Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
25 Lis 2024, 04:36
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Sprzęt, ekwipunek i odzież
»
Ekwipunek
»
Namioty
»
zakup namiotu wyprawowego
Strony:
<< Poprzednia
1
...
49
50
51
52
[
53
]
54
55
56
57
...
84
Następna >>
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: zakup namiotu wyprawowego (Przeczytany 280504 razy)
Drzewo
Miasto:
Na forum od: 16.09.2014
Odp: zakup namiotu wyprawowego
«
8 Kwi 2013, 01:36 »
Aviora juz nie produkuja... i ma jedna wade - malo miejsca w nogach.. Niski jest. Cobra przestronniejsza no i ma szafe zamiast drugiego wejscia tzn slepy przedsionek - dostep z sypialni ale bez wejscia w tropiku(w wersji 2os)
Traction
Miasto: Wrocław
Na forum od: 27.12.2012
«
11 Kwi 2013, 12:31 »
Przyszedł właśnie do mnie Hannah Troll 3 (2,05x2,05m)
Waga brutto całości (wszystko)
to 3,659 kg
tuoomek
Miasto: Zakopane
Na forum od: 07.04.2013
«
11 Kwi 2013, 17:58 »
W zeszłym roku, w moje brudne łapska wpadł namiot Coleman Bedrock 2.
Na dwie osoby jest zdeczka ciasny, ale na samotne wyprawy jak znalazł. Gdyby tylko w nogach było nieco więcej miejsca to dla 2 by był git majonez, pewnie by się i 3 w ścisku zmieściło
. Tylko gdzie wtedy sakwy wsadzić
?
Waży niewiele więcej niż podaje producent - ok. 2700g, bagaż 2 osób spokojnie wchodzi do przedsionków. Sprawdzony przy mocnym wietrze i w całonocnej ulewie - nie przecieka i jest bardzo stabilny (17 śledzi robi swoje
). Dla szukających komfortu - raczej za niski.
“Freedom has its life in the hearts, the actions, the spirit of men and so it must be daily earned and refreshed - else like a flower cut from its life-giving roots, it will wither and die.” - Dwight David Eisenhower
bob71
Miasto: Ząbkowice Śl.
Na forum od: 16.06.2011
«
11 Kwi 2013, 22:25 »
A pokazywał już ktoś takie cudo?
Bogdan 1/2 BRowery Team'u
www.browery2.fimeo.pl
Z tą Chorwacją to przesada.
kolibereq
Miasto: Śląsk
Na forum od: 07.02.2013
«
18 Kwi 2013, 08:00 »
A może 2 w 1
«
Ostatnia zmiana: 18 Kwi 2013, 08:19 kolibereq
»
Nie chodzę, jeżdżę, chyba zostanę listonoszem...
tuoomek
Miasto: Zakopane
Na forum od: 07.04.2013
«
19 Kwi 2013, 15:23 »
Niezłe
Będziesz komuś przeszkadzać to przeholują
a jak masz dużo bagażu to pojedziesz z rozłożonym
“Freedom has its life in the hearts, the actions, the spirit of men and so it must be daily earned and refreshed - else like a flower cut from its life-giving roots, it will wither and die.” - Dwight David Eisenhower
kubbek
Miasto: Koszalin
Na forum od: 20.04.2011
«
6 Maj 2013, 14:52 »
czytam i czytam o tych namiotach i dalej nie mogę się zdecydować. potrzebny mi namiot dla jednej osoby, który zmieści w się w sakwie, a po rozłożeniu, aby sakwy pomieściły się w nim (choć niekoniecznie)
zastanawiam się nad:
Jack Wolfskin - Gossamer
Fjord Nansen - Muwang I
Fjord Nansen - Muwang II
Coleman - Cobra 2
Coleman - Kraz x1
Hi-Tec - Twin 2 (chociaż jedyna zaleta względem wyżej wymienionych, to cena)
P.S. zapomniałem dodać - jak zawsze kasa ma ogromne znaczenie
P.S.2 - maskujący kolor jest dosyć istotny, gdyż wolę sypiać na dziko ( to na minus dla Colemanów)
«
Ostatnia zmiana: 6 Maj 2013, 15:02 kubbek
»
If your pictures aren't good enough, you were not close enough.
wallace
Miasto: okolice otwocka
Na forum od: 13.11.2012
«
24 Maj 2013, 18:00 »
.
«
Ostatnia zmiana: 24 Maj 2013, 18:29 wallace
»
szyman91
Na forum od: 18.12.2010
«
3 Sie 2013, 23:57 »
Cześć, zastanawiam się jaki namiot wybrać : FN Sierra II czy Lima II. Docelowo miały w nim spać 1-2 osoby z bagażami. Dodam, że wersje opatrzoną numerkiem III raczej odpadają - jeśli już są dostępne to w sporo wyższych cenach. A i istotnym faktem jest, że mam 190+ cm wzrostu.
foka
Miasto: Łódź
Na forum od: 21.10.2012
«
4 Sie 2013, 10:01 »
Czesc,
Ja mam Lima II. Namiot dla dwoch osob i bagazu jest za maly. Tak samo nie wrzucisz do przedsionka rzeczy, bo jedyne co tam sie miesci to np. buty, albo jakies inne drobiazgi. Sam mam 190+ i lekko musze miec nogi podkurczone, albo przesuniete. Namiot mimo ceny, sprawdzil sie i w deszczu i przy silniejszym wietrze. Dla jednej osoby, wg. mnie bardzo dobra opcja. Dla dwoch, (przy czym ta druga to naprawde drobna osoba) ok, ale bagaze bys musial miec gdzies indziej.
Pozdrawiam,
--
F.
Alpaka
Miasto: Śląsk
Na forum od: 28.05.2013
«
4 Sie 2013, 12:43 »
Ja kupiłam LimeII 3 dni temu, więc nie mogę o niej wiele powiedzieć (poza tym, że waży więcej niż podaje producent czyli 3,2 kg) i że faktycznie dla osób 190+ może być problem, żeby w dwójkę spać + bagaże (Ja mam niecałe 170, więc dla mnie to luksusowo dużo miejsca ;-) )
Ale z drugiej strony to jakoś będzie dało się przeżyć- zależy od tego jak bardzo zależy Ci na komforcie i jak wysoka jest osoba, która będzie Ci towarzyszyć ;-P
Akurat oba namioty są mega podobne tylko, że Sierra ma dwa wejścia i przedsionki, 5cm niższa i waży 0,3 więcej. Więc pod względem wygody dla dwóch osób Sierra jest lepsza, bo każdy ma "swoje" wejście i przedsionek (co może potwierdzić każdy komu po śpiworze przechodzi jego mokry towarzysz xD)
[A kupiłam Limę II za 260zł w 8a
i teraz jest tam oferta na Sierre za 300zł
http://8a.pl/namioty-2-osobowe/namiot-fjord-nansen-sierra-ii
(myślę, że atrakcyjna cena, bo normalnie kosztuje ze 100zł więcej- na allegro też można znaleźć za 300zł- chociaż jak ktoś ma szczęście to pewnie i poniżej 300zł znajdzie, ale to chyba nie o tej porze roku)]
foka
Miasto: Łódź
Na forum od: 21.10.2012
«
4 Sie 2013, 13:27 »
Alpaka
mi przypomniala, ze w dwie osoby robilismy tak, ze czesc rzeczy z plecakow wypakowalismy i rozlozylismy w srodku. Ale to powoduje dodatkowe opoznienie czasowe z rana, plus czasem niespodzianki w przegladaniu swojego bagazu "zaraz zaraz ja w te majty nie wejde". Ale nadal uwazam, ze to jednak za malo do komfortu. A co do przedsionkow, to tez maja duzy plus przy wentylacji/przewietrzeniu.
Pozdrawiam,
--
F.
ps: A sprawdz moze Hannah Troll - mam dobre wspomnienia, jak spalem w nim podczas wyjazdu w Fatre.
yoshko
Administrator
Kto smaruje ten jedzie.
Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
Na forum od: 11.06.2009
«
4 Sie 2013, 13:29 »
Ze swojej strony polecam Camp Trails Woodlands 200. Niewiele cięższy a mamy więcej miejsca i dwa wejścia.
https://www.facebook.com/ZroweremWpodrozy
szyman91
Na forum od: 18.12.2010
«
4 Sie 2013, 13:34 »
Dziękuje Wam za odpowiedzi. W takim razie, może mógłby ktoś polecić namiot dla 2 wysokich osób + bagaży, z zewnętrznym stelażem? Budżet raczej nieokreślony - wiadomo wolałbym zapłacić mniej/kupić coś na promocji, jednak za wysoką jakość jestem w stanie dorzucić więcej pieniędzy.
SKAM
Miasto: Rumia
Na forum od: 01.07.2013
«
4 Sie 2013, 13:53 »
A co myślicie o tym namiocie:
http://sportbazar.pl/NAMIOT-CAMP-TRAILS-Grand-Manan-7(3,8447,8620).aspx
Fajny bo ma dwa osobne wejście - w jednym można np bagaże zostawić, i dobrą wentylację. Nie wiem jak z tkaniną z jakiej jest wykonany bo się nie znam na tym.
Drukuj
Strony:
<< Poprzednia
1
...
49
50
51
52
[
53
]