Autor Wątek: lemondka plus torba na kierownice ortlieba  (Przeczytany 7201 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Tranz-X JD-802 nie zabiera wiele miejsca, można trzymać pod nią dłonie :) Modele z mocowaniem podłokietników za to już są sporym utrudnieniem - był problem z sensownym założeniem klamek i manetek.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna p.kolanczyk

• Miasto: Haga, Holandia
  • Na forum od: 28.11.2012
był problem z sensownym założeniem klamek i manetek.

Jak sobie z tym poradziłeś?

Waxmund

Wiem, to sensowne wytłumaczenie, ale gdyby nie to, że czasami ludzie mają tendencję do robienia rzeczy bezsensownych, to bym nie pytał :)
Jeżeli ją posiadasz i jesteś zadowolony to potraktuje twoje słowa jako rekomendację, dzięki :)

Heh. Zmieniłem najpierw lemondkę, a dopiero potem klamkomanetki na klamki i manetki ;) Z podłokietnikami musiałbym mieć szeroko rozstawione dłonie (większe opory powietrza) i do tego chyba gripy się nie mieściły, przycinać było mi szkoda.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Worek i jego opory powietrza ;)

Ty owiewki lepiej sobie na rowerze pozakładaj, kup kask czasowy... albo w ogóle na czasówce zacznij jeździć skoro Ci tak na tych oporach zależy ;) aha, i jeszcze jedno. Zacznij jeździć ze średnimi rzędu 40km/h, bo tak, to możesz i tak nie zauważyć różnicy ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Szkoda bawić się w półśrodki, trzeba będzie kiedyś złożyć rower poziomy z obudową aerodynamiczną.

Lemondki, ekranowanie roweru i obręcze o wysokim profilu kłócą się koncepcją lekkości. Od poprawy aerodynamiki jest osoba jadąca przede mną :P

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
Lemondka masę miejsca zabiera, ale nigdzie nie napisałem, że to bardzo wygodne ustrojstwo!
Jeździłem kilka lat z lemondką i bardzo sobie to chwalę. Miałem pewne, zasadniczo niewielkie, zastrzeżenia do modelu TranzX 802, ale ogólnie jest to super sprawa!
Moje zastrzeżenia dotyczyły głównie braku możliwości ustawienia tego konkretnego modelu (złączone ramiona).
Zasadniczo, jeśli miałoby się okazać niemożliwe pogodzenie lemondki z torbą, to torba pójdzie w odstawkę (tzn. do żony  :lol: ), a lemondka zostanie :)

Wypowiadam się również w innym celu: wątek jest o łączeniu lemondki z torbą na kierę, ale ta układanka ma trzy elementy: dochodzi jeszcze przednia lampka. Prawdopodobnie rozwiązaniem jest albo coś dokręconego do śruby od błotnika w koronie widelca, albo jakiś patent równoległy do kierownicy i doczepiony do ramion lemondki tak, aby torba nie rzucała cienia. Pierwsza opcja wydaje się znacznie sensowniejsza :)

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
w przypadku JD801/802 montujesz światło na czubku lemondki i po problemie ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011

u mnie tam miejsce zajął sobie Krecik :P ja mam lampkę na kierownicy, na lewo od lemondki. ale ja torby nie mam na stałe, tylko podwieszaną małą saszetkę, której rzadko używam.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
Zależy, ile waży i jakie ma mocowanie. Jak miałem 802, to posiadałem lampkę CatEye HL-EL 300 i na wybojach troszkę się bałem, że odpadnie :/ Szybko się z tego pomysłu wycofałem.
Oczywiście mocowanie lampki jest problemem nie ze względu na lemondkę, a torbę - to tak ku pokrzepieniu przyszłych lemondkowców :)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
http://sklep.fiha.pl/produkt/10430/Lezak-na-kierownice-JD-TB01-Tranz-X.html
Na stronie jest niby tutaj ale w rzeczywistości może nie być.

Okazuje się, że udało im się sprowadzić - zamówiłem i dziś wysłali mi kurierem :)
Będzie w ciągu pewnie 2-3 dni.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Barteusz

• Miasto: By-ca Kł./Wrocław
  • Na forum od: 27.01.2010
Zastanawia mnie to czy nie przeszkadza ci, np. gdy dłonie spoczywają na kierownicy.

chesteroni pisał w tym wątku, że zabiera masę miejsca.
Rzeczywiście jest ona solidnych rozmiarów, więc ciekawi mnie czy nie utrudnia ci swobodnej jazdy.

Nic nie przeszkadza, ręce mam szerzej niż ramiona lemondki :) .

Ja tak mam u siebie właśnie :) .
Zastanawiam się tylko czy przy ewentualnej wywrotce lampka czasem mocno nie oberwie będąc przymocowana w tym miejscu.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Odświeżam wątek, ponieważ zamówiłem torbę ultimate 5l classic i tak jak w temacie chce te dwie rzeczy pogodzic i znalazłem krótki filmik poglądowy dla niezdecydowanych
[ Invalid YouTube link ]

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Jaki jest rozstaw mocowania torby ortlieba na kierownicę? Po zewnętrznej i po wewnętrznej. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś sprawdził ;)

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Fijolek2005

• Miasto: Warszawa Ząbki
  • Na forum od: 27.12.2010
Po wewnętrznej 5cm i po zewnątrz 7,8cm
Wsiąść do pociągu byle jakiego .
Do Zamościa to kiedy dojadę -widzi pan ten odjeżdżający to jest do Zamościa
O k..wa

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Potwierdzam wymiary i dobrze współgra  :D
pozdrawiam

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum
Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki, ale bez nich forum nie będzie działało prawidłowo. Czy wyrażasz zgodę?