Autor Wątek: zakup namiotu wyprawowego  (Przeczytany 280486 razy)

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
Odp: zakup namiotu wyprawowego
« 17 Lut 2013, 13:10 »
No tak, ale napisał, że może da radę uniknąć kosztów wysyłki z UK, więc pewnie ktoś odbierze namiot na wyspach i albo ją samemu wyśle, albo przywiezie...

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 17 Lut 2013, 13:38 »
Michał, wszystko jest pod kontrolą - jest tak jak pisze oszej.

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
« 17 Lut 2013, 13:49 »
Ja w identyczny sposób załatwiłem sobie Avior X2 - ktoś w UK + transport do PL za free + paczka w PL.
Wyszło 200zł taniej. I to jest dla mnie bardzo dziwne, że w UK jest znacznie taniej niż w PL, ale cóż począć?

Offline Mężczyzna urko

• Miasto: KPN
  • Na forum od: 09.01.2011
« 17 Lut 2013, 19:05 »
Ja w identyczny sposób załatwiłem sobie Avior X2
Ja też  ;D właśnie kilkanaście minut temu rozmawiałem z kumplem z Glasgow, który kupi mi Aviora i przytransportuje do Polski. Po długich mękach Avior, mimo wyższej wagi, wygrał z Quechua T2 UL Pro. 2 niezależne wyjścia, jedno traktowane de facto jako przedsionek, zwyciężyły nad lekkością Kaczuchy. Chesteroni dzięki za priva, który przekonał mnie, że to dobra budżetowa opcja namiotowa  ;). Pozdrawiam.
Edycja: Matołek ze mnie podziękowania za doradztwo na priva były dla tranquilo, dla chesteroniego też są aktualne za wskazanie mi Aviora  w niniejszym wątku. Przepraszam za zamieszanie.
« Ostatnia zmiana: 13 Mar 2013, 18:59 Urko »

Offline Kobieta ewcyna

• Miasto: różnie, teraz.. Oman
  • Na forum od: 13.11.2012
« 18 Lut 2013, 00:13 »

Maciek, zamiast marabuta już prędzej wybrałbym FN Andy.

Jestem fanką Andy, użytkuję wersję II dla 1 osoby. Ten przedsionek jest zajefajny. Szukałam ostatnio czegoś podobnego nawet za dużo wyższa kwotę, ale nic nie namierzylam i zdecydowalam się ... ponownie zakupić Andy II za 279 PLN, odchudzić wagę szpilkami i stelażem alu, wychodzi jakies 2,6 kg. A zakupilam nowy tylko dlatego, że w ostatnich sezonach zmienili jego rozmiar i stelaż alu do starego (rocznik 2006 lub 2007) by nie pasował. Jak jest upal stawiam same iglo i szafa gra. Nigdy mi nie przeciekł.
You can't buy happiness but you can buy a bike and that's pretty close
http://ewcyna.com/

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 18 Lut 2013, 06:56 »
Marabut ma podłogę z polietylenu - dosyć ciężki i archaiczny materiał. Spotykany w namiotach za 300 zł, a nie za 900 zł.

Co do FN Andy III, to świetnie się sprawdzi podczas upałów ze względu na stelaż wewnętrzny. Spory przedsionek podnosi na komfort bytowania. Minusem jest długie rozbijanie ze względu na upierdliwe przepychanie stelaża przedsionka. Strasznie mnie to irytowało.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 18 Lut 2013, 11:53 »
Z tego co zauważyłem na youtube to w Andy nie da się rozbić najpierw tropiku a później doczepić sypialni. Tak więc przy deszczu może być nieciekawie.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Kobieta ewcyna

• Miasto: różnie, teraz.. Oman
  • Na forum od: 13.11.2012
« 18 Lut 2013, 21:09 »
Zgadza się, nie jest to model z podczepianą sypialnią, co jest minusem. Użytkowałam go jednak po 30-70 nocy w roku przez 6 lat i jakoś nie było to problemem, ale za kilka tygodni będzie testowany w raczej wilgotnych klimatach i zobaczymy jak będę potem śpiewala.
Natomiast na pewno przy częstym użytkowaniu ze stelaża z włókna szklanego robią się pióra i to warto od razu wymienić.
 W Marabucie Arco, kolega codziennie musiał ścierać skraplającą się w dużych ilościach parę, dodam że w środku upalnego lata. W Andym prawie nie było tego problemu.

Generalnie uważam, za tą cenę jakość przyzwoita.
You can't buy happiness but you can buy a bike and that's pretty close
http://ewcyna.com/

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 18 Lut 2013, 21:11 »
a wracając do Colemana... ;)

Offline Mężczyzna wildstrawberry

• Miasto: Radomsko
  • Na forum od: 11.08.2012
« 13 Mar 2013, 14:08 »
Przymierzam się do zakupu namiotu. Budżet jaki chcę przeznaczyć na zakupy to max. 450 zł.W namiocie będę spał sam, przydałby się przedsionek na ekwipunek.  :lol: Czytając poprzednie strony zastanawiam się nad:
-FN Lima ll
-FN Andy ll
Możecie coś o nich powiedzieć? Ewentualnie zaproponować ?:>
Pozdrawiam.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 13 Mar 2013, 16:09 »
Ja bym dodała sierrę 2 - 2dzwiowy, 2 małe przedsionki.

« 13 Mar 2013, 17:54 »
Ja bym dodała sierrę 2 - 2dzwiowy, 2 małe przedsionki.
Też o tym myślałem.. Waga większa od Limy o 300g :lol: A dwa przedsionki to spory plus.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 13 Mar 2013, 21:01 »
Ja na wyjazdy sam (pełen komfort) albo z Mateuszem (mieścimy się), sprawiłem sobie Murcia II. Lekki (alu), pakuje się w na prawdę małą paczkę. Ale to tunel, więc np. sam stać nie będzie.

Jeśli jeździsz solo, to po co Ci dwa przedsionki?

Marek

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 13 Mar 2013, 21:42 »
Memorku, ja jeździłam sama i bardzo sobie chwaliłam dwa przedsionki. Czasami bałam się o rower to kawałek (napęd i okolica) chowałam pod dachem. Czasem kładłam w jednym przedsionku 'mokre' sakwy (u mnie to rzeczy które mogą być wilgotne i w warunkach deszczowej Norwegii były). Drugie wejście masz wolne - łatwo wchodzić, wychodzić nie skacząc przez bagaż, można kuchenkę postawić. No i dwa wejścia ułatwiają wentylację i suszenie. Rozkładasz wilgotny namiot, otwierasz na przestrzał i schnie. Wypróbowane.

« 13 Mar 2013, 23:02 »
Memorku, ja jeździłam sama i bardzo sobie chwaliłam dwa przedsionki. Czasami bałam się o rower to kawałek (napęd i okolica) chowałam pod dachem. Czasem kładłam w jednym przedsionku 'mokre' sakwy (u mnie to rzeczy które mogą być wilgotne i w warunkach deszczowej Norwegii były). Drugie wejście masz wolne - łatwo wchodzić, wychodzić nie skacząc przez bagaż, można kuchenkę postawić. No i dwa wejścia ułatwiają wentylację i suszenie. Rozkładasz wilgotny namiot, otwierasz na przestrzał i schnie. Wypróbowane.
Dlatego dwa przedsionki Memorku :D Tak jak Magda napisała są to jakieś plusy ::)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum