Autor Wątek: Suczawa RO - Przemyśl PL / majówka  (Przeczytany 620 razy)

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
Suczawa RO - Przemyśl PL / majówka
« 13 Sty 2012, 14:35 »
Witam

W czasie nadchodzącej majówki 28.04.2011 - 06.05.2011, chciałbym odbyć podróż na trasie Suczawa (Rumunia) - Przemyśl (Polska) na mniej więcej takiej trasie:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=rzupzccwhmveokqo
Po drodze chciałbym zobaczyć trochę krajobrazów i ciekawych miejsc, poczuć atmosferę, jeśli byłaby możliwość poznać ludzi. Nie nastawiam się "mielenie" kilometrów.

spanie w namiotach lub agroturystyce

dojazd na miejsce autobusem relacji Przemyśl - Suczawa lub pociągiem Przemyśl - Lwów a później jak najbliżej Rumuńskiej granicy.

Przejazdy dzienne około 150 km (na szybko chciałbym przeskoczyć Węgry i Słowację, tak by więcej czasu było na Rumunię).

Poszukuję 1 lub 2 wesołych i otwartych osób, które lubią przygodę. Przy większej ilości może być problem żeby zapakować się do autobusu (ukraiński przewoźnik)

Coś o sobie:
Mam 33 lata, dobrze jeżdżę na rowerze, rower to moja miłość i pasja. Czasem jestem spokojny a czasem niespokojny.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 13 Sty 2012, 15:03 login »

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Cześć login ;)

Polecałbym jednak trasę wzdłuż Karpat, czyli w Sygiecie przeskok na Ukrainę, a potem powrót przez kawałek Słowacji i Ruskie Sedło do Polski.

Odcinek przez Węgry i Słowację w Twoim wariancie może być dość nudny ;)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Odcinek przez Węgry JEST nudny.
Jechałem tędy: http://www.bikemap.net/route/679810
Poza jednym miastem (Kisvarda, całkiem miła) są pola, pola...
139km, 20 m podjazdów.

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
temat jest propozycją, a nie sztywnym planem. Zależy mi głównie na Rumunii. W tej chwili poszukuję chętnych, jest sporo czasu, można dograć wiele rzeczy np.: dojazd, trasy itp itd. Jeśli Rumunia okazałaby się b. fajna to oczywiście można wracać przez Węgry i Słowację pociągiem. Jeśli znajdzie się ktoś zainteresowany wyjazdem to będziemy już dogadywać szczegóły co i jak. Jedyne co nie podlega negocjacji to termin wyjazdu.

podsumowanie: to jest zajawka/koncepcja. Poszukuję chętnych  :icon_arrow: będą chętni będziemy dogadywać szczegóły.

pozdrawiam

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
dojazd na miejsce autobusem relacji Przemyśl - Suczawa

jesteś pewien, że jest taki autobus? W zeszłym roku (sierpień) najdalej dokąd można było dojechać autobusem z Przemyśla to Czerniowce.

Poza tym też uważam, że odcinek przez Węgry i Słowację Cię/ Was zanudzi. No chyba że machniecie go na raz, w nocy :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum