Autor Wątek: Rumunia- start lipiec 2012  (Przeczytany 3680 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: Rumunia- start lipiec 2012
« 12 Mar 2012, 20:12 »
Kobieto Ty wiesz co planujesz? Po co się pchać do delty Dunaju? Byłem tam, "spałem" na ławce - meszki atakują watachami, a krowy szlajają się po trawnikach  ;D

Sama Tulcza jest bardzo ładna. Do czasu gdy się rozjaśni i już dobrze widać odrapane budynki.

Żeby coś zobaczyć trzeba popłynąć statkiem. Ale po co? W internecie jest tyle zdjęć ;)

Jeśli chodzi o pływanie (czy raczej snorkeling), fajne morze jest w okolicach Burgas. Miałem tam nawet okazję ciągnąć węża morskiego za ogon. 8) Jest to w odległości około 400 km od Tulczy.

W te wakacje planuję (co wprawdzie niewiele znaczy) wybrać się w tym kierunku. Przy drobnych modyfikacjach większa część trasy pokrywałaby się z moją - pasowałoby mi jeszcze zahaczyć o Sofię, Rylski Monastyr, Mavrovo, Albanię i Sarajewo. Nie do wybaczenia byłoby też ominięcie klasyki - rumuńskiej 7c. Tak więc możliwe byłoby połączenie trasy. Jestem skłonny do negocjacji :)
« Ostatnia zmiana: 12 Mar 2012, 22:16 worek_foliowy »
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
« 12 Mar 2012, 20:51 »
Worek:
a po co tam jechać, przecież w internecie jest 'tyle zdjęć' ?

trololo ;]
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 12 Mar 2012, 21:02 »
Cinek - masz rację, dlatego dwa zdania wcześniej o tym wspomniałam

Aha, no nie zrozumiałem.
Mi chodziło o to, że można nie mieć wspólnie kondycji na góry i powolutku te góry przejechać z uśmiechem, ale jak jeden ma kondycję a drugi nie to w górach już nie pojadą razem nic.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

« 12 Mar 2012, 22:15 »
Worek:
a po co tam jechać, przecież w internecie jest 'tyle zdjęć' ?

trololo ;]

Są miejsca gdzie google street view jeszcze długo nie dotrze  ;D
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta majka

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 13.03.2012
« 13 Mar 2012, 16:12 »
Hej, a ja bym się z chęcią z Tobą wybrała ;)
Też mam 18lat i również planowałam w lipcu w te wakacje po raz pierwszy pojechać rowerem gdzieś "dalej" i "bardziej egzotycznie".

Z tym, że na trasie Litwa-Łotwa-Estonia. Wystarczająco płasko, żeby móc się porządnie sprawdzić i jednocześnie nie bać się o dojechanie do celu ;]
Jeżeli taki kierunek by Ci pasował, mogę jeszcze dodać:
- chciałabym podczas tej podróży trochę pozwiedzać: na pewno stolice, ale również, gdyby nawinęły się po drodze jakieś stare zamki, skanseny, dziwne, ciekawe miejsca,
- nocleg: najchętniej couchsurfing, namiot,
- jechanie w deszczu w porządku, ale z głową, burzę z gradem i piorunami wolałabym mimo wszytko przeczekać ;]
A zresztą, odpisz najpierw co myślisz, to potem możemy ewentualnie dogadać się w innych kwestiach;]

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
« 14 Mar 2012, 14:16 »
Wydaje mi się, że dopasowanie względem kondycji jest też istotne, jak tu jechać 3 tygodnie razem, jak jeden może przejechać dziennie 80km a drugi 150km. Obaj (oboje) się męczą, słabszy bo goni z wywieszonym językiem, a mocniejszy bo czeka na każdej górce. Kondycja musi być mniej więcej równa, zwłaszcza jak się jedzie z kimś kogo się mało zna.

