Ilekroć go składałem wyciągając maszt ten rozkładał się wewnątrz kanału i haczył o jakieś szwy.
PS. Felek i Olo jak byście się zastanawiali nad taką konstrukcją to mogę wam podesłać swój namiot do przetestowania. Wiem, że może aktualnie warunki są średnio namiotowe, ale można chociaż go rozłożyć i zobaczyć jak to wygląda i z czym to się je.
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
co do FJORD NANSEN ANDY IV napiszę jeszcze krótko, że wystarczyło zmienić szpilki z metalowych na aluminiowe
co do FJORD NANSEN ANDY IV napiszę jeszcze krótko, że wystarczyło zmienić szpilki z metalowych na aluminioweJa wiem żeś ty humanista, ale wiesz... te z aluminium to jednak też metalowe
Nas jest 5 osób, do tej pory sobie radziliśmy, ale jak pisałem, dzieciaki są coraz większe😀
Ja tak właśnie zrobiłem. Biorę 2 namioty. Dwójka starszych dzieci (12 i 15 lat) siedzi w trójce (FJ Rekvik III) a my z małym w czwórce (Deca T4 ultralight). Starsze dzieci wożą swój majdan (spanie, ciuchy i namiot). No, ale moje dzieci już stare są
qbab:Toż to można powiedzieć, że śpicie prawie jak na salonach!
Cytat: qbab w 24 Lis 2023, 11:10Ja tak właśnie zrobiłem. Biorę 2 namioty. Dwójka starszych dzieci (12 i 15 lat) siedzi w trójce (FJ Rekvik III) a my z małym w czwórce (Deca T4 ultralight). Starsze dzieci wożą swój majdan (spanie, ciuchy i namiot). No, ale moje dzieci już stare sąi to ma swoje plusy jeszcze inne. Zawsze masz namiot trochę mniejszy jak chcesz w innym składzie pojechać, niekoniecznie nawet z rodziną. Niestety z wiekiem dzieci będą miały inne plany na wakacje