Autor Wątek: lemondka plus torba na kierownice ortlieba  (Przeczytany 6892 razy)

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Są na rzepy. Moje po 3 latach nie wymagają wymiany.

Marek

Offline Mężczyzna Mariusz9977

• Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 02.06.2015
Są na rzepy. Moje po 3 latach nie wymagają wymiany.

Marek

Możesz jeszcze powiedzieć czy te podłokietniki są wygodne i czy masz może porównanie na przykład z takimi podłokietnikami ?
http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/kierownice-rowerowe/lemondki-podporki-do-rak-na-kierownice/p,lemondka-t2-plus-dl-czarna-profile-design,417890.html
Jestem za biedny ,żeby dwa razy kupować :)

Dzięki za zainteresowanie.

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
mam teraz jak w/w a wcześniej miałem zwykłe gąbeczki jak w tych co wcześniej podałeś
w wygodzie nie widzę różnicy
dla mnie ważniejsze jest zagięcie do góry lemondki, tak bardziej anatomicznie się trzyma
ta prosta (środkowa) chyba nie jest wygodna na dłuższą metę
MiRowerDajePower

Vuki gdybyś jeszcze raz kupował to coś był kupił ?

Czy pomijając aspekt estetyczny nie odczuwasz różnicy ?

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
czy te podłokietniki są wygodne
Ja dla mnie, są  super. Porownania nie mam, bo na tych drugich nie jeździłem. Jak ze wszystkim w rowerze, trzeba zaryzykować i kupić,  chyba, że masz od kogo pożyczyć . Jeśli nie przejdziesz kilkuset km, to nie bedziesz wiedzieć,  czy Ci pasują.

Marek

Tak przez weekend przeglądając oferty sklepów to myślę żeby te zamówić :

1. http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/kierownice-rowerowe/lemondki-podporki-do-rak-na-kierownice/p,lemondka-synop-tri-alu-31-8mm-czarna-pro,15019.html?utm_source=okazje.info&utm_medium=referral&utm_campaign=okazje.info

Tylko mam obawę czy nie będą za krótkie ?
Mam 172 więc i łapy nie za długie .

2. http://triexpert.pl/profile-design-legacy-black-lemondka-przystawka-czasowa.html

Te za to są bez regulacji ale wyglądaja na długie :)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Albo zamiast kupować w ciemno lemondkę za 300 zł, zamów tę JD-802 za 75 zł i albo Ci się spodoba i zostawisz, albo się dowiesz czego szukasz, kupisz właściwą a tę sprzedasz tracąc jakieś grosze.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
W Decathlonie od niedawna można kupić lemondkę podobną do JD-802. Kosztuje 109,99 zł, a na jej korzyść przemawia możliwość montażu na kierownicy 31,8mm, a z adapterami na 25,4 oraz 22,2.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Panowie na temat lemondki to zakupiłem tę
 http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/kierownice-rowerowe/lemondki-podporki-do-rak-na-kierownice/p,lemondka-synop-tri-alu-31-8mm-czarna-pro,15019.html?utm_source=okazje.info&utm_medium=referral&utm_campaign=okazje.info

Wykonanie bardzo fajne , wygodna. W komplecie jest redukcja ale po skręceniu tak czy inaczej nie było to stabilne.
Kombinowałem podkładałem różne dziwadztwa i dupa.

W końcu kiedy już bliski byłem poddania się wpadł mi do głowy pomysł żeby pociąć pasek od spodni stary. Taki ala skórzany grubości około 4 mm.

Adaptery już nie były potrzebne  :P
Pasek posłużył za redukcję z 31 na 25 i nawet nie dociągając do końca można rowerem kręcić w górze trzymając za rogi  ;D

Może i śmieszne ale zajebiście skuteczne a i kolor czarny pod mój rower idealnie  ;)
Nie widać tego wcale a trzyma się jak dospawane )

Offline Mężczyzna ehwj

• Miasto: Krościenko Wyżne
  • Na forum od: 21.03.2010
Posiadam torbę na kierownice Ortlieb i zastanawiam się nad zakupem giętej kierownicy oraz lemondki Tranz-x JD 802.
Ile cm prostego odcinka kierownicy potrzeba do zamontowania torby oraz lemondki?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum