Autor Wątek: zakup namiotu wyprawowego  (Przeczytany 280452 razy)

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
Odp: zakup namiotu wyprawowego
« 7 Lut 2012, 11:18 »
Miałem trochę styczności z tym namiotem. Mogę go szczerze polecić. Nie jest taki ciężki(w końcu ma spory przedsionek). Fajnie się go wentyluje/przewietrza. Coleman się chwali, że jest pokryty niepalnym impregnatem... więc przedsionek może służyć za kuchnię;) i oczywiście schowek na sakwy.
Worko-torba na namiot jest niezbyt ciasna więc nawet po pijaku można go schować :D Otwór na namiot znajduje się w jej dłuższym boku. No i pakunek ma bardzo optymalne kształty.

W tej cenie rewelacja.

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 7 Lut 2012, 20:29 »
Owszem wysyłka do Polski jest darmowa, pod warunkiem, że to jest coś małego: płyta, książka itp.

W wypadku tego namiotu wysyłka kosztuje 4,95 £ - ale nie do naszego kraju i tu cytuję:
"We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination. You may either change the shipping address or delete the item from your order by changing its quantity to 0 and clicking the update button below"

Już wiem w czym rzecz - ten namiot w tej promocji nie jest sprzedawany bezpośrednio z amazonu (czy sklepu rekomendowanego przez amazon) lecz jakis zwykły sklep, który wystawia swoje produkty poprzez amazon, dlatego nie zalicza sie do darmowej przesyłki do PL.
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 7 Lut 2012, 20:40 »
Mam do Was wielką prośbę. jak będziecie robić to zbiorowe zamówienie z amazon, to dorzućcie jeszcze to:
http://www.amazon.co.uk/Gore-Bike-Wear-City-Overshoe/dp/B002MJDKRW/ref=sr_1_14?s=sports&ie=UTF8&qid=1328643499&sr=1-14
kolor: black, rozmiar 42-44

PS. Swoją drogą to żenujące, że to jest raptem kilka funtów tańsze niż całkiem fajny namiot...
Sam bym wziął tego colemana, gdybym nie miał już dwóch przyzwoitych namiotów ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Kobieta Marta

« 7 Lut 2012, 20:51 »
aard ja nie jestem zarejestrowana na amazonie z polskim adresem, ale mozesz sprobowac to zamowic, zobaczysz czy beda chcieli ci to wyslac, bo to jest sprzedaz bezposrednio z amazonu, ponadto jesli wpiszesz kod NOWGET20 dostaniesz 20% zniżki:)
Spróbuj!
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 7 Lut 2012, 22:18 »
Nie będą chcieli. Daniel próbował.

Offline Kobieta Marta

« 7 Lut 2012, 22:45 »
ale jak mówię to inny sklep;)

aard - właśnie sprawdziłam te ochraniacze, wpisałam polski adres i przeszło do płatności, czyli można ;)  darmowa dostawa jakies 3-10 dni.

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 7 Lut 2012, 22:56 »
No wierzę. Urwę jaja temu Danielowi, miał mi je kupić razem z czymś tam dla siebie i powiedział, że się nie da ;)
dzięki Marta, sprawdzę to.

Co nie zmienia faktu, że gdyby ktoś kupował ten namiot to chętnie się podłączę, przesyłka taniej wyjdzie :)

Offline Kobieta Marta

« 7 Lut 2012, 23:02 »
Jak mówię u mnie wygląda, że można to zamówić (trzeba tylko zwracać uwagę, aby była sprzedawana przez amazon, a nie jakis inny sklep). Wysyłka jest darmowa jeśli zamówienie przekracza 25F.
Mam nadzieję, że to działa, najlepiej jeśli sam sprawdzisz ;) (jak pisałam wcześniej, ja podałam polski adres i przeszłam do płatności i trzeba bylo tylko podać dane karty  ;) )

Offline Mężczyzna maciekkk

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 29.05.2011
« 8 Lut 2012, 16:13 »
Orientuje się ktoś jaki jest najlepszy okres na "zakup namiotu wyprawowego"?? kiedy jest najtaniej, jaki miesiąc?  Na zakup daje sobie czas do czerwca 2012 do czerwca 2013. Namiot będzie kupowany w Polsce.

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
« 8 Lut 2012, 19:17 »
Na logike to przed jakimikolwiek świętami i sporo przed wakacjami kiedy to mogą ceny szybować w góre ;)

Czyli ... teraz ;)

Dla przykładu rok temu kupilem fiord nansen sierra II za 350zł...
teraz stoi za 299 i nie jest to raczej spowodowane tym, że firma wypóściła jakiś lepszy, nowszy - tylko tym, że ja kupowałem w okolicach czerwca, lipca właśnie
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna Gofer

• Miasto: Dopiewo k. Poznania
  • Na forum od: 31.03.2011
« 8 Lut 2012, 19:30 »
Wg mnie na początku roku, wtedy wychodzą nowe modele, trzeba "przewietrzyć" magazyny i pozbyć się starego sprzętu. Ale oczywiście przed i po sezonie możesz trafić na jakieś okazyjne wyprzedaże/kogoś kto sprzedaje używkę bo kupił nowy (przed sezonem)/kogoś kto kupił na 1 sezon i chce się pozbyć (po sezonie) ale wtedy też więcej osób poszukuje takiego ekwipunku.

Offline Mężczyzna remi

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2011
« 8 Lut 2012, 22:45 »
Orientuje się ktoś jaki jest najlepszy okres na "zakup namiotu wyprawowego"?? kiedy jest najtaniej, jaki miesiąc?  Na zakup daje sobie czas do czerwca 2012 do czerwca 2013. Namiot będzie kupowany w Polsce.

Ja upatrzyłem sobie taki namiot w Decathlonie:
http://www.decathlon.com.pl/PL/t2-ultralight-pro-17938610/
i poszedłem "wprosić" kierownika w sklepie Koodza (który ma te same marki co w/w, ale w lepszych cenach i mniejszej różnorodności) sprowadził -co trwało do 5 dni- za 350zł.
Dzięki temu namiot okazał się jeszcze "lżejszy" ;) Było to w szczycie sezonu 2011.
Niestety taki dyskont jest chyba tylko w Katowicach  :-\

ps.namiot za stosunek cena/waga/jakość bardzo polecam
Największym rowerzystą jest ten, któremu rowerowanie sprawia największą przyjemność!

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 9 Lut 2012, 23:38 »
Jak mówię u mnie wygląda, że można to zamówić (trzeba tylko zwracać uwagę, aby była sprzedawana przez amazon, a nie jakis inny sklep). Wysyłka jest darmowa jeśli zamówienie przekracza 25F.

Wszystko się potwierdziło. Ochraniacze zamówione. Dzięki za nakier0ownie, Marto! :)

Offline Kobieta Marta

« 9 Lut 2012, 23:55 »
no problem;)

ciesze sie ze sie udalo;)

Offline Mężczyzna krzychs4

• Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 15.01.2010
    • http://picasaweb.google.fr/home?rls=ig&hl=fr&tab=wq
« 9 Lut 2012, 23:59 »
Ja upatrzyłem sobie taki namiot w Decathlonie:
http://www.decathlon.com.pl/PL/t2-ultralight-pro-17938610/

Całkowicie się zgadzam, mam taki sam. Niby na dwie osoby( ciut ciasnawy), jednak dla jednej jest idealny. Obciąłem jedynie rurki stelaża po trzy cm z każdej strony. Teraz już nie trzeba się siłować przy rozstawianiu namiotu. Polecam. Jedyny mankament to ciemny kolor sypialni.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum