Chciałem dać ogłoszenie w dziale 'Szukam partnera/partnerki',ale zdaję sobie sprawę,że jako wyjazd jest za tydzień to tłumy się raczej nie rzucą
Żeby nie było to tak w dużym skrócie:
-26 lat, po studiach, pracy zacznie szukać jak wróci więc czasu to ma akurat sporo
-trochę po świecie jeździ, na rowerze po nim mniej. Były Mazury, były Bałkany. Nie było więcej niż 3000km
-przebiegi dzienne około 100-+ 40km
-spanie głównie na dziko, do tego w większych miastach CouchSurfing ( Warmshowers chyba umarł), tanie hoteliki, jak się stęsknię za ludźmi to może hostel
-budżet: niski. 60 pln?.Tanie spanie, tanie jedzenie, jednak próbowanie lokalnej kuchni musi być
Tyle. Ludzie będą jechać do Maroka,a nuż się zgrają terminy i trasa.
A teraz odnośnie przebiegu trasy:
Wylot z Poznania do Barcelony 31.01.
2-3 dni w Barcelonie u Couchsurferów, kupno gazu w Decathlonie
, potem pociągiem lub autobusem ku Maladze.
Promem do Ceuty z Algeciras i dalej już wybrzeżem na południe. Początkowo trzymam się zachodniej części Maroka. Powinno wiać w plecy,a wschód chcę zjechać w drodze powrotnej.
Sahara zachodnia raczej ekspresowo, turystycznie nieciekawa. Oby do Mauretanii ( wcześniej załatwiam wizę w Rabacie). Docelowo dojazd do Nouakchott, jednak plan obejmuję więcej kraju. A konkretniej to Atar, Tichit, Oulata w tym wycieczka na północ pociągiem węglarką.
Powrót będzie trudny i nudny aż do Maroka. Planuję wykorzystać lokalny transport, pewnie taxi. Jechać tą samą trasą Sahary zachodniej i to pewnie pod wiatr nie chcę.
Trasa Maroka wschodniego: Tan-Tan, Tata, Merzouga?, Erfoud, Midelt, Azrou, Ifrane, Fez, Chafchaouen.
Powrót samolotem również z Barcelony,a jeśli będą sensowne połączenia z reszty kraju to nawet lepiej.
Zarys trasy:
http://tnijurl.com/4a4c38dbc1c4/ (Nie ma zaznaczonej drogi powrotnej)
Plan jest ogólny i elastyczny. Lwia część podróży zależy od budżetu. Możliwe,że do Mauretanii wcale się nie zbliżę, możliwe,że zostanę w jakimś urokliwym miejscu dłużej niż parę dni. Nie śpieszy mi się.
Jakiekolwiek uwagi czy sugestie mile widziane