To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Poniżej wklejam listę namiotów, które rozważaliśmy. Wpisane są tam najważniejsze parametry więc możesz popatrzeć.
No to na 4 osoby w tym dwójkę dzieci, pewnie mniejszą od naszych byłby salonem:) Poniżej wklejam listę namiotów, które rozważaliśmy. Wpisane są tam najważniejsze parametry więc możesz popatrzeć. Dla mnie jedną z ważniejszych kwestii jest szybkość rozkładania (w tym roku na wyprawie codziennie spaliśmy gdzie indziej przez ponad 3 tygodnie). Nie przepadam za namiotami gdzie stelaż wchodzi w kanały z materiału. Miałem kiedyś coś takiego i źle to wspominam.
Olo, może rozważ dwa namioty?
No ja lubię cyferki, statystki, tabelki itp. U mnie żona przestała się już z tego śmiać:p Od 15 lat prowadzę w exelu księgę przychodów i rozchodów co sprawia, że budżet rodzinny mamy pod kontrolą
Olo, co do tych kanałów to schiza z przed 20 lat kiedy miałem namiot campus'a (jakaś budżetowa dwójka). Ilekroć go składałem wyciągając maszt ten rozkładał się wewnątrz kanału i haczył o jakieś szwy. I takie wspomnienie utkwiło mi w pamięci, skaza na całe życie System jaki ma MSR jest super. Rozkładam podłogę a na niej stelaż, do którego przypinam sypialnię... na końcu narzucam tropik. Nawet moje dzieci mi pomagają.