d = denier = gramatura materiału. Zakładając dwie tkaniny z tego samego tworzywa i tak samo powleczone, tkaninę z większą gramaturą będzie trudniej przetrzeć czy rozerwać. Ale będzie też cięższa. Na wodoszczelność to raczej nie ma wpływu.
Z wyjątkiem krów. Te głupie istoty rozdeptają wszystko, co stanie im na pastwisku, a namiot najchętniej by zjadły. I jest im obojętne czy jest to namiot z zewnętrznym czy z wewnętrznym stelażem. Przetestowane. Nie polecam.
Pytanie: Ile D, to kompromis pomiędzy lekkością, a trwałością?
Nie polecasz namiotu z zewnętrznym stelażem, sąsiedztwa krów, czy tego i tego?
No raczej obecności krów
Cytat: qbab w 11 Wrz 2024, 13:56Wydaje mi się, że zwierzęta nie biegają na oślep, a jak czują coś nowego to podchodzą do tego bardzo ostrożnie.Z wyjątkiem krów. Te głupie istoty rozdeptają wszystko, co stanie im na pastwisku, a namiot najchętniej by zjadły. I jest im obojętne czy jest to namiot z zewnętrznym czy z wewnętrznym stelażem. Przetestowane. Nie polecam.
Wydaje mi się, że zwierzęta nie biegają na oślep, a jak czują coś nowego to podchodzą do tego bardzo ostrożnie.
Mój Rockland SoloIST (sypialnia) ma 85 cm szerokości i tropik zdecydowanie mocniejszy. Tak. Ten Rockland to naprawdę dobry namiot, tylko... to niska norka.Szukam dalej.