Autor Wątek: lemondka plus torba na kierownice ortlieba  (Przeczytany 6890 razy)

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
witajcie
czy ktoś z Was jeździ z lemondką tranz-x plus torba na kierownicę ortlieba. Jeżeli to możliwe to proszę o zdjęcia i trochę opisu jak to się ma w praktyce? z góry dziękuję

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Tranz-x robi sporo różnych lemondek... Podaj model konkretny.

A w praktyce ma się to ogólnie tak, że do torby jest dość mocno utrudniony dostęp i trochę się ciasno na kierownicy robi, szczególnie jeśli chce się na niej jeszcze mieć lampkę, gps'a, licznik, telewizor...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Już bez torby z samą lampką miałem ostatnio troszkę gimnastyki. Udało mi się znaleźć fajne rozwiązanie, ale lekko nie było.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Tranz-x robi sporo różnych lemondek... Podaj model konkretny.

jest  to model JD802 ale wydaje mi się że to mija się z celem gdzieś widziałem na stronie" top lista wyprawy rowerowe" lemondka była znacznie wygięta ku górze. i w tym przypadku albo torba albo lemondka

Borafu: proszę zacznij cytować poprawnie, wpisując swój tekst przez znakiem zakończenia cytatu
« Ostatnia zmiana: 21 Sty 2012, 23:16 aard »

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
niestety każda lemondka ograniczy dostęp do torby na kierownicę... a o tym modelu lemondki złego słowa nie słyszałem ;) choć mogłaby być trochę lżejsza
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Barteusz

• Miasto: By-ca Kł./Wrocław
  • Na forum od: 27.01.2010
Ja od niedawna używam takiego połączenia i działa :) .
Jak znajdę chwilę to zrobię zdjęcia oraz opiszę co i jak.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Czekam na opis bo zamówiłem torbę :)

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
Już bez torby z samą lampką miałem ostatnio troszkę gimnastyki. Udało mi się znaleźć fajne rozwiązanie, ale lekko nie było.

A może się pochwalisz tym fajnym rozwiązaniem?

Ja od niedawna używam takiego połączenia i działa :) .
Jak znajdę chwilę to zrobię zdjęcia oraz opiszę co i jak.

Ja również czekam na opis - w ciągu miesiąca chcę nabyć lemondkę i nie tylko nie wiem, który model będzie najsensowniejszy, ale też nie wiem, jak się to połączy.
Co do samego modelu 802 - miałem taki i jego wielką wadą było zabranie masy miejsca na kierownicy i przez to brak miejsca na licznik (miałem taki bez opcji montażu namostkowego).

I bez opisu zamówiłem. Jest szansa, że jeszcze przed gwiazdką będę miał prototyp kokpitu (znaczy się jeszcze stara kiera i wszystkie części docelowe do zamontowania do nowego roweru) - będę wiedział, co i jak. Na pewno się podzielę spostrzeżeniami, ale to jeszcze trochę zejdzie :/

Offline Mężczyzna Freud

Wrzucę kilka fotek swojej lemondki jak wrócę do Łodzi.

Jeśli ktoś, gdzieś będzie widział Tranz-X JD TB01 to proszę o info.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Tej lemondki nie ma obecnie w sprzedaży (w sensownej cenie). Przetrzepałem polskie sklepy, amazon.co.uk, dx, ebay'a i google do 30-tej strony wyników włącznie. Również w poszukiwaniu analogicznych konstrukcji innych marek.
Jest tylko w sklepie w Estonii, ale cena wychodzi ok. 240zł :|
Musisz niestety czekać do kwietnia-maja albo kupić coś innego - ja wybrałem tę drugą opcję.

Na poszukiwania poświęciłem jakieś 8-10h tak więc jak znajdziesz, to jesteś gość :) Acha - inny kształt ramion się nie liczy, ja szukałem tylko tych zadartych do góry. Model z prostymi jest osiągalny tu i tam :)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Na allegro przypadkiem nie ma ostatniej za 155 zł?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Wpisałem "lemondka" i (oczywiście) nie ma tego modelu. W JD-TB01 charakterystyczne jest to, że ramiona są nad kierą, a nie pod nią oraz to, że są wygięte mocno w górę.
To jest dość korzystne w rozwiązaniach turystycznych, gdzie między kołem a lemondką jest różny "szpej", np. bagażnik z półką, torba na kierę (np. na drugim mostku) itp.

Ta za 155 to jest model 808, który ma ramiona prowadzone pod kierownicą, co montaż i korzystanie z torby Ortlieba (o której m.in. jest ten wątek!) raczej utrudnia.

Offline Mężczyzna Freud

Nie podobna, a dokładnie taka sama OEM-owa zrobiona dla kogoś innego. Sęk w tym, że to USA więc przesyłka i ew. cło dochodzą :(

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum