Autor Wątek: Witajcie  (Przeczytany 613 razy)

Offline Mężczyzna zizu

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 11.01.2012
Witajcie
« 15 Sty 2012, 13:56 »
Helou. W sumie na forum jestem już kilka dni, ale się oficjalnie nie przywitałem.

Jestem Michał, od paru miesięcy ciąży na mnie coś w rodzaju jakiegoś skrzata na ramieniu, co mi mówi: Michał, jedź w Świat ;)  No, a ja uległy jestem, to długo przekonywać mnie nie trzeba było i już zbieram wyprawkę na rower. Jestem w ostatniej klasie technikum (20 l). Ciesze się, że jest tu tyle miłych i bardzo pomocnych osób. No, ale zdziwiłem się, że macie tu Biedronia :P

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Odp: Witajcie
« 15 Sty 2012, 14:54 »
Cześć zizu1 !
Co takiego podoba Ci się najbardziej w tym szerokim świecie, gdzie chciałbyś wyruszyć? :)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna zizu

« 15 Sty 2012, 15:09 »
Moim pierwszym marzeniem, raczej nie rowerowym była podróż na Alaskę, do Magicznego Autobusu z filmu Into the Wild ( http://www.kzajko.net/chris.html ). Ten film, a raczej żywa historia był moją przyszłą inspiracją do jakichkolwiek podróży. Potem "127 godzin". Wielokrotnie natykałem się w Internecie na różne blogi i historie osób, które właśnie podróżują po Świecie - czy to pieszo, rowerem czy busem ( http://www.busemprzezswiat.pl/ ). Swego czasu chciałem też wybrać się do Norwegii na 5 dni w celu drobnego włóczęgostwa z namiotem (bilet lotniczy ~35 zł), ale w końcu sobie odpuściłem, bo nie miałem z kim. No i dowiedziałem się, że w Norwegii nie można spać "na dziko" (a to niekoniecznie prawda). Poza tym, zniechęciły mnie ceny żywności. Jakiś czas temu na Wykopie (  http://www.wykop.pl/link/985855/ama-logistyka-bezdomnosci/ ) też sporo sobie o tym poczytałem. No i Cejrowski, Wojciechowska - też mieli w moim życiu sporo "znaczenia". Od Cejrowskiego dowiedziałem się o Yerba Mate, którą teraz chętnie sobie popijam :)

Pierwszą wyprawę planuję po maturze, do rodziny. Trasą byle na przód, bez zwiedzania, aby najszybciej tam dojechać. Nie wiem czy mi się uda, ale jak już tam będę (Lubelskie) to chciałbym zajechać w góry, ale to już raczej niewykonalne, jak na 2 podróż :)

//Teraz tak patrzę i widzę, że kryv to Symfonian? :)
« Ostatnia zmiana: 15 Sty 2012, 15:15 zizu1 »

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 15 Sty 2012, 15:25 »
No i dowiedziałem się, że w Norwegii nie można spać "na dziko" (a to niekoniecznie prawda)
Zdecydowanie nieprawda. Jest to jak najbardziej dozwolone (nawet w parkach narodowych) i bezpieczne. Trudno w dodatku o piękniejsze miejsca do rozbicia namiotu. Następnym razem się nie zastanawiaj, tylko jedź! :)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 15 Sty 2012, 16:52 »
Cześć.
chciałbym zajechać w góry, ale to już raczej niewykonalne, jak na 2 podróż
Dlaczego? Bo nie dasz rady? By-Zy-DURA! ;)

No, ale zdziwiłem się, że macie tu Biedronia
Osochosi?

Teraz tak patrzę i widzę, że kryv to Symfonian?
Nie, są braćmi.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 15 Sty 2012, 17:28 »
@zizu1
Wymieniłeś akurat filmy i osoby, których delikatnie mówiąc nie lubię.
Ale jeżeli to właśnie dzięki nim zaczynasz swoją przygodę z turystyką to jak najbardziej cieszę się z faktu,że na nie gdzieś, kiedyś natrafiłeś  :)
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna zizu

« 15 Sty 2012, 20:35 »
Osochosi?

Anobo, jak za pierwszym razem zobaczyłem Kolegę Freuda, to skojarzył mi się z Biedroniem ;)

Przepraszam Freud :P

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
« 15 Sty 2012, 20:46 »
Witaj ponownie :D bo na innym forum już sie minęliśmy :P

Jakiś czas temu na Wykopie (  http://www.wykop.pl/link/985855/ama-logistyka-bezdomnosci/ ) też sporo sobie o tym poczytałem.
//Teraz tak patrzę i widzę, że kryv to Symfonian? :)

To AMA mojego brata :)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 15 Sty 2012, 20:53 »
Przepraszam Freud :P
Wybaczam :)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
  • Na forum od: 11.10.2011
    • rowerkiem.eu
« 15 Sty 2012, 20:57 »
Witam.

Życzę powodzenia w zdobywaniu świata - na rowerze oczywiscie.
Wczoraj oglądałem ten film "Wszystko za życie -   Into the Wild [z roku 2007]".
Wszystko super tylko niestety skończyło się tragicznie.
Pod koniec października byłem rowerkiem w Szczytnie.
Może na wiosnę, gdzieś zaplanujemy jakąś wycieczkę i spotkamy się w połowie drogi Kętrzyn-Szczytno.
« Ostatnia zmiana: 17 Sty 2012, 09:13 AdamS »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum