Autor Wątek: Czechy - wzdłuż granicy z Niemcami.  (Przeczytany 779 razy)

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
Czechy - wzdłuż granicy z Niemcami.
« 23 Sty 2012, 20:08 »
Witamy.
Dziś chcielibyśmy przedstawić krótką fotorelację z kilkudniowego (8dni) wyjazdu rowerowego po Czechach. Wycieczka miała miejsce w pierwszych dniach czerwca 2009r. Ze względu na bliskość granicy z Niemcami często korzystamy z dojazdu do miejsca startu kolejami niemieckimi.Tak też się stało i tym razem. Jazdę rowerem rozpoczęliśmy w miejscowości Selb, aby po przejechaniu kilku kilometrów rozpocząć jazdę po czeskiej ziemi. Noclegi: 2 na dziko, 3 na gospodarza (w tym jeden u bardzo gościnnych Czechów z wystawną kolacją), 1 raz camping, 1 raz agroturystyka.
W czasie wycieczki pokonaliśmy dystans ok.500km, wracając rowerami do samego domu.
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji (46 zdjęć).
https://picasaweb.google.com/111095219344076457744/Czechy2009WzdUzGranicyZNiemcami

Trasa przejazdu:
http://www.gpsies.com/map.do;jsessionid=492A8AE829844002AA8270902ACAF797?fileId=sophycshkdhvwghe

Pozdrawiamy :)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Bardzo ładna wycieczka i zdjęcia, które ogląda się z wielką przyjemnością :) Gdy oglądam Wasze galerie zdjęć i czytam opisy z wyjazdów odnoszę wrażenie, że podróżowanie rowerowe jest dla Was zawsze przyjemne (niezależnie od miejsca i pogody) :)
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Fajna wycieczka. Odwiedziliście Pravcicką Bramę? Bo w opisach zdjęć wspomnieliście o niej, ale nie ma fotki z nią. Po niemieckiej stronie przełom Łaby i Park Narodowy Szwajcarii Saksońskiej też jest niesamowity. Chyba nawet ciekawszy niż po czeskiej stronie.
Pozdr.

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna Freud

• Na forum od: 16.06.2011
Wiosno ... wiosno wróć! :D Dzięki m+k - znowu bardziej czekam na wiosnę :D
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline m+k

• Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
Marku - potwierdzam to co napisałeś i dziękuję za te słowa :). Z każdego wyjazdu cieszymy się ogromnie, bo każdy z nich jest inną przygodą. Czasem pada a czasem słońce świeci - bierzemy co daje los, bo życie piękne jest, trzeba cieszyć się każdym dniem.

Tomzoo - Bramy Pravickiej nie odwiedziliśmy z uwagi na ograniczony czas i chęć powrotu na czas rowerem do domu. Mamy nadzieję tam jeszcze kiedyś powrócić i nadrobić straty.Tereny są naprawdę piękne i warte zwiedzenia. Mam nadzieję to połączyć z Parkiem Narodowym Szwajcarskiej Saksonii. Tyle pięknych miejsc na świecie, jak to wszystko zobaczyć?

Pozdrawiamy :)

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Bramy Pravickiej nie odwiedziliśmy z uwagi na ograniczony czas

Oj, to ja bym odpuścił sobie coś innego i wybrał się na spacerek (rowerem tam nie można dojechać - porzuciliśmy rowery w lesie), żeby zobaczyć to cudo natury. NAPRAWDĘ ROBI WRAŻENIE. Jest to jeden z niewielu naturalnych łuków skalnych w Europie i to położony w takim otoczeniu, że szczęka mi opadła, jak to wszystko zobaczyłem.

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna Zielkq

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.05.2010
    • http://mecenas-zielinski.pl
Czterdzieścipoare zdjęć, nie za dużo, nie za mało, lecz w sam raz. Nie zdążyłem się zanudzić oglądając, a ciekawe miejsca do głowy wpadły.
Pozdrawiam

Tagi: czechy 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum