Autor Wątek: Dofinansowanie ze strony miasta/gminy.  (Przeczytany 12462 razy)

Offline Mężczyzna emty13

• Miasto: Goszcz / Wrocław
  • Na forum od: 21.10.2011
aard Jak mam wracać autostopem? Czy ktoś z Was wracał autostopem mając ze sobą rower z ogromnymi sakwami i namiotem? Nie wspomnę już o tym, że jadą ze mną jeszcze dwie osoby.

Gofer Sindbad to ciekawe rozwiązanie, ale cena i tak podobna do tej jaką oferują linie lotnicze. Musiałbym się nad tym zastanowić. Jeśli chodzi o ten kemping to byłbym wdzięczny, gdybyś wysłał mi info na priv ;)

Jeśli chodzi o dofinansowanie z gminy to mój wniosek, który złożyłem został odrzucony, ponieważ dopatrzono się w nim kilku nieścisłości. Nie wiem dokładnie o co chodzi, ponieważ w odpowiedzi dostałem tylko wiadomość o treści w której była zawarta informacja o nieprawidłowym złożeniu wniosku, nic więcej nie napisali. Dowiedziałem się także, że gmina posiada środki z UE, które są przyznawane miastom, których liczba mieszkańców nie przekracza 10 tys. Nie pamiętam dokładnie z jakiej sfery/partii jest to dofinansowanie, ale mogą z nich korzystać mieszkańcy, którzy wyrażą chęć podjęcia się jakiegoś projektu/przedsięwzięcia na którym może skorzystać miasto, które posiada takie dofinansowanie.

Oczywiście zanim ktoś taki otrzyma takie wsparcie finansowe musi przedstawić swój pomysł przed komisją rewizyjną a komisja musi go oczywiście zaakceptować. Myślę, że jest to dobry pomysł dla tych, którzy chcieliby otworzyć jakieś stowarzyszenie, niekoniecznie rowerowe.
Ja będę walczyć i wygrywać,
By zakładać sobie cele i ich szczyty zdobywać!

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Pisałeś wniosek wg wzorca czy samodzielnie napisałeś coś?

Offline Mężczyzna emty13

Ta dyskusja lata wokół własnego ogona...

To prawda, założyciel wątku chyba skapitulował. Może w wyłudzaniu pieniędzy w swojej gminie chciał się podeprzeć gromkimi owacjami zgotowanymi  na tej stronie.

Skapitulował? Nie wydaje mi się :) Nie mam teraz po prostu czasu (szkoła, treningi, nauka) na pisanie postów na forum oraz użeranie się z niektórymi osobami, którym nie podoba się mój pomysł. Jak nie chcą to niech nie czytają i nie wgłębiają się w ten wątek.
Przepraszam bardzo! O jakim wyłudzeniu tutaj mówisz?

yodhko wniosek nie był przygotowywany prze zemnie, więc nie wiem w jakiej formie był przedstawiony. Tym zajęły się osoby z biura promocji gminy.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Czy ktoś z Was wracał autostopem mając ze sobą rower z ogromnymi sakwami i namiotem

Mi się zdarzyło stopować z rowerem i nie jest to ewenement, po prostu łapiesz ciężarówki. Są osoby, nawet na forum, które w ten sposób pokonują większa część dystansu wyprawowego, np. kryvan, przeglądnij jego stronę.

No i poza tym, cóż takiego bierzesz, że potrzebujesz ogromnych sakw ;) ?

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
wniosek nie był przygotowywany prze zemnie, więc nie wiem w jakiej formie był przedstawiony. Tym zajęły się osoby z biura promocji gminy.

Jeśli chodzi o dofinansowanie z gminy to mój wniosek, który złożyłem został odrzucony, ponieważ dopatrzono się w nim kilku nieścisłości.

To chyba raczej nie świadczy dobrze o osobach zajmujących się promocją gminy
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Emty, po co zakładałeś wątek, skoro nie chcesz o tym rozmawiać?
Nie bardzo rozumiem. Twój wniosek do GMINY przygotowywał ktoś z GMINY?

Marek

Offline Mężczyzna emty13

Iwo wątpię, aby kierowca samochodu ciężarowego zatrzymał się i zabrał nas na "pakę". Poza tym naczepa ma plomby, których kierowca nie ma prawa zdjąć. Zależy też to od wykonywanego transportu czy jest on krajowy czy międzynarodowy, ale nawet w krajowym zakładane są plomby na naczepie.
Napisałem o sakwach, że są ogromne, ponieważ posiadam Crosso Expert Big i małe raczej nie są :)

Chodziło o to, że jestem osobą bez odpowiedzialności prawnej, to była jedna z nieścisłości, ale to nie wszystkie problemy.

Panie Marku, chciałbym rozmawiać, ale widocznie na tym forum większość osób krytykuje mój pomysł, więc nie widzę sensu, aby opowiadać o swoich trudach, jakie napotkałem na drodze dotacji. Już nie będę wspominał o kilku innych rzeczach bo znów zostanę nazwany "złodziejem" albo kimś jeszcze gorszym. Nie chcę podsycać tematu bo wiele osób jest temu przeciwna a nie mam zamiaru podnosić innym ciśnienia. Rozmawiałem dziś telefonicznie z osobą, która może mi pomóc w tej sprawie.

Skoro większość forumowiczów uważa, że pozyskiwanie pieniędzy z gminy (które i tak są na to przeznaczone, podkreślam to, ponieważ wiele osób tego nie rozumie) nie jest dobrym pomysłem to jako założyciel tego tematu, proszę administrację o jego zamknięcie. Nie ma chyba sensu ciągnięcie tego wątku skoro każdy się sprzecza i nikt nie jest z tego zadowolony. Pozdrawiam emty13

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Iwo wątpię, aby kierowca samochodu ciężarowego zatrzymał się i zabrał nas na "pakę". Poza tym naczepa ma plomby, których kierowca nie ma prawa zdjąć. Zależy też to od wykonywanego transportu czy jest on krajowy czy międzynarodowy, ale nawet w krajowym zakładane są plomby na naczepie.
No i w ten sposób właśnie odkryłeś że van, razem ze swoim towarzyszem podróży, z żadnych Bałkanów do Polski autostopem nie wrócili i cała ta opowieść to była jedna wielka ściema godna pana G.

Van - przyznaj się!
 ;)

Elwood

• Gość
Wtrącę swoje trzy grosze. Podoba mi się to co napisał roob. Żeby przeżyć przygodę nie potrzeba "super" wyposażenia... Pozdrawiamy :)

Oto to!
Pamiętm, jak spotkałem w 2010-tym Robba w Pamirze. Dobrze, że wspomniał coś o trampkach, bo okazało się, że nowe dla niego są na mym aucie :) Zdarte wymienił na nowe i... spokojnie z Anią popedałowali dalej. Z powodu tych trampek wyglądał na bardzo szczęśliwego.
Spotykałem niezłych sprzęciarzy po drodze. Nasi znajomi (Robb i Ania) prezentowli się zaściankowo, co nie przeszkadzało im tłuc kilometry, aż miło.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Nasi znajomi (Robb i Ania) prezentowli się zaściankowo
Wykluczone. Znam całą dwójkę. Prezentują się koncertowo :D
« Ostatnia zmiana: 10 Lut 2012, 19:34 transatlantyk »

Elwood

• Gość
Jak mój kolega chwali, to zawsze dodaje: wzorowo.
Znaczy nasza para na pewno prezentowała się wzorowo :)

Lubie sobie podworować z Robba, ale za człekiem przemawia "wzorowe" portfolio.
Wydaje mi się, że naszemu młodemu sponsoringowemu koledze brakuje takiego prostego doznania szczęścia, pod postacią otrzymania (całkiem przypadkowo) tanich, nowych adidasów, w miejsce poprzecieranych starych np.
Z lubością przypomniałem sobie ten epizod.
Otóż te trampki zabrał na pokład nasz wspólny kumpel Bartek, by je właśnie gdzieś w trasie przekazać/zostawić Robbowi.
W całym wyprawowym zamieszaniu nie poinformował mnie, dla kogo te trampki i potem o nich chyba zapomniał.
Mnie się te buty szwędały po aucie i przez chwilę myślałem nawet, co by podarować je jakiemuś biednemu Wachowi. Całe szczęście, że Karpiu i Precel zostawili mi także swoje zużyte obuwie, celem takiego rozdawnictwa i nowych nikomu nie wydałem.
Z naszą parą spotykamy się przypadkowo w Chorog. Robb coś wspomina o jakiś trampkach, a ja w pierwszym rzucie nie kminię.
Ostatecznie znajdują się. Dla mnie nagrodą mina kolegi Robba... bezcenna. Potrafi się chłop cieszyć życiem.

Gratuluję młodemu koledze inicjatywy, ale za namową niektórych kolegów, warto parę przekierować w inny gwizdek.
Sam osobiście, jestem mistrzem niedopiętych budżetów. Zdarzyło mi się kibliować 6000km od Polski z 50$ i 20l paliwa i dać sobie radę.
Mało tego, jadąc na wycieczkę wiedziałem, że może mi pod koniec kasy nie styknąć ale... jechałem.
Uzależniać powodzenie "wyprawy" od biletu na samolot?
Gdzie te czasy, gdzie na bilet człek dorobił na winogronach, czy doraźnych pracach po drodze.
F-cznie, skoro trwonimy kasę na każdym kroku (te unijne fundusze... ) i dzisiaj nawet 18-latkowie są tego świadomi, to nie ma co ich za to od razu karać, są przecież przedsiębiorczy.
Ale nie ma lepszego wychowania młodego człeka niż praca fizyczna. Wliczam w to też kręcenie pedałami.
Martwi, że gdzieś w powodzi bzdurnych tematów i trosk gubi się tą prawdziwą słodycz... Radość z rzeczy prostych...

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
"złodziejem" albo kimś jeszcze gorszym
Nie przesadzaj. Forum ma swój regulamin i nie można się bezkarnie obrażać. Poza tym niech obrażający zawsze pamięta że kij ma 2 końce :)

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Elwood

• Gość
...
To prawda, założyciel wątku chyba skapitulował. Może w wyłudzaniu pieniędzy w swojej gminie chciał się podeprzeć gromkimi owacjami zgotowanymi  na tej stronie.

Strach ulotkę z biura promocji wziąć będzie... A nie daj Boh darmową mapkę!

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Panie Marku
Aż się zakrztusiłem :)
Emty, tu sobie nie musimy Panować  ;)

Nasi znajomi (Robb i Ania) prezentowli się zaściankowo
Jaki zaścianek? Przecież Ania jechała w takich samych butach co mój Mateusz.

Marek

Elwood

• Gość
No dobra. A teraz ciut o hardcorze.
Kto bez butów jeździ?
Wychodzi taniej.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....