Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
23 Lis 2024, 12:06
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Sprzęt, ekwipunek i odzież
»
Ekwipunek
»
Sakwy, torby i worki
»
lemondka plus torba na kierownice ortlieba
Strony:
<< Poprzednia
1
[
2
]
3
4
5
Następna >>
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: lemondka plus torba na kierownice ortlieba (Przeczytany 6893 razy)
Freud
Miasto: Zielona Góra
Na forum od: 16.06.2011
Odp: lemondka plus torba na kierownice ortlieba
«
27 Lis 2012, 22:14 »
Dla cierpliwych lemondka poszukiwana tutaj będzie w kwietniu w PL , czyli na początku sezonu.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek
Mariusz
Jestem, jaki jestem...
Miasto: Leszno
Na forum od: 18.02.2012
«
27 Lis 2012, 22:28 »
http://sklep.fiha.pl/produkt/10430/Lezak-na-kierownice-JD-TB01-Tranz-X.html
Na stronie jest niby tutaj ale w rzeczywistości może nie być.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku... Mesajah
Freud
«
27 Lis 2012, 22:35 »
Z rana zadzwonię, zapytam.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek
chesteroni
Miasto: Toruń
Na forum od: 14.07.2012
«
27 Lis 2012, 22:40 »
Nie trzeba - ja już dzwoniłem do nich w ramach poszukiwań.
Tego modelu nie ma i spodziewają się na przełomie kwietnia/maja.
Freud
«
27 Lis 2012, 22:43 »
Standardowo: kwiecień / maj to właśnie pewnie pierwsza dostawa od producenta.
chesteroni
«
27 Lis 2012, 23:09 »
Dostawa albo nie-dostawa. Wnoszę to po braku tego modelu na rynku (rozumianego globalnie) zasadniczo wszędzie oraz licznej reprezentacji modeli podobnych. Dlatego dałem sobie spokój z czekaniem, choć oczywiście lemondka nie jest niezbędna do jazdy. Jak mam jednak czekać na ewentualną dostawę za pół roku i dopiero wtedy kombinować z drugim mostkiem, przycinać sterówkę, w razie czego dokupować np. trójkąt na ramę albo przedłużkę mocowania Ortlieba i kombinować to mi się odechciało - wolę teraz zmontować rower i na wiosnę już śmigać (śmigałbym teraz, ale budżet wymaga rozłożenia tego w czasie).
Freud
«
27 Lis 2012, 23:19 »
Słusznie. Zawsze możesz ją później zamontować jak już będzie.
chesteroni
«
27 Lis 2012, 23:32 »
Będzie za kilka dni max, tyle że inna niż TB-01 (ale koncepcyjnie bardzo podobna).
Freud
«
27 Lis 2012, 23:48 »
Jaka będzie i gdzie? Może również się zdecyduje.
chesteroni
«
27 Lis 2012, 23:55 »
Jeśli nie masz ciśnienia czasowo-organizacyjnego, to ja bym czekał albo wziął jednak model 802 (miałem i nie jest taki zły, mi brakowało tylko możliwości rozsunięcia ramion).
Ja zamówiłem BBB BHB-52. O tym, czy uda się zamontować torbę i jakie do tego muszę dokupić części/wykonać czynności serwisowe, to ja muszę wiedzieć mniej więcej teraz - od tego m.in. zależy mostek/mostki, kierownica itp. części, których nie mam i nie wiem, jakie dokupić.
Freud
«
28 Lis 2012, 00:05 »
One się praktycznie niczym nie różnią poza chyba ceną: Twoja wersja jest sporo droższa czy znalazłeś taniej ?
Barteusz
Miasto: By-ca Kł./Wrocław
Na forum od: 27.01.2010
«
1 Gru 2012, 20:28 »
yoshko
,
chesteroni
,
przepraszam za brak zdjęć, całkiem zapomniałem o tym wątku. Zresztą wydawało mi się, że już gdzieś jakieś zdjęcia zamieszczałem.
Wracając do połączenia torby Ortlieb i lemondki Tranz-X JD-802:
Lemondkę, musiałem wcisnąć na kierownicę, do której teoretycznie nie pasuje (średnica bodajże 31,8 mm?). Trochę siłowania, desperackiego sapania i po rozsunięciu ramion lemondki do 12cm (normalnie jest chyba 8cm) ostatecznie udało się. Obejma nie przylega ściśle do kierownicy, co widać zresztą na zdjęciach, ale trzyma się przyzwoicie.
Ortlieba z powodu braku miejsca na kierownicy musiałem doczepić do drugiego mostka. Sam mostek musiałem dość mocno przyciąć żeby zmieścił się na rurze sterowej. Między oba mostki włożyłem podkładkę, bo inaczej nie przylegały dobrze do siebie.
Trochę miałem problemów z linkami od przerzutek i hamulców, ponieważ wadziły o dolny mostek, ale na szczęście też się udało wszystko dobrze poukładać.
Od ponad pół roku wszystko działa, nic się nie psuje. Torbę mogę bez problemu naładować do pełna i nie gryzie się z lemondką.
Poniżej zamieszczam trochę zdjęć:
Barteusz
Miasto: By-ca Kł./Wrocław
Na forum od: 27.01.2010
«
1 Gru 2012, 20:30 »
Jeszcze parę zdjęć:
p.kolanczyk
Miasto: Haga, Holandia
Na forum od: 28.11.2012
«
4 Gru 2012, 12:57 »
Barteusz
Chciałbym o coś zapytać. Pominę kwestię konstrukcji twojego autorstwa, przyznam tylko, że na pewno musiałeś się przy tym napracować, wierzę
Pytanie dotyczy jednak samej lemondki.
Przymierzam się do jej zakupu. Powiedz mi proszę jak ci się z nią jeździ. Zastanawia mnie to czy nie przeszkadza ci, np. gdy dłonie spoczywają na kierownicy.
chesteroni pisał w tym wątku, że zabiera masę miejsca.
Rzeczywiście jest ona solidnych rozmiarów, więc ciekawi mnie czy nie utrudnia ci swobodnej jazdy.
Waxmund
Moderator Globalny
Ironman
Miasto: Baszowice k/Kielc
Na forum od: 07.06.2007
«
4 Gru 2012, 12:58 »
gdyby przeszkadzała, to by nikt z nią nie jeździł
mam ~taką samą, i nie przeszkadza ani na MTB, ani na szosie
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
www.waxmund.pl
Drukuj
Strony:
<< Poprzednia
1
[
2
]
3
4
5
Następna >>