Te rozbieżności kondycyjne można częściowo zniwelować różnicując bagaż. Np. komuś dać same ciężkie klamoty albo doczepić przyczepkę ;)

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

« 14 Mar 2012, 16:46 »
No tylko to raczej wchodzi w grę z żoną, dzieckiem, kimś bliskim. Na wożenie bagażów obcej osobie - już niewielu chętnych się znajdzie; chyba że mają na oku inne od turystycznych cele  8)

No nie przesadzajmy. Myślę, że nikt by się aż tak nie kłopotał, istnieją dużo łatwiejsze sposoby przywłaszczenia sobie cudzej własności.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
« 14 Mar 2012, 21:39 »
No tylko to raczej wchodzi w grę z żoną, dzieckiem, kimś bliskim.
Dobrze celujesz, pozostaje jeszcze dziewczyna i narzeczona (im więcej bagażu przejmiemy, tym bardziej stanie się bliska)  ;D
No nie przesadzajmy. Myślę, że nikt by się aż tak nie kłopotał, istnieją dużo łatwiejsze sposoby przywłaszczenia sobie cudzej własności.
Akurat Wilkowi w innych niż turystycznych celach to o przywłaszczanie cudzej własności chodziło chyba najmniej...  ;)

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna bix

• ten co pojechał Mikiemu :)
  • Miasto: był Wrocław, jest zagłębie
  • Na forum od: 28.11.2010
« 15 Mar 2012, 20:55 »
Z tym, że na trasie Litwa-Łotwa-Estonia.
Nie wiem na ile planujesz czasu ten wyjazd, ale jeśli chodzi o stolice, to na zwiedzenie Wilna to 1 dzień to stanowczo za mało.

Osobiście byłem tam samochodem i przewodnikiem (1 na 3 osoby) i w 4 godziny zobaczyliśmy muuuultum rzeczy i miejsc, historyjek. W każdym razie na prawdę warto poświęcić więcej czasu.
let's make it big :)

BogdanOl

• Gość
« 17 Mar 2012, 16:35 »
;););)
« Ostatnia zmiana: 14 Lip 2012, 19:06 BogdanOl »

Offline Kobieta majka

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 13.03.2012
« 31 Mar 2012, 00:54 »
Z tym, że na trasie Litwa-Łotwa-Estonia.
Nie wiem na ile planujesz czasu ten wyjazd, ale jeśli chodzi o stolice, to na zwiedzenie Wilna to 1 dzień to stanowczo za mało.
Wyprawę zakładałam na około 1m-c, więc znalazł by się czas na wnikliwsze poznanie ważniejszych miejsc :)

...Niemniej Rumunia jest bardzo kusząca! Myślę, że jestem wstanie odejść od pierwotnego planu na jej rzecz juanita_hawaii może uda się nam jakiś konsensus? :)
Hm może któryś z was mimo wszystko miałby ochotę się przyłączyć? Raz, że bezpieczniej, dwa że fajniej ;]

Asia, odezwę się na priv

Offline Mężczyzna wlochaty

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 27.02.2012
    • bikestats
« 8 Kwi 2012, 11:12 »
hej, podepnę się pod temat z pytaniem
Chciałem zaliczyć transfogarską i transalpinę na weekendzie majowym. Niestety wyczytałem gdzieś że na początku maja ta droga może być jeszcze zamknięta ze względu na śnieg.
Wie ktoś ile w tym prawdy ? A może jednak zaryzykować i pojechać.
pozdrower

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
« 8 Kwi 2012, 12:08 »
czytalem gdzieś, że nawet w czerwcu może być śnieg.
Tylko co to znaczy zamknięta, stoi wojskowy z karabinem i nie przepuszcza?
Pojedziesz najwyżej mimo zakazu ;D
Chyba, że w ogóle nie odśnieżona bedzie i bedzie 2m sniegu :)
« Ostatnia zmiana: 8 Kwi 2012, 12:35 boney »
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna wlochaty

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 27.02.2012
    • bikestats
« 8 Kwi 2012, 13:07 »
tak to wyglądało 15 czerwca 2011 :(

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 8 Kwi 2012, 13:28 »
Tylko co to znaczy zamknięta, stoi wojskowy z karabinem i nie przepuszcza?
Pojedziesz najwyżej mimo zakazu
po prostu tunel pod szzytem może być nieprzejezdny, albo po prostu zamknięty (z jednej strony chyba są wrota)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum