Autor Wątek: Rowerem do pracy  (Przeczytany 10694 razy)

Offline Mężczyzna Grucha

• Miasto:
  • Na forum od: 12.03.2012
Odp: Rowerem do pracy
« 12 Mar 2012, 13:55 »
Ja tez dojezdzam - codziennie;) Lubie mijac korki, i "scigac" sie z autobusami:)

Myślałem, że tylko ja ścigam się z autobusami:D:D dojeżdżam 1,8km  :P

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 12 Mar 2012, 14:27 »
Tylko niestety trzeba się postarać żeby przegrać :(
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Zakrzak

• Miasto: Opolskie
  • Na forum od: 09.03.2012
« 12 Mar 2012, 14:31 »
Tylko niestety trzeba się postarać żeby przegrać :(

Wy macie chociaż taką frajdę! Ja mam szkołę jakieś 150m od domu i lipa... pamiętam odległe czasy jak jeździłem z nogą w gipsie do gimnazjum  ;D

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 13 Mar 2012, 09:43 »
heh, ja swego czasu miałem nogę skręconą (w sumie to już ze 4 razy...), i chodzić zbytnio nie mogłem, to na rowerze jeździłem wszędzie.....  ::)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 13 Mar 2012, 11:12 »
heh, ja swego czasu miałem nogę skręconą (w sumie to już ze 4 razy...), i chodzić zbytnio nie mogłem, to na rowerze jeździłem wszędzie....

Teraz masz już zdrowe nogi i możesz tylko na dystanse większe niż 50km na mniejsze ci zdrowie nie pozwala - i sumienie:D
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

« 13 Mar 2012, 11:24 »
No a duma? :P

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 13 Mar 2012, 11:28 »
Ja mam szkołę jakieś 150m od domu i lipa
Faktyczneie lipa;/

nawet ciezko sie gdzies po drodzie "zgubic" ;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

« 13 Mar 2012, 11:53 »
Ja mam szkołę jakieś 150m od domu i lipa
Faktyczneie lipa;/

nawet ciezko sie gdzies po drodzie "zgubic" ;)

no właśnie... ale jak to mówia - dla chcącego nic trudnego :))

Offline Mężczyzna ralfbutton

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.03.2012
« 28 Mar 2012, 10:45 »
Poprzednim rowerem MTB jeździłem do pracy przez cały rok (przynajmniej dopóki nie wywalałem się na lodzie).

Przez kilka ostatnich lat z lenistwa jeździłem autem. Teraz kupiłem sobie crossa i jak tylko nie pada, codziennie dojeżdżam do pracy ok 10km - mam szczęście bo od samego domu do pracy mam dobrą ścieżkę rowerową,
Jedynie ubrania rowerowe stanowią dla mnie problem - nie mamy w pracy prysznica i nie wiem jak sensownie ubierać się na rower/ do pracy. Nie chce mi się wozić w plecaku czystego ubrania tylko po to, żeby zakładać je potem  na spocone ciało w pracy.

Na razie moje statsy wyglądają tak:
http://www.endomondo.com/workouts/jQypPQ7LYbM

Tak czy inaczej pracuję nad formą, bo za 2 miesiące wyciągam znajomych na 3 dniową wycieczkę po Jurze Krakowsko-Częstochowskiej.

Póki co zauważyłem, że jazda na rowerze ma jedną zaletę - auto strasznie izoluje od życia w mieście - przejeżdża się z punktu do punktu nie zwracając uwagi na to co dzieje się dookoła. Na rowerze jest inaczej - widać, że miasto żyje - lubię to :)

Offline Ciosna

• Poszukiwacz
  • Miasto: Sam nie wiem gdzie
  • Na forum od: 04.11.2009
    • http://adlaczegonierowerem.blogspot.com/
« 28 Mar 2012, 17:42 »
Fajnie, a może inni co pracują wrzuca tez inne zdjęcia gdzie trzymają rower "w pracy"/"w czasie pracy" powstałaby taka ciekawa galeria jak się z rowerem "pracuje".

Odnośnie pracy to przypomina mi się od razu mój wujek który mawia, że "W pracy ściąga się marynarkę, a w robocie ściąga się spodnie."  :D. Wychodzi, że jeżdżę rowerem do roboty ;). Niestety muszę się przebierać, bo zawsze się ze mnie leje. Daleko nie mam bo 5 km w jedną stronę, tyle że przez centrum miasta. Nie wiem dlaczego, ale uwielbiam omijać samochody stojące w korku.
Poza mną, w szczycie sezonu rowerem jeździ jeszcze kilka osób z załogi. Rowery najczęściej zostawiamy na terenie firmy, bez żadnego zabezpieczenia. Niesie to pewne ryzyko bo jest kilku "jajcarzy" ;D. Czasem zdarza się, że któryś rower ma poodkręcane pedały, wisi na rynnie, jest wetknięty w krzaki, albo wyniesiony na wiatę. Nie ukrywam, że takie momenty rozluźniają atmosferę.

Przepraszam za komórkową jakość:

Offline Kobieta Marta

« 28 Mar 2012, 18:10 »
Hehe niezle.
Ja keidys dawno temu widzialam jak jednemu kolesiowi zalozyli rower na latarnie, tzn przelozyli go przez te latarnie;) no nijak biedny nie mogl nim odjechac;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
« 28 Mar 2012, 21:30 »
U mnie 30 km do pracy - sezon poprzedni od wiosny do jesieni :D Przebieranki konieczne, ale już przystosowałam szafę i otoczenie (ludzkie!!) do dziwactwa mojego. No i zdecydowanie więcej osób przyjeżdża tak do pracy, więc juz nie jestem wybrykiem.
Ale jako najlepsze zabezpieczenie uważam nieefektowny wygląd roweru...
"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 28 Mar 2012, 21:47 »
U mnie praktycznie tylko ja dojeżdżam rowerem. Ludziom się w głowach nie mieści, że mnie bardziej rower rajcuje :D

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
« 28 Mar 2012, 21:51 »
Wyżej już było , ale fakt, jak roweruję, to przemieszczanie się inaczej strasznie mnie denerwuje. Co tak wolno - pieszo, co tak skomplikowanie - samochodem lub tramwajem. To już uzależnienie.
"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Offline Kobieta Marta

« 28 Mar 2012, 21:53 »
U mnie coraz więcej ludzi dojeżdża rowerami, chyba ze względu na piękną pogodę i podwyżkę cen biletów - zaczyna miejsca na parkingu rowerowym brakować;/

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum