mavic A 319
Alexrims ACE 18
piasty przód Novatec
piasty tył DT Onyx
szprychy DT Champion
opony: Schwalbe Marathon Dureme 700 x 35 C
Continental Ultra Gatorskin 700 X 25 C
licznik Sigma 1106
pedały,klamki,stery,sztyca ... itp ,wszystko jest !!!
Fotki : http://foto.onet.pl/7fkoy,ugjtk4gsgztg,sjzn9
Zapomniałem a to bardzo ważne ! Lusterko ,cateye
Siodełko od lat to samo ! Monte Grappa K2 /taniutka "italia"/ ale dupa ma o nim jak najlepszą opinię !
Zainteresowania : międzynarodowa turystyka rowerowa,historia,amatorsko- sporty siłowe , siatkówka
Rowerkiem- Litwa,Łotwa,Estonia,Szwecja ,Finlandia,Niemcy,Belgia,Holandia, Francja ,Anglia,Słowacja,Austria, Luksemburg, Monako ,Watykan, Włochy, Białoruś ,Rosja-Syberia ,Andora ,Hiszpania ,Czechy , Portugalia.Ukraina,Węgry,Dania ,Norwegia

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Odp: SKŁADAK...
« 13 Sty 2012, 01:56 »
Napęd Sram? Ja tam widzę korbę Shimano, o przerzutce sam powiedziałeś, że Tiagra. Zostaje łańcuch z kasetą, jakie przebiegi na tym zestawie?
Wracam do jeżdżenia.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 13 Sty 2012, 13:49 »
IVAN VII widze że na cienkich oponach jeździsz, a z przodu nawet węższa niż tył. A ja mam 37c i wymyślam coś.
Najważniejsze że "dupa" zadowolona, a widzę że na pewno fajny rowerek skoro tyle dalekich wypraw zaliczyłeś.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 13 Sty 2012, 16:44 »
IVAN VII powiedz mi jak się sprawują opony dureme 700x35c ile na nich przejechałeś i ile razy zmieniałeś dętkę?

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

• Wyprawy rowerowe
« 13 Sty 2012, 21:44 »
Dwie przerzutki Shimano ,korba Shimano doskonale współpracują z łańcuchem i kasetą Sram.
Napęd wymieniam raz w roku przed dłuższym wyjazdem po przebiegu 7 ooo km.
...
Od chwili złożenia roweru  / 2008 r/ jeżdżę na wąskich Continentalach Ultra Gatorskin 700x25
 Rocznie przejeżdżam ponad 7 ooo km i łapię 4-5 "kapci", wszystkie w miastach...
Zakładam" drutówki" ,jako zapas wożę oponkę zwijaną.
Na syberyjskie, kamieniste bezdroża założyłem Schwalbe Marathon dureme 700x35 drut, potem jeździłem na nich późną jesienią i wczesną wiosną ,przejechałem ok 4ooo km  bez przebicia.
 Szkoda że nie robią ich w rozmiarze 700 x 30
 Dzisiaj zdjąłem Continentale i założyłem Marathony dureme bo w Częstochowie zaczyna się zima.
Zainteresowania : międzynarodowa turystyka rowerowa,historia,amatorsko- sporty siłowe , siatkówka
Rowerkiem- Litwa,Łotwa,Estonia,Szwecja ,Finlandia,Niemcy,Belgia,Holandia, Francja ,Anglia,Słowacja,Austria, Luksemburg, Monako ,Watykan, Włochy, Białoruś ,Rosja-Syberia ,Andora ,Hiszpania ,Czechy , Portugalia.Ukraina,Węgry,Dania ,Norwegia

• Marin
« 14 Sty 2012, 12:10 »
powiedz ponieważ założyłem właśnie takie opony dobrze się sprawują na bezdrożach?

• Wyprawy rowerowe
« 14 Sty 2012, 17:45 »
Marathony dureme założyłem na mocne koła A 319 ,36 kapslowanych otworów,szprychy DT champion. Drogi przez tajgę pokryte luźnymi kamieniami wielkości tych z nasypów kolejowych inne poprowadzone przez step, rozjechane przez samochody ,asfalty dziurawe...
Ja, rower sakwy,,namiot , zapasy żarcia i wody to ok 100 kg. Koła i opony wytrzymały ! Nie złapałem "kapcia" a koła po powrocie nie wymagały centrowania. Wysyłam Ci link ze zdjęciami...

• Marin
« 14 Sty 2012, 21:10 »
biorę poprawkę na to co mam i czuję sie bezpieczny z oponami dzięki za informację a w przyszłości wezmę mavic a 719 i oczywiście szprychy DT champion. pozdrawiam

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